Jdi na obsah Jdi na menu

Leden 2009

 

Tak konečně  jsme TAM!!  Otřepali jsme se z roku minulého a vzhlížíme s napjatým očekáváním k roku "devítkovému".

Kočičky přežily Silvestra. Píšu přežily, protože půlnoční rachejtle opravdu udělaly své:( 4 minuty vydržely být celkem v klidu a vyčkávaly, pak dal někdo povel TEĎ! a rozprchly se, velmi těsno bylo pod vanou, v gauči... Malá neohrožená Kvíka vydržela pod vanou skoro do tří, než se mi podařilo ji ukecat, aby vylezla.... Od té doby jsou ulekané a každý hluk je rozhodí. Zvířátka mají velmi citlivý sluch. To, co pro nás jsou jen velké rány vnímají jinak a navíc je takový hluk opravdu bolí. Člověk je velmi arogantní a sebestředný živočich. Myslí hlavně na sebe, na svou osobu a neohlíží se vlevo ani vpravo.

Dcerka chtěla jít na podvečerní ohňostroj pořádaný jako každý rok  Městem. Ano, jsou to pěkná světélka.  Ale tyto akce rok od roku víc a víc nesnáším. Je to takové "dejte lidu chléb a hry a on bude poslouchat":(  Udělá to párkrát vžuuuum, zaplní ovzduší pěkným čmoudem a zápachem, popadá neskutečné množství klacíků, papírků, šňůrek - a vyletí spusty peněz jen tak do vzduchu. Když si to lidé koupí, prosím, ale proč na takové kraviny (promiňte) mám svým způsobem přispívat i já? Prostě jsem deformovaná, ale když máte měsíční fa u veta nad 10.000.-, když máte platit granule, konzervy, maso, stelivo, když nevíte, jestli to opravdu finančně (o námaze fyzické a duševní nemluvě) zvládnete, pak mě tyto akce fakt míchnou. A to jsem se pořádně nedotkla otázky dezorientace spousty zvířátek, z nichž nejvíc na oku jsou pejskové - ale týká se to obrovského množství zvířat a kočiček TAKY!!!

Tak ať jsme zdrávi, spokojení a pohodoví, ať kočičky najdou bezva domovy, ať zvládneme postarat se o ně tak, jak si zaslouží, tudíž péčí a hlavně vrchovatou měrou lásky, Jejich vstupy do života nebyly snadné, ať je jenom líp.

2.1.2009 Eva

 

 

ObrazekMalá Fran

 

 

 

 

Dnešní den je dost významný - konečně jsem se dostala pod magické číslo 40. Doubek odjel do nového domova, do Chvojence, k velmi milým páníčkům.Přeji mu, aby měl dlouhý, zdravý a spokojený život....

Jinak, jsou to dva týdny, co jsem sem naposledy psala. Neudálo se nic špatného, naštěstí, i když marodí Bamboo a mám o ni docela strach:( Běží tudy zase nějaká blinkací viroza, Brambůrka v noci blinkala o sto pryč:(. V pondělí dostaly 4 kočičky injekci antikoncepce. Nemám zrovna sílu kohokoliv nechávat kastrovat. A kocourci jsou ještě malí, kočičky se bojím. Odchod Esterky a Pondíka s Panky mě zasáhl moc.

Ještě pořád existují hodní lidé, zvlášť jedna "patronka", která sama přispívala celý loňský rok na kočičí potřeby, ale i sehnala další dva "člověky", kteří nám přispěli. Moc jim za všechno děkuji, zejména paní Cachové. Bez ní by se mi žilo daleko hůř.

Doplatila jsem fakturu za prosinec u veterináře, uuuffff:(, firma, od které objednávám granule podražila (a kdo ne), manžel dostal v práci výpověď, prostě samé "lepší" :(

A pak si jen tak přijede paní Marcelka Frei, vrazí mi do kufru dvě tašky potřebných věcí, granulky a ještě přidá nemalou částku korunek na kočičky.... Moc jí děkuji, nečekala jsem to, a snad o to bylo vše milejší:).

Příšerky příšerkovatý se naštvaly, že opět chodím do práce - vánoční dovolenou jsem byla nucena o něco prodloužit, přišla si ke mně nějaká nemoc - a tak mi ty mé pracovní dny oplácí čůráním. Snaží se velmi! Jak jsem byla doma, tak bylo mnohem lépe....asi jim chybím nebo co:))

Před týdnem jsem vezla znovunalezenou Janinu Barušku do Moravské Třebové k Petře a jejímu kocourkovi - ale kocourek vypadal, že nepříjme ani chlup, natož celou Barušku. A tak jsem milou Barušku opět naložila do auta a odvezla k Janě. Tam to alespoň zná, u nás by byla ztracená.

Včera napsala Stellinka, i jsem s její paničkou hovořila, Stellinka se má skvěle, s Attilou jsou kamarádi a navíc ji má Attila rád, nechá ji i první najíst:)

A také jsem včera mluvila s paničkou od Zoubka, moc si ho vychvalovala a dnes poslala fotky. Oba mi udělali velikánskou radost:)

Jana je stále nemocná ....

pátek, 16.1.2009

EvaObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoubek v naprosté pohodě

 

Pondělí, 26.1.2009

Lépe neradovat se předem:( Z blinkání Bamboo se vyvinula úporná blinkací viroza, blinkalo se jak o závod, přidávaly se další a další kočičky, rozblinkal se i umístěný Doubek, který navíc byl v těžkém stresu...Takže se v neděli dopoledne vrátil:(

Shrnuto, pondělí, úterý, středa - to byl pan doktor u nás a píchaly se injekce, od čtvrtka dostávají tablety. A neboť bylo opravdu kráásně nablinkáno, musela jsem teď v sobotu prát velmi veliké prádlo:) Naštěstí všechno jak hrozně vypadalo ustalo poměrně rychle, ale fakt už se nechci radovat předem - prostě teď momentálně je dobře.  Virozu těžko nesli - Doubek, Bamboo, Lori, Brambůrka, Medardek, Pink, Středeček, Kvíka. Středečkovi ještě pořád není dobře, Medardek,  ač sám postižený, se u každého blinkání snažil dojít na wc, je to miláček hodňoučký. Bohužel tato viroza zkomplikovala očkovací schéma natolik, že se bude muset začít znovu. Což se samozřejmě zase prodraží:(

Dnes jsem telef. hovořila s jednou milou paní, zájemkyní o Kvíku. Jenže měla by ráda kočičku mazlivou - a to Kvíka není, je to kočička samostatná, hrdá, soběstačná, krásná, nechá se pohladit, pochovat, ale naprosto po tom nebaží.

Tato viroza byla docela dobrá v tom, že jsem se už hrozně naštvala, mám pocit, že "tam nahoře" mi to chtějí všechno zkomplikovat a pokazit...., ale to teda ani náhodou, já se nedám - nesmím se dát. Kočičky potřebují péči, potřebují nové domovy, plné lásky, pochopení a soucítění. Všechny, co jsou doma, jsou vychovávány jako společníci, mazlíci, ne jako kočky k domu někam na chytání myší. Mívám problém toto lidem vysvětlit. Mívám problém udržet se, abych některým "zájemcům" neřekla, co si opravdu myslím. Miláčkové všichni dostávají maximum, jsou navyklí na určitý typ krmiva, mazlení, zacházení, na teplo...nemohou být strčeni jen tak někam do kůlny s miskou podřadných granulí, pokud vůbec. To by nepřežili ani oni - ani já.

Lidičky, mějte se zatím pěkně, po velkém prádle jsem celá křivá:)

Eva

 Obrazek

Kvíka stále ve střehu

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazekmalá Laura, mazlík a hyperaktivista