Jdi na obsah Jdi na menu

duben 2020

7. 4. 2020

22/4

Milí, ve čtvrtek 9.4. odpoledne jsme přijali kočičku Ivušku od Moravské Třebové - někdo ji evidentně vyhodil a jeden hodný pán ji několik dnů vídal stále na stejném místě, a požádal nás, zda ji můžeme vzít. Ivuška byla asi 7 měsíční mazlivá kočička, 14.4. podstoupila kastraci - už byla i březí. Nicméně se na ni velmi brzy usmálo štěstí, už 12.4 se na ni byli podívat budoucí majitelé a v pondělí 20.4. si Ivušku odvezli domů.

Máme za sebou několik kontrolních odběrů krví, operaci kýly u Anýzky, trhání několika zoubků u Jeníčka. Čestmírek se velmi dobře uzdravuje, další kontrola krví na přelomu dubna a května. Ale naší šedé dámě Nellince není úplně nejlépe, a tak teď jezdíme na kapačky a doufáme, že se Nellince udělá lépe. Evženek, Mikinek a Čestmírek dojíždějí na injekce antibiotik. 

Zítra bych měla brát na veterinu i Fífinku - na odběr krví a kontroly pusinky. Mám dojem, že je třeba zase opravit zoubky, ale to až jak dopadnou krve, přece jen je Fífinka starší dáma.

 

 

 

7/4

Milí, pro všechny z nás je teď velmi obtížná doba. A docela to zasahuje i do chodu našeho útulku - jsou omezené veterinární úkony, takže několik kočiček na čištění a trhání zoubků musí počkat. Naštěstí jak naši veterinární lékaři - MVDr. L. Rambousek a MVDr. Halamková ve Svitavách (klinika Vetvill), tak i klinika HKVet v Hradci Králové, jsou velmi vstřícní k našim akutním potřebám. A jsem moc ráda, že pan doktor Rambousek a paní doktorka Halamková mezi akutní stavy berou i kastrace kočiček. Ochotně vycházejí vstříc ohledně Černých kočiček - i kvůli našim třem kočičím slečnám:).

Poslední dny marodí několik kočiček s virozou, Čestmírek navíc onemocněl se zánětem slinivky, byl i tři dny hospitalizován v Hradci Králové. Bere léky, má dietu, ale včera se mu ke všemu ještě spustila rýma. Rýma u kočky m.j. ovlivní chuť k jídlu - a u Čestmírka je to o mnoho horší, protože i samotný zánět slinivky mu způsobuje neochotu přijímat potravu.

Monetka začal hubnout, přestával pomalu jíst. Ale zvládnout ho na odběr krve není jednoduché, tak jsme museli na HKVet, tam mají fixační tašku... Bohužel se potvrdilo, že Monetkovi odcházejí ledviny a už mu mnoho času nezbývá. Moc těžko to neseme, je to opravdu podivný člobrda, nikdy se nenechal česat, pohladit jsme mohli jen tehdy, kdy on sám chtěl. Na druhou stranu spí na nás, obvykle na mně, když nejsem v ložnici, pak lehne na manžela. A poslední tři týdny se snaží být neustále na nás, na klíně, na boku, kdekoliv. Tak moc bychom mu přáli, aby byl zdravý a ještě dlouho s námi, ale... 

Musíme zase objednat krmivo, už dochází, kapsičky došly úplně. Musíme objednat další dietní krmivo, ledvinářů je u nás víc, do toho diety pro Čestmírka a Nellinku, další pro Tomáška a Helenku.  Je toho nějak moc. Byla jsem teď tři týdny doma, poslední měsíce mi není vůbec dobře, nejhorší je velká únava a bolest kloubů, hlavně prstů. A věřte, že se špatně pracuje, když ruce nechtějí sloužit tak, jak mají. A že té práce kolem kočiček je dost.

Přeji Vám všem, ať zvládáte tyhle obtížné dny v klidu, ať jste zdraví. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář