Jdi na obsah Jdi na menu

květen 2022

18. 5. 2022

26/5

Milí, 24.5. nám přišel krásný mail od Emílka... Emílek byl mlaďounký hodný klidný kocourek, když si ho noví báječní páníčkové od nás brali. A to jsme netušili, že má těžké HCM. Celé roky se o něj jeho "maminka s tátou" vzorně starají, m.j. denně dostává mnoho léků, aby jeho srdíčko vydrželo. A jen díky jejich péči se Emílkovi stále daří v rámci možností výborně a je to velice spokojený kocourek. 

Kromě zprávy a fotky ještě poslali finanční dar našim útulkovým kočičkám - mnohokrát děkujeme. Za bezvadnou péči o Emílka a za korunky pro kočičky.

Milí útulkoví opatrovníci,

jsem tak rád, že Vám po roce opět můžu zase napsat. Vloni v říjnu mě museli vytrhnout pár zubů, ale zvládl jsem to všechno dobře. Letos v lednu jsem byl opět na kontrole se srdíčkem a nález se nijak výrazně nezhoršil. Musím Vám hlavně napsat to, že když jsme jeli z veteriny v HK, dostal řidič chuť na kávu a moje panička taky. Nechtěla mě však nechat samotného v autě v garáži a vzala mě s sebou do kavárny v obchodním domě. Dovolila se,  jestli tam můžu i já. Moc jsem se tam všem paním prodavačkám líbil. Taky jsem pak seděl v přepravce na židli u stolku ,,jako člověk" a celou dobu se čistil od gelu, kterým mě zapatlali na ultrazvuku, abych byl ještě krásnější. Tolik světel a vůní jsem v životě neviděl. Ale doma v mém pelíšku je přece jen nejlépe.
 Pozdravujte všechny kočičky (i kocoury) a přeju jim, i když se u Vás mají moc dobře, aby taky našli svoje doma. Zítra, 25.5. mi bude 8 let. 
                     Zdraví a fotku posílá Váš bývalý kocour Emílek
emilek.jpg
 
 

18/5

Milí, dny opravdu ubíhají velice rychle. Kamilek se naučil "chodit" průlezem na zahrádku, jsou stále velké problémy s jeho čůráním, dá to Kamilce hodně námahy. Teď dostane další antibiotika, podle bakteriologického rozboru moči přesně cílená na dané bakterie. 

V sobotu 7. května jsme přijali telefonát o kočičce v obci Radkov - prý ji maminka před pár dny našla v obci Kunčina, jak do ní děti kopaly. Že kočička nežere a má zlomenou čelist. Tahle informace byla alarmující, tak jsme s manželem vyjeli do Radkova pro kočičku. Donesli nám velmi zuboženou vyhublou a slinící polodlouhosrstou kočičku, které jsme dali jméno Raduška. Čelist zlomená nebyla, tak místo plánované cesty na kliniku do Hradce Králové jsme jeli s Raduškou na kliniku do České Třebové. Vážila pouhé 1,80 kg. Tam byla Raduška hospitalizovaná do pondělního podvečera. Byla na infuzích, v bříšku byl tvrdý trus a čekalo se, zda se bude schopná vykakat. Asi dva dny jsem si myslela, že to kočička zvládne, byť výsledky krví včetně FeLV pozitivního testu nebyly dobré. Bohužel, přes všechnu péči i další následnou hospitalizaci nezbylo jiné východisko, než Radušku nechat odejít. Nezvládaly to ledviny, žádná antibiotika nefungovala na zánět v těle, střeva nefungovala.... Bylo to moc těžké rozhodnutí, pro nás velmi bolestivé. Moc jsme chtěli, aby měla konečně hezký život...

Červeňáček se zatím drží, bere vzorně svoje léky, snad s námi ještě nějakou chvíli pobude. Nellinka je poslední týdny moc spavá, taková bez jiskry. Naštěstí Fífince po mnoha měsících léčby konečně zabrala jedna antibiotika a zánět v oušku je zatím pod kontrolou. Ale začala zvolna hubnout.  Ve čtvrtek jedem na kliniku do Hradce Králové s Magií - Miminkou, její levá přední nožka funguje snad hůř a hůř. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář