Jdi na obsah Jdi na menu

ČERVENEC 2011

2. 7. 2011

 

2/7

Červenec začal černě. Dnes v 10,55 hod. zemřel Péťa. Petr Pan. Petříček, Petinka, dlouholetý přítel a kamarád.

Myslela jsem a naivně doufala, že v nově nabyté volnosti se nám tahle odporná nemoc bude vyhýbat. Omyl. Minulý týden na ni odešla Olivka, dnes Petříček. Měl necelých šest let, dcerka jeho a Kuličku donesla v listopadu 2005, prochladlá, hladová malinká koťátka, vyhozená ven, do plískanice a sněhu....

Držte nám palce, tuhle nemoc, která vyléčit prostě nejde, nenávidím.

10/7

Před hodinou jsem dojela z veteriny, máma Viktorka od plachých koťátek 14. den po kastraci začala krvácet.....takže je po druhé operaci, ještě spinká. Patrně byla v době kastrace malinko březí a dostavily se komplikace v podobě zánětu dělohy. Už začala i chodit ven, její plaché dětičky poletují po všech místnostech, ven zatím vždycky jenom vyběhnou a honem se vracejí zpátky. Doufám, že Viktorka tenhle zásah zvládne, držte jí, prosím, palečky. Je to moc milá kočička, přestože nám byla dovezena jako uliční plachá kočička, rychle se zadaptovala a je to mírná mazlivá kočenka. To Miluška je stále divoká, ale o své dva potomky se vzorně stará. 

112716645.jpg

Jedno koťátko je celé bílé a vypadá jako miniaturka ledního medvěda.

Běží nám  tady nějaká ošklivá rýma, celý týden marodí Olbrámek, nechtěl jíst, pít, nosánek plný, včera dosta na dvakrát kapačku, aby se zavodnil a evidentně mu pomohla, večer se neustále něčím krmil. Rýmuje i Šafránek a Joeynka. Většina kočiček tohle ustojí, jednou, dvakrát kýchne a dobrý, ale některé přece jen marodí víc.

Hermínka taky pokýchává, ale je veselá, hraje si, dokonce i s novými kamarády.

796338296.jpg

Byť jsou asi stejně staří, Hermínky je proti Viktorčiným dětem opravdu kusanec.

526489951.jpg

Obě bílomouraté děti Viktorky jsou mezi ostatními kočičkami v pohodě. I moureček, ale ten je nejplašší.

Před necelým týdnem odjela Karlička s Lojzičkou do nového skvělého domova, tady je fotečka už od nich z nového DOMA:

764589368.jpg

Adoptivní koťátka od Emilky už mají jména. Černý kocourek se jmenuje Pitkin.

612946615.jpg

Proti sestřičkám je o veliký kus větší, je to velikánský průzkumník, kousálek, moc rád si hraje, stejně tak rád spí s námi v posteli.

936109084.jpg

Tříbarevná kočička taky moc ráda spává s námi, ráda se mazlí, a snaží se ve všem dohnat Pitkina. Dostala jméno Vasilka. Želvička se jmenuje Tánička, ta je maminčina, ale v lumpárnách se sourozenci nezaostává. Holčičky od Emilky jména zatím nemají. Už běhají po pokoji, hrají si a snaží se dohnat starší sourozence. Začínají ochutnávat kočičí jídla a používat záchůdky. Zítra budou mít celý první měsíc.

 

12/7

Včera odje, zcela nečekaně a neplánovaně, do nového domova Brooklyn

232184318.jpg

Brooklyn neboli Dodo, Dodynek je tříletý velmi mazlivý kocourek, hodný, nádherně se umí plést pod nohy. Míval problémy se záněty dásní a močovými cestami, přes rok vše dalo pokoj. Je v sousední vesnici, zprávy jsou zatím velmi příznivé. Pokud by se ale necítil dobře, vrátí se. Nevím, jak se vypořádá s tím, že nemá kočičí kamarády. Vždycky měl kolem sebe spousty kočiček....

Brooklynku, ať jsi šťastný, zdravý a spokojený a máš před sebou ještě mnoho let krásného života.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lenka K. - Evi,

5. 7. 2011 12:54

je mi to moc líto, škoda jich :( drž se !

Daniela K. - moc smutné

4. 7. 2011 20:34

Je to moc smutné a je nám to moc líto obě kočičky byly skvělé a Petříček moc milý,jak lezl na stůl pořád jak jsme byli u vás na návštěvě a chtěl olizovat bábovku.Je ho velká škoda zlatíčka!!!!!

Natália Prihodová - :(

3. 7. 2011 16:00

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(