Jdi na obsah Jdi na menu

březen 2020

10. 3. 2020

11/3

Milí, dnes v noci nás opustil Jasíček. Jasík. Jasoněk. Jasoň.

U nás byl od 23.12.2012 - někdo ho tenkrát vyhodil k jednomu obchodu ve Svitavách. Už byla zima, aby se trošku zahřál, natahal si na kanál kupku listí. Někdo mu dal rohlík, někdo ho nakopl...

Jasík měl problémy s kyčelními klouby, často ho trápily záněty análních žlázek. Cesty na veterinu snášel velmi špatně, vždycky plakal, počůral se, pokakal...a když jsme se vrátili domů, byl šťastný, že je zase DOMA.

Jasík byl mazlík, vždy nás vítal, když jsme se vraceli domů. Poslední roky už neběhal, jen chodil. Nestěžoval si. Miloval vařené kuře, každý večer čekal, až mu oberu masíčko a on dostane zvlášť od ostatních. Byl to prostě kamarád.

Ráno jsme ho našli na gauči už bez známek života. Byl kousek od místa, kde spával, natažený, jako kdyby ho Smrt vzbudila a on chtěl utéct, ale neutekl. Asi srdíčko.

Jasíčku, máme Tě moc rádi a moc nám chybíš.

 

10/3

Milí, všechny naše kočičky Vás srdečně zdraví:)

Nechce se mi psát nic smutného - to víte, že s mnoha starými kočičkami jsou neustále problémy. Ale protože mám poslední měsíce sama dost divnou náladu, nebudu začerňovat ještě vás.

Včerejší den byl dost slunečný, takže i kočičky vyšly ven na sluníčko - nahřát kožíšky a trochu si poběhat v trávě. Samozřejmě, že nejvíc skotačily kočičí slečny Brusinka, Anýzka a Zebřička. Anýzka se dokonce snažila chytit včelu. Naštěstí neúspěšně. Ale skákala do vzduchu jako kdyby měla místo nožek silná péra. Je neskutečné, jak vysoko dokáže kočka vyskočit. Také jsem koupila sáčky s drceným kozlíkem a nasypala jim ho na dvorek - to mají všichni moc rádi. Pořádně se vyválí, něco i slupnou, prostě se malinko "zfetnou".

Bylo moc fajn, že se nám podařilo umístit takřka všechna loňská koťátka - a do bezva domovů. Zbyly jen tři kočičky, teď už vlastně kočičí slečny (5,5 měsíce). Momentálně mají před kastracemi, takže nové domovy budeme hledat až budou vykastrované.

Čekají nás další zákroky s ošetřováním zoubků, také několik kontrolních odběrů krve. A v neposlední řadě kastrace u venkovek. Takže běžné náklady na krmivo a veterinu se zase navýší. Doufám, že budete i nadále laskaví a pomůžete nám. Opravdu bez Vaší pomoci bychom všechno nezvládli. Moc vám všem děkujeme.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář