Jdi na obsah Jdi na menu

Č e r v e n   2009

 

Květen skončil - na sklonku jeho dnů se u malých andulátek a přivandrovalečků rozvinula viroza - blinkají a mají průjem. Začala Madlenka, přidal se Kvartík, malá bílomourinka, Grace.. Vzhledem k tomu, že zvracení je úporné a miminka malá, je to choroba dost nebezpečná, kotě rychle dehydruje, podchladí se a odchází...proto krom antibiotik dostávají injekce proti zvracení a podkožně jsou zavodňována. Madlenka s Kvartíkem jsou na tom již dobře, Grace ujde, nejhůř malá bílomourinka, zvrací od soboty, není to dobré...

V pátek šla do nového domova laura, dnes ji půjdu navštívit. Pomalu si zvyká, méně jí, ale snad to bude dobré.

V neděli 31.5.2009 došlo k přesunu kočičích maminek, zachráněných před utracením, jejich synka, jediného, co ze sedmi koťátek přežil a 4 koťátek od venkovní nemocniční kočičí maminky do Prahy k paní Evě Š. Autem je odvezl pan Jakub S. s přítelkyní k paní Evě do práce a ta je poté vzala domů. Kočičky jsem rozdělila do dvou přepravek, i tak tam trávily hodně času, ale cestu zvládli všichni dobře, jen malý Ájíček vykřikoval....dnes jsem s paní Evou mluvila, koťátka jsou v pořádku, kočičky se najedly, také vypadají dobře. Malý Ájíček že má trochu zánět v očích...stres dělá své:(.

Obrazek

 

 

  

 

 

Šimonek přes stálou rýmu začíná mít dobrou a někdy až dovádivou náladu:)

 

 

 

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Doubek - Lance v novém domově

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

a Lance s Lentilkou (Brambůrkou) v novém domově

Obrazek

 

 

 

 

 

Berenička miluje malinkatý krabičky:)

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura před odchodem do nového domova

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Lentilka nádherná

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

překrásný kocourek, vypadá, že bude dlouhosrstý

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Lance a Lentilka

 

 

 

 

1/6 Eva

 
 

  


Včera mi přišel krásný mail s fotečkami, který mě velmi potěšil. Umístěný kocourek se má dobře, to je největší odměna.

Udělal mi velkou radost, neboť přišel v době, kdy Matoušek, hodný a statečný kocourek, prohrává svůj boj o život, navzdory infuzim, lteré jsem dávala déle než týden, navzdory antibiotikům, navzdory veškeré logice. Kocourka jsem zachránila před časem u jedné mistní hospody, kde loudil jídlo. Někdo ho nakoupnul tak, že mu zůstala velka boule v podkoží. Permanentní stres také sehrál svoji roli a u Matouška se vyvinulo chronické zánětlivé onemocnění krku, proto nemohl být umístěn. Byl trvale na lécích a nějaký čas žil klidně, měl dostatek jídla a taky lásky. Měl plné právo žít a tak si splatit dávny dluh. 

Je to smutné. O to víc mě potěší pozitivní zprávy ze života umístěných kočiček.

3/6: Jana 

... Dobrý den,

   Jonášek se má myslím, že víc než dobře, přes zimu je vždycky vypasený, na léto, díky pohybu něco shodí. ...Kamarádí se sousedovic- taky rezavým- kocourem, je sranda je pozorovat, vůbec spolu nesoupeří, asi to bude tím,že byl zvyklý žít s ostatními kočkami. Jinak s naší fenkou je taky kamarád, když se spolu perou, slzíme smíchy, co dokážou za přemety a chvaty. Ona nekousne- on neškrábne, přesto se kočkují... takže posílám nějakou fotku a mějte se fajn. Budu Jonáše pozdravovat......... 

Jonášek odpočívá

Obrazek

Jonášek je velký kocour

Obrazek

Jonášek a jeho psí kamarád

Obrazek

 

  4.6.2009 zemřel Matoušek, zůstala jen prázdnota, která neskutečně bolí.

 

 

 

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4/6 Jana

 

Kocourek Miki zvládl operaci dobře, byl současně i kastrován a konečně může v novém životě šťastně žít svůj kočičí život.

 

Nejlíp je na sluníčku

Obrazek

 Matýsek

Obrazek

Jiříček

Obrazek

Mařenka

 

 

15/6 Jana

 

 

Maxíček

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

je pětiletý kocourek, který se narodil v kovošrotě.  Je to krásný dlouhosrstý kluk.

Bohužel je chronicky nemocný. Trpí  polyglomerulonefritidou. Jeho váha se rychle snižuje, většinu proteinů mu ledviny propouští z těla ven. Jeho svaly slábnou. Honičky po zahradě, které tak miloval, jsou už minulostí. Jde pomalým krokem, projde si zahradu a dívá se na ostatní, kteří skotačí na sluníčku. Napije se dešťové vody a jde si domů lehnout.  Je šťastný, když ho hladím.

 

Obrazek

Nemůžu pro něj mnoho udělat, i když bych moc ráda.  Jediné, co můžu, dávat léky, které snad nepříznivou prognózu zpomalí a zajistit co nejkvalitnější krmení s dostatkem kvalitních bílkovin. Dostává rekonvalescenční konzervičky a pasty  a snažím se, aby jeho váha neklesala.

Taková výživa je finančně náročná, proto bych byla moc ráda, kdyby si Maxíčka někdo vzal do virtuální adopce a pomohl mi tak s jeho výživou.

Maxíčkovy dny jsou bohužel sečteny, ale pokud bude schopen života bez bolesti, budu se snažit, aby jeho život byl co nejlepší, aby měl dostatek kvalitního jídla i dostatek  lásky.

Pokud se rozhodnete pomoct  Maxíčkovi  a  přispějete  na jeho nákladnou výživu na náš účet č. 222 180 158 ( kód banky 0300) a  uveďte variabilní symbol 111.

 Pokud se rozhodnete Maxíčka virtuálně adoptovat, napište  mi na kockysobe@seznam.cz

 Za Maxíčka děkuji za jakýkoli příspěvek.      

Obrazek

 20/6  Jana                                                           

 

Odmlčela jsem se, padla na mě angína a alespoň částečně jsem se snažzila ji vyležet...

14/4 odjela do nového domova Madlenka, nyní Sofi

Obrazek

Takovýto bunkr jí doma udělali ...

Obrazek

 

 

odpočinek u páníčka dělá dobře oběma..

 

Obrazek

Colettka - mladá hubeňounká kočička, kterou "majitelé" krmili jen suchým chlebem a pak ji vyhodili úplně....naštěsí si jí všimla jedna hodná paní a Colettku dovezla. Ta byla samé klíště, srst má špatnou, krycí chloupky takřka chybí. Je drobounká, milá a mazlivá, a jako mnoho kočiček - březí.  Nemá ráda ostatní kočky, zda je to způsobeno tím, že čeká koťátka nebo je zvyklá na život "co si urvu, to mám" - to se uvidí časem. Kdyby byl někdo ochoten a mohl Colettce nabídnout alespoň dočasný azyl k porodu a výchově kotíků, bylo by to moc fajn.

Kvartík tento týden marodil, už je to dobré, byť dál bere ATB. Šimonka stále zlobí rýma, dostal další dávku Zylexisu - pro podporu imunitního systému, stejně tak obdržel dnes i Jamesík, pořád poprskává, pokašlává... Fran neustále průjmuje, ATB žádná nezabírají, t.č. se zkouší Prednison. Měla jsem s ní jít ve středu na krev, ale prostě jsem ráno neslyšela budík, angína mě hodně unavila a vyčerpala:( Kvíce rána pomalinku zarůstá, přesto bez tablet na bolest nemůže existovat. Miminka krásně rostou, zvláště Přivandrovalečkové, jsou akční, temperamentní a mazliví:)))

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

To je malá Lillifee:)))

Našla jsem bezva domov pro dědouška Adouška

Obrazek

Tak se nemusel stěhovat do našeho kočičince, ale bude solo kocourkem a bude rozmazlovaný a milovaný....

20/6 Eva