Jdi na obsah Jdi na menu

duben 2021

14. 4. 2021

14/4

Milí, opět se ozývám po delší době. Proběhla u nás nějaká viroza a ani mně nebylo zrovna nejlépe. 

Začalo se opět dále kastrovat, včera byl na kastraci Vasilek a dnes Arnoštek - ten stále ještě je na veterině, domů pojede až odpoledne. Ozývají se nám umístěné kočičky, ať už loňská koťata nebo i ty, které jsou ve svých domovech už nějaký ten rok. Tohle nás vždycky moc potěší, když víme, že se kočičkám daří dobře, že se o ně majitelé starají a mají je rádi. Moc Vám, novým majitelům, moc děkujeme. Odezva je pro nás velice důležitá. 

Jaro se pár dnů hlásilo - a bylo skutečně až moc hezky, kočičky dováděly venku, ale paní zima se opět vrátila, tak jsme už zase celí zachumelení - a kočičky pro změnu dovádí ve sněhu. A i když to zase tak moc nevypadá, zima byla (a stále je) dost dlouhá, dochází nám zásoba uhlí. Obvykle vystačíme až do léta, letos ne. 

Naše stará Fífinka (letos jí bude 16) má zánět v uchu. Dva dny nebyla ve své kůži a dnes už bylo jasné, proč. Doufáme, že jí bude brzy lépe, vzhledem k tomu, že už jednou prodělala zánět vnitřního ucha, byly zvoleny adekvátní léky. Ale poradit si s Fífou, aby vůbec něco spolkla, aby si ouško nechala vyčistit - tak to je veliký boj.

Prvního dubna oslavily své třinácté narozeniny sourozenci Evženka s Bonifáckem a dvanáctého dubna oslavila své třinácté narozeniny Bětulka Batulka de Betu. Všechno to jsou děti teletníkových maminek, které jsem v roce 2008 měla (byly celkem 4) v pronajatém malinkém domečku, aby v klidu a bezpečí porodily a vychovaly koťata. Tři maminky (Áďa, Jituška a Sazinka) se poté navrátily na svůj teletník - kde o ně vzorně pečovala Renatka. Jen stará Bětuška byla vlídná a hodná, ta zůstala se mnou ve Svitavách a následně s námi ve Chmelíku, kde v klidu a lásce dožila. Některá koťátka se tehdy umístila, ale Evženka, Bonýnek i Bětulka se cizích lidí moc báli - přece jen geny plachých koček v nich převládly. Až ke stáru se nechají někdy i návštěvou pohladit. Všechny už něco trochu trápí - Bonýnkovi ubývají zoubky a začínají ho bolet klouby, Evženka bývá víc unavená a Bětulku trápí ledvinové selhání.  Snad ale jim všem příští rok popřejeme opět k narozeninám.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář