Jdi na obsah Jdi na menu

červen 2019

5. 6. 2019

26/6

Milí,

opět - stále mi nejdou vkládat fotky. Tak alespoň písmenkově - mnohokrát a ještě víckrát děkuji všem, kdo jste nám teď finančně či materiálně pomohli, opravdu jsme to moc potřebovali. 

Tři koťátka z lesa dostala jména Floriánek, Fabiánek a Filomenka. Zatím se jim daří dobře, s Floriánkem jsme byli před týdnem u zlatého pana doktora Beránka. Floriánek má v očku vřed, tak léčíme a kapeme - a doufáme, že se očičko zachrání. Určitě bude ještě nutný malý zákrok kvůli srůstům, ale to je věc vzdálená.

Nellinka má zánět slinivky, tak dostala ke svým třem lékům další dvoje a přísnou dietu. Už se jí ale pomalinku vrací chuť k životu. Tak opět - doufáme, že to bude zase relativně dobré.

Bobíškovi pan doktor prstík amputoval, pár dnů jsme se s Bobíškem vzájemně trápili  - sundaval obvaz, nožku že bude lízat - a my že nebude...tak i límec vyfasoval....ale teď už je mnohem hodnější, nožička se zatím jeví dobře.

Bohužel nás potkala velice moc smutná věc - zemřel náš Simonek. Kocourek s duší člověka. Kocourek s velkým K, s úžasným hloubavým pohledem. Moc a moc nám chybí.

Plachá kočičí maminka Malenka si v bytě hýčká svá dvě koťátka, která měla v sobotu už měsíc. Jsou velká a baculatá, už chodí i na záchůdek a papají s maminkou. Moc jim chutná vařené kuřátko.

Špatnou domluviu mám s kočičí maminkou Anežkou, má asi třítýdenní mimča, a přestože se Anežka zprvu jevila jako velmi mazlivá kočička, tak poslední dny je to jinak. Už dvakrát mi jen tak hryzla do lýtka, poprvé to nic nebylo, podruhé už kůži protrhla. A dneska ráno to byl útok na férovku, jen jsem otevřela dveře. Tak nevím, co se jí v makovičce honí.

Malá babeťátka už jsou rozletěná - Sofinka a Šiba odjely společně do nového domova v Ústí nad Orlicí ve čtvrtek 20.6., zvykly si rychle a mají bezvadné páníčky. Kocourky Bártíka (Bartoloměje) a Metúdka (Metoděje) jsme v sobotu odvezli k paní Šípové do Prahy, Metúdek odjel hned v neděli do nového domova za kočičím parťákem, Bártík domov vyhlíží, ale má skvělou společnost dalších malých kocourků, tak se vůbec nenudí a podle všeho si užívá toho, že je v bytě, kde má svého člověka stále nablízku.

V pondělí jsme vezli na kastraci Vlastíka, takového občasného strávníka a návštěvníka. Všechno zvládnul moc dobře.

Co není přívětivé - to je vedro, v bytě je opravdu veliké teplo a tím, že tam ani nespím, nemohu nechávat v noci otevřené ventilačky. Byt není určený pro kočičky, zatím byl na pár týdnů jen "pronajat" k odchování koťátek, a tak nejsou okna nijak kočkovzdorně zabezpečena. Za chvíli za koťátky jedu, musíme se pořádně pomazlit a pohrát si, všichni tři "z lesa" jsou náramní mazlíčkové a člověčí koťátka. A navíc krásná. 

 

 

11/6

Milí,

stále mi nejdou vkládat fotky. Tak alespoň písmenkově - přijali jsme tři malá s bídou pětitýdenní koťátka, která našli lidé v lese u Doubravice nad Svitavou. Jsou krásná, dlouhosrstá. Zatím marodí, ale doufám, že bude všechno dobré a za pár týdnů najdou ty nejlepší domovy pod Sluncem.

Dnes je na kastraci hodná a mazlivá maminka babeťátek - Babetka. Po práci ji vyzvednu, snad ji ti její raubíři nechají aspoň trošku v klidu. 

Omarodila Nellinka, a my se moc bojíme, co bude dál. Jestli vůbec ještě je nějaká pomoc. 

Bobíška trápí prstík na přední tlapce, někdy hodně kulhá, rentgen ukázal patrně artrotický kloub, aby mohl Bobíšek běhat bez bolesti, musí se prstík amputovat, zákrok je naplánovaný na 20.června.

Milí, děkuji Vám všem, kdo jste poslali korunky, opravdu je teď hodně a ještě víc potřebujeme. Jste zlatí. Moc moc děkuji....

 

5/6

Milí, za poslední týdny se událo dost věcí - byť jsem měla radost, že Chmelince dopadla histlogie výrůstku v pusince dobře, bohužel, Chmelinka nás 24.5.2019 navždy opustila. 20.5. jsem zjistila, že má bříško nalité tekutinou - a přestože jsme udělali vše, co šlo, nebylo Chmelince pomoci. Nechali jsme ji odejít... měla rakovinu.

Je nám po ní veliké smutno, Chmelinka byla vítací kočička, vždy vstřícná, dobře naladěná, mazlivá a krásná. Byla....

239915218.jpg

 

Koťátka Babetky zdárně rostou, jsou dvakrát odčervená, čeká je brzy první očkování. Dnes mají 8 týdnů. 

A teď nevím proč, ale program píše, že nemohu přidávat další obrázky, že musím prvně nějaké smazat:( Ach jo... Máme také plachou kočičku Malenku, kterou jsme přijali jako březí - dnes mají její dvě koťátka dva týdny. Zatím rostou, i když do ruky je nejde vzít, matka si je velmi chrání.

Máme trochu problémy s Arnoštkem, asi ho někdo kousnul vzadu na hřbetě u ocasu, dost to hnisalo, takže bere antibiotika, už se vše skoro vyhojilo, ještě se rána maže hojící mastičkou.

Potřebujeme udělat znovu krve u Tomáška, jak je na tom jeho štítná žláza.

Také jsme měli teď pár oslavenců - 22.5. oslavil své šesté narozeniny Davídek, 24.5. sedmé narozeniny Alex (Mikin), 1.6. sedmé narozeniny Bradička, 2.6. třinácté narozeniny Rozárka. Všem přejeme zpětně hodně zdraví.

Bobíšek pajdá na přední nožku, bude muset na veterinu, cože přesně ho zlobí.

Maminka Babetka má termín na kastraci a doufám, že všechno zvládne dobře. 

V neděli jsme převáželi do pražského depozita kočičí maminku Berunku s její malou kočičkou - Berunka není ničí kočička, bydlí u místního obchodu a pro koťata to není to pravé prostředí k žití. Bohužel druhé kotě - kocourka - se zatím nepodařilo chytit. Ona byla obě dvě hodně plachá a kocourek stále ještě stávkuje, ale má slíbený odvoz za svou maminkou.

Také jsme přijali jednu kočičí dorostenku z Litomyšle, kočičku Leničku. Avizovaná byla jako velmi mazlivá, že se stále cpe lidem do domu, ale nemohou si ji kvůli alergii dítěte nechat...inu, Lenička mazlivá je. Ale absolutně se nesnáší s ostatními kočičkami. Hned jsme ji dali kastrovat a naštěstí se jí brzy našel nový perfektní domov, do kterého odešla hned z kliniky druhý den po kastraci. Teď se jmenuje Anička a je mazlík rodiny.

A našel se domov pro jedno plaché kotě plaché kočičí mámy, která přivedla na svět tři svoje holčičky na jedné půdě. Ještě zbývají dvě.... maminka bude co nejdříve odchycena kvůli kastraci a zase vrácena zpět. 

A hlavně - umístil se náš krásný Ludvíček. Má velmi hodné, trpělivé páníčky. Prostě bezvadný domov v domečku v Poličce.

No, a převáželi jsme tři koťátka do depozita paní Šípové v Praze, která velmi brzy a skvěle umístila. Byla to mourinka a dva černí kluci z jedné vesnice kousek od Svitav.

Stále se snažíme pomáhat i dalším potřebným, než jen těm, které máme přímo v péči. Bohužel penízky nejsou a jak je vidět hned tak nebudou. Už jsme neměla konzervy, musela jsem alespoň něco koupit i v DM drogerii, naštěstí dorazila výplata a mohla jsem konzervy a speciální granule objednat. Ale zase je to řešení na krátkou chvíli. Aukce nedávno skončila a byla super, alespoň se zaplatila veterina - ale tam už zase roste dluh a hned tak na zaplacení nebude, a to potřebujeme vakcinovat koťata, kastrovat kočky a hlavně kontrolovat všechny naše chronicky nemocné kočičky a nakoupit jim léky. Kdybyste měl někdo pár korunek nazbyt, prosím, buď je pošlete na náš transparentní účet nebo kupte nějaké krmivo pro naše kočičky. Nejlépe konzervičky animonda carny kitten či animonda fom feinsten kitten a granulky pro koťata - třeba applaws nebo Royal canin. Pro naše dietáře potřebujeme renální kapsičky, ale i  konzervy  a granule pro seniory. A kapsičky pro kocourky se struvity. Prostě pořád dochází snad všechno:( Děkuji. Eva

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář