Jdi na obsah Jdi na menu

DUBEN 2010

3. 4. 2010

Dne 29.4.2010 Prťousík zemřel. 

28/4 Ebinka umřela. Prťousík je celý den neklidný, dostal nějaké injekce, je to na houby.

 

27/4

Včera jsem byla opět v Chornicích - nebo Chornici?  - pán volal, že kočičku chytil. Ano, chytil, ale musela jsem ji pustit, byla již po porodu. Naštěstí oba pánové - pan chytač a pan krmič:) jsou vstřícní, pokusí se buď najít miminka nebo pak odhcytit kočičku, až kotíky přivede. Jenže je to opravdu nádraží - plno kolejí, jezdící vlaky a podle obou pánů hodně zejména koťat na kolejích zahyne. Ještě jsem po cestě zpět koupila v Moravské Třebové trochu granulí a vrátila se k domečku, abych je tam nechala pánovi, který kočičky krmí. Prý jich k němu chodí vííc, i rezatá. 

Obrazek

 

To je ona, vyfocená pánem, který kolem jezdí vlakem a který o ní dal vědět. Myslím, že to bylo focené den před porodem.

 

Obrazek

 

Prťousík měl včera 120 gramů, ale má antibiotika. Patrně Tečka (nebo jiný uchazeč) k němu prostrčila dvířky přenosky pacinku a natrhla mu kousínek kůžičky pod přední pacinkou a na bříšku. Prťousík coby nedonošenec má i kůži nedonošenou, tenounkou, papírovou. Technicky se žádná velká bolístka nestala, prakticky je to ale brána pro vstup infekce. Takže doma má přepravku zabalenou, aby se k němu nemohl nikdo dostat. V práci je volně, odklopené víko a neustále ho mohu kontrolovat. Ebince není lépe, naopak. Nějak ztrácím naději, že by se ještě NĚCO mohlo stát.

V neděli si přišla Mejsinka, dříve Krémulka, pro granulky a dcera ji vyfotila, jaká je to krasavice...

Obrazek

 

Také kočičky dostaly první jarní trávu. Tu venkovní, tu, co milují....:

Obrazek

 

A Pusík? To je náš veliký kocouří fešák :

Obrazek

 

Ale Tečka si myslí, že se ještě pořád může stát modelkou a zahnat Pusíka do stínu ...:

Obrazek

 

25/4

Prťousík vážil v pátek 102 gramů. Trošku ho trápí zácpa, dostává pár kapiček projímadla, zatím je v pohodě...Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Obrazek

Ebince je stále špatně, pospává, leží. Černá březí kočička, která dostala během gravidity antikoncepci, měla v pátek odjet. Bohužel ve středu ji paní nenašla, ve čtvrtek až pozdě večer, kdy bylo jasné, že je velký průšvih. Musela chudák rodit nejméně dva dny, jedno kotě uvízlo v porodních cestách, absolvovala císařský řez, byla prý plná hnisu, dehydrovaná, ztratila spustu krve. Na kravíně v Květné měla jméno Maruška... Bylo akutní, aby se o ni někdo nonstop staral, a protože doma je prťousík a nemocná Ebinka, poprosila jsem paní Lídu z Poličky - www.opustenekocky.estranky.cz. Protože je to dobrá duše, mé prosbě vyhověla a o Marušku, nyní Nanynku se stará. Moc jí děkuji!!!. Kočička je drobounká, mazlivá a snad už i s chutí do života.

 

Obrazek

Včera jsem jela do Chornice, asi 35 km odsud, na nádraží že je březí mazlivá kočička bez domova, bohužel jsem ji nenašla. Paní výpravčí říkala, že tam celý pátek byla a včera se neukázala. Šla jsem k pánovi, který ji údajně někdy krmí, ale nebyl doma. Jeho soused povídal, že kočička je tak akorát na rozsypání a nejspíš už někde porodila. Původně totiž bydlela v bytě na nádraží, majitelé se odstěhovali a kočičku tam nechali. Mohla odejet ke Kroměříži místo Nanynky. O kočičce už mi paní Dáda psala, volala jsem na obecní úřad, slíbili, že to prošetří. Nechala jsem na sebe kontakty. Evidentně se na to vybodli, paní výpravčí nebylo známo, že by se o kočičku obec zajímala. Teď jsem opět nechala paní výpravčí (která má ale ode dneška 2 týdny dovolené) a panu sousedovi vizitky, nechala jsem i přepravku...snad se podaří kočičku odvézt s koťátky. Budu se tam muset zase vypravit, abych trochu hnula ledy. Není to jednoduché, musím to zvládat mezi jednotlivým krmením prťousíka.

 

Včera jsem uvařila kuře a králíka, tak si masožroutíkové dali do nosu. Šimonek musí být krmen, tak to má nejraději:), ale co by jeden pro něj neudělal:).

Maminka Prťousíka Atinka je prý v pořádku, všechno zahojené, stehy vyndané, moc ráda se mazlinkuje, ale že se bojí kočiček, Potřebovala by komornější prostředí nějaké starší rodiny, kde by byla sama nebo s klidnou kočičkou. Užívá si života s mazlením a dostatkem jídla, však si to plně zaslouží.

Posílala jsem vzorky stěrů očí Moti a Bereniky a nosů Šimonka a Tečky, nic se nenašlo. Asi opravdu za všechny neplechy mohou viry....

Obrazek

 

20/4

Malinkatý kočičí prťousík je bojovníček, průjem v čudu, teď zase spíš zácpa... Je opravdu malilinkatý, v pátek jen 50 gramů, dnes 76 gramů...

Obrazek

Obrazek

Po jídle odpočívá na předoucím Pusíkovi....tedy když se jí doma, přes den se jí v práci. Jojo, malinkatý koťátko potřebuje co dvě hodiny jíst.

 

Ebinka doteď chodila na injekce, dnes pan doktor vyhlásil přestávku.... je hrozně moc úplně nejvíc unavená:(

Obrazek

Tohle jsou fotky ze soboty, v sobotu bylo Ebi docela dobře, hezky jedla. Teď jen olízne kapsičku...a pije.

 

Medardek má zánět močových cest. Odmala je nemocný a zvyklý na manipulaci, i na tu, která mu není příjemná. Je hrozně hodný, trpělivý, snaživý.

Do všech problémů mě zase trápí zuby. Teda teď hlavně díra po zubu, který zůstal v pátek v ordinaci pana zubaře. Musel mi tam vlézt nějaký zánět, bolí to, no fůůůůj.

 

17/4 Koťátko dostalo průjem, od včerejšího dne je na antibiotikách, mlíčko střídáme s namíchaným nápojem od pana doktora...

Ebinka se léčí.

Včera odvezl manžel k paní Pavle do Sezemic (Kočičí naděje) nalezenou peršanku  - Fífinku a dvě mladé mazlivé kočičí slečny - Fionku a Miu z kravína v Květné. Už večer psala, že všechny vylezly, najedly se a pomazlily.  Jsem Pavle hrozně vděčná, že mi takto pomáhá. Děkuju!

14/4 Koťátko je už jenom jedno, navíc velmi slabounké.

Onemocněla Ebinka.

Obrazek

 

 

Andulátka mají dnes rok.

Obrazek

 

 

12/4 měli dva roky Bětulka a Medardek.

Obrazek

 

 

Obrazek

Maluschce není dobře, přišla vyhublá, s popálenou srstí, pořád se s něčím pere, je to jako na houpačce - líp a hůř...a teď je špatně.

Obrazek

 

 

Jamesík že zkoumá v noci byt, je o něco přívětivější, i když stále zalézá a zatím nebyl viděn, že by jedl. Doufám, že díky nočnímu zkoumání něco sezobne.

 

11/4 Koťátka umírají. Atinka odjela k paní Šípové do Prahy, o nedonošená koťátka neměla zájem, kočky VÍ:(. 

Strašně mě mrzí, že jsem souhlasila s operací. Moc to bolí.

Phoebenka má dnes narozeniny, je jí 6 let. Fífulko, ať jsi dlouho živá, zdravá a spokojená!!!

Obrazek

A volala panička od Jamesíka, Jamesík je zalezlý, nejí, nepije, nekomunikuje, začal syčet a paní podrápal. Dávám mu čas do úterý, uvidíme, kdyžtak si ho vezmu zpátky a už nikdy nikam nepůjde. Jsou dny pěkné, i škaredé. Někdy člověk musí rozhodovat o životech a třeba k tomu ani nemá mnoho času. Můžu se zpětně obviňovat za špatná rozhodnutí. A samo že se viním. Je to dvojsečné, můžu jen tak skuhrat a bědovat, ale nic nepodniknout a pak nemít pocit viny. Nebo se snažím pomoct a prostě udělám to, co se stalo. Nebýt hrozby ve vzduchu, že by byla i možnost, že Atinka dostala v graviditě antikoncepci, operaci bych hned odmítla. Venku zůstat nemohla, s takovým ošklivým abscesem, v jejím stáří (má m.j. chudinka jen tři zoubky), ani by se porodu nemusela dožít.

Doufám, že se rychle zotaví, zahojí a bude mít ještě kus spokojeného života před sebou. Je miloučká, opatrná, na ruku reaguje zprvu jako kdyby ji někdy někdo mlátil. Ale když se začne hladit, užívá si mazlení, nastavuje krček, bříško, tulí se, ducá hlavičkou, přede jak traktůrek, přeju jí, aby byla konečně šťastná a bez starostí.

 

 

 

10/4 Bohužel se děje něco i dnes. Atince se udělal císař, byly obavy, zda koťátka žijí. Jenže miminka jsou  narozená předčasně:(

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

Atinka zalezla za skříň, koťátka zprvu nepolykala, teď při posledním krmeí každé asi 0,3 ml náhradního mléka spolykalo. Držte palce a posílejte spousty energie, ať to celá rodinka zvládne....

9/4

Že se nic nového neděje? Děje, dnes odjel Jamesík, a to až do Plzně!!!, ale jel k bezva lidem a třem kocourkům a mně nezbývá, než mu popřát dlouhý, zdravý a spokojený život!!!!! Jamesíku, drž se, brzy si zvykni a mazli se a buď Ty i páníčci v pohodě:)

 

Obrazek

Jamesík před cestou

 

7/4

Kočička Athena, Atinka, přijela.... Zatím je ubytovaná na veterině Dr. Štancla, je mírná, milá a hodná, ale přece jen hledá škvírku, kterak zdrhnout z boxu. Porod bude velmi brzy. Si myslím...

Obrazek

 

Obrazek

 

 

Absces na tváři byl velký, tady je po ošetření, propláchnutí. Atinka dostala antibiotika, dobře papá, snad bude všechno v pořádku. Obličejem je dost podobná Andulce.

Obrazek

 

 

Takhle teď bydlí.

1/4 měl Bonifácek a Evženka (doma) a Boženka a Pan Albert (umístění) narozeniny, a to už druhé. 

Obrazek

 

 

 

6/4

Je po Velikonocích, zase obvyklý pracovní den. Kočičky byly rády, že jsme všichni doma, bylo víc lidí na hraní....

Obrazek

 

 

 Malu ve skoku

Obrazek

Malu je veliká hračička, úžasný mazlík a taky dobrý dozorce. Ráda dozoruje veškeré činnosti v bytě:)

Těhulky zaklepaly na dveře, zítra přijede mourinka s otevřeným abscesem na tváři, vysokobřezí. Pro tu místo mám, zatím bude ubytovaná na veterině, odjezd - doufám - v neděli.

Druhá je černá kočička, která dostala během gravidity antikoncepci - podle většiny názorů by mohly být komplikace u porodu. Kam s tou, to fakt doposud nevím, úplně přinejhorším bude bydlet s Pusíkem. Nejen, že by to bylo náročné, ale dcera bude končit školu, k tomu má práci....jooo, to by bylo řečí!

Snad téhle kočičce taky najdu místečko pro porod. Také mi byli hlášeni tři mourkové, dvě kočičky a jeden kocourekˇa černá kočička. Všechno loňská koťata, z toho dva extrémní mazlíkové. Nechcete? Nechcete někdo depozitovat maminu? Nehlaste se všichni!...:)

 

 

3/4

Máme duben - hrůzu z kotíků mám čím dál větší, moc se bojím, co bude, protože není MÍSTO. Apríl byl celkem slušný den, zato v noci začalo chumelit a sníh padal, padal a ráno bylo všude snad 15 cm... Naštěstí sluníčko má v tuto dobu již sílu a skoro celou bílou nadílku rozpustilo. Jsou jen zbytky a travička se zelená, ptáci zpívají, poletují, milé příšerky na ně koukají z oken a cvakají zoubky s pokřikem "lovu zdar":) Teď, kdy píšu, skoro všechny pospávají, Bonifácek je jako obvykle na monitoru - a kouká ven, ještě se tam vešel k Fran. Na židli mám Liu, vedle mě je Berenička, to jsou takoví hlídači. Liuška coby šéfová svých poddaných a nepřátel musí věčně kontrolovat, co se kde děje, aby případně zasáhla. Nemusí nikoho ani bacit, stačí, když se podívá pohledem "koukej toho nechat a hned!". Jen když někdo podle jejích měřítek zlobí, naznačí packou plácnutí a zasyčí. Poslechnou ji všichni a respektují, z toho mám radost, protože bezvládí tady už jednou bylo a nebyl to fajn stav. Není vůbec důležité, kdo je jak starý či velký, tady jde o sílu ducha. Mrňavá Kulička si se všemi také hravě poradí a nikdo si nedovolí jí cokoliv udělat. Berenika je velká, ale když by mělo dojít ke sporu, ustoupí. Bonýnek to vzdal,  přelezl z monitoru na PC, hřeje a je rovnej, a jde spát. Liuška a Berinka to samé, Fran zmizla před chvilkou. Mám dojem, že si vezmu k srdci jejich příklad a chvilku k nim zalehnu a udělám si pohodu:) Myslela jsem, že upeču mazanec, mám ho moc ráda. Ale .....no, možná večer nebo zítra. Jestli najdu všechny ingredience. Včera ráno byla v krabici poblíž pokojíku položena dětská krupice. Otevřený sáček, ale dotyčný zloděj (samo, podezírám Raptorky) musel sáček nést dobře, ne vzhůru nohama - nikde nebyla rozsypaná. Obvykle mouky a spol. nekradou, nevím, co jim vonělo. Ale asi přestalo, když byl sáček jen položený. Moťa s Lillifee nádherně aportují, kdekterý kynolog by z nich měl radost. Když něco čajznou, nesou to s hlavičkou hradě vztyčenou jako kdyby dávaly na odiv svou šikovnost - koukejte, co mám! Co jsem ukradla! :) Teď, kdy svítí jarní sluníčko, mě mrzí, že je nemůžu pustit ven. Na druhou stranu - volně bych je stejně nepouštěla. To je pro mě natolik vysoké riziko, že bych ho nepodstoupila. Asi 10 m od okna je vysoký vzrostlý modřín, kdybych k němu přidělala lávku...:):)

Obrazek

páteční dopoledne

 

Obrazek

                                  krásná a nedůvěřivá Poldinka

 

Obrazek

                                          Tátův mazel - Daneček

 

Obrazek

                                      něžný, mazlivý, drobný Golfík

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky duben 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gabriela - Poděkování

24. 4. 2010 10:32

Alespoň poděkování, i když je to málo. To, co pro tahle zvířátka děláte, je obdivuhodné a ze všeho je cítit nesmírná láska. Držím pěsti a přeji, aby bylo co nejmíň opuštěných kočiček. A taky, aby už se lidi konečně vzpamatovali!!!

Romana - Smekám!!! taky

21. 4. 2010 12:20

Nemám slov, je to moc dojemné. Budu za vás všechny mantrovat.

Lída Opuštěné kočky - Smekám!!!

20. 4. 2010 23:39

Teda věděla jsem,že je to malinké stvoření,ale to co je na těch fotkách je opravdu šílený mrňousek.Evi,smekám před tebou.Musí to být šílený záhul,tohle ustát,den co den,noc co noc každé dvě hodiny krmit a pečovat oo takovýho drobečka.Držíme všechny pacičky jak malýmu tak Ebince aby jste to zvládli a bylo už jen dobře.

Petra z HK - Jamesík

14. 4. 2010 22:07

Já když jsem umisťovala kocourka, taky prý byl asi dva tři dny zalezlý za gaučem, ale pak se otrkal a na konci srpna to bude rok ce je v novém domově a panička ho miluje nade vše a i on je jistě moc spokojený. Jen já nemohla přenést přes srdce jeho odchod, bolí to ještě dnes:-( Dejte mu čas, když jsme si my přivezli kočičku, nevěděli jsme o ní snad dva týdny, jen když jsme spali, chodila na wc a papkat. Myslím že je to otázka času a v novém domově se bude mít úžasně;-)

Lída - Jamesík v novém domově

13. 4. 2010 13:48

nechte Jameskovi ještě trošku času. musí si zvyknou v novém prostředí. Spíš bych paní poradila,aby ostatní kocoury k němu nepouštěla a nechala Jameska samotného v jedné místnosti a nechtěla ho za každou cenu hladit.Myslím si,že je naštvaný,proto syčí a je mu smutno. Držím palce,aby si v novém domově zvykl,je to kus kocuřiska :)