Jdi na obsah Jdi na menu

březen 2023

23. 3. 2023

23/3

Milí, konečně to vypadá, že se jaro opravdu blíží. Alespoň posledních pár dnů bylo velmi příjemně, často svítilo sluníčko. A to udělalo velkou radost Honzíkovi, který teď většinu času tráví venku. Jeho zdravotní stav je stále vážný, dnes zase čůral s množstvím krve. U něj je to jako na houpačce, některé dny mu je lépe, jiné hůř. Ale třeba dnes ráno vypadal velmi spokojeně, hezky se napil svého "mlíčka" tedy recovery liquidu od Royal Canin. Když už nic nechce jíst, tohle ho drží nad vodou. Denně jedna lahvinka padne:)

Nellinka stále zvolna chřadne, Evženka moc bolí nožičky a ani nemá moc chuti k jídlu. Evžence se dost zhoršila srst a mírně pohubla, Květuška měla ošklivý zánět v oušku, ještě stále bere antibiotika. S Honzíkem a Baruškou jezdíme každé pondělí a pátek na injekce. Trvá to už hodně dlouho a oba na nás kují různé pikle, jak to udělat, aby se ztratili a my je nenašli. Už ani přepravky nechystáme do kuchyně, ale zůstávají venku, ani o veterině nemluvíme a snažíme se na ni nemyslet, ale jakmile nastane ten ČAS, oba se snaží někam zdrhnout. Harýskovi se udělala jakási podivná cysta nebo puchýřek na krčku, zatím to hlídám, neroste, vlastně nedělá nic. 

Hodně se bojíme o Coco. V únoru měla podivný záchvat, krve v pořádku, na ultrazvuku zjištěno HCM, ale zatím bez nutné léčby. Jenže teď hodně divně dýchala, tak znovu veterina, sono, rentgeny - HCM se hodně zhoršilo, že se i zavodňoval hrudník. Dostala plno léků a hlídáme m.j. frekvenci dechu. Vlastík, také HCM, se se mnou denně pere - prostě léky odmítá brát a přemoct ho je den ode dne těžší a těžší. 

Vlastně každé ráno mi zabere skoro hodinu, než všem rozdám léky. Některé léky dostávají stříkačkou v tekuté mňamce z DM, jiné musí přímo do krčku. A když denně chystáte "mňamku", tak na to plno kočiček přijde a žadoní, že ony chtějí také - některým vyhovět musím (vždy však Justýnce, Ofinkovi a Elišce -jsou vytrvalí a neoblomní). Některé odradí moje rázné NE a seskočí z linky a jdou si po svých...

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář