Jdi na obsah Jdi na menu

Květen 2025

25. 5. 2023

25/5

Milí, naše staré kočičky trápí čím dál víc jejich nemoci. Nellinka pojede zítra na další injekci depotních analgetik. Přes všechny léky stále hubne, je vidět, že ji stáří a nemoci dohání. Pokud bude všechno v rámci možností v pořádku, 23.června bude mít 17 let.

Evženek měl prapodivný třes hlavičky, byl na kontrolních odběrech krve, ledvinové hodnoty se trochu zhoršily, měl málo sodíku, tak dostal podpůrnou léčbu a pokud nezafunguje, bude muset na infuzní terapii. A když už byl na veterině, dostal rovnou další injekci depotních analgetik, aby ho nožičky tolik nebolely. Pokud se nic špatného nestane, bude mít 15.srpna 16 let.

Coco Flanel dál hubne, krve ukázaly už i zhoršené ledvinové testy, snap test byl pozitivní na zánět slinivky, což laboratoř potvrdila. K jejím lékům na HCM přibyla depotní antibiotika, které bude třeba zopakovat. Coco bylo 15 let.

Dominičku trápí nadále divný zákal očka, vypadá to trochu jako u vředu, ale malinko jinak. Kapeme, jak jen si to nechá líbit, antibiotické kapky, k tomu měla i depotní antibiotika, která bude třeba zopakovat. Vzhledem k jejímu nálezu na játrech je všechno trochu obtížné.

Vlastíka, který loni porazil FIP, čím dál víc trápí HCM, je pomalejší, srdíčko tluče, Vlastík i za ten rok zhubl celé kilo. Není to dobré.

Víla Zvonilka je poslední dny divná, hodně pospává, není moc aktivní. Nevím, co se děje, zda se jí nějak vrací její chronický zánět ouška nebo se tak moc horší ledviny, také ji čeká m.j. kontrolní vyšetření krve.

Citronek, náš starý černý kocourek, co měl kdysi nádherně žluté oči (proto Citron), je celý prošedivělý a mění chování - velice rád si chodí odpočinout do ložnice, což dělá i Evženek. Ložnice je takové útočiště pro ty naše staré a nemocné osůbky, je tam klid, protože není volný vstup (jako do ostatních místností). Ale jinak je v dobré kondici, potravu přijímá velmi dobře, zoubky má hezké...není zatím nutnost ho někam vozit na veterinu, to by ho mohlo úplně rozhodit. 

Honzíček si užívá pobytu venku. Neustále spinká na dvorku nebo na zahradě a tváří se celkem spokojeně. 

Je u nás hodně seniorů, proto i péče o ně a druh krmiva je odlišný od ostatních kočiček. 19 kočiček má deset a více let, dalších osm kočiček je osmi až devítiletých. 

Na závěr dnešního poídání přikládám text od !našeho" Emílka". Emílek je už spoustu let v bezvadné rodině ve Svitavách, má dost pokročilé HCM, ale vzhledem k péči, jaké se mu doma dostává, je stále víceméně fit. Dnes slavil své deváté narozeniny.

 

Milí útulkoví opatrovníci. 

Zase uběhl rok od mého posledního dopisu. Mám se stále dobře. V lednu jsem byl na kontrole se srdíčkem, trochu to zase postoupilo, ale léky beru pořád stejně. Doma mi mají opět hlídat počet dechů, ale já jim to ze sportu občas ztěžuju.

Také Vám musím napsat, jak jsem v zimě utekl z domu. Když od nás odcházela návštěva s vnuky (návštěvy a děti miluju), využil jsem příležitosti a odešel na průzkum ven. Nikdo si toho nevšiml až večer, když mě panička začala shánět ke krmení. Nebyl jsem nikde v domě, ani na půdě ani ve sklepě. Pak ji napadlo jít ven a začala mě volat. Běžel jsem jak ohnivá čára za hlasem. Už jsem měl hlad a venku jsem si užil. Možná jsem zavzpomínal, jak jsem zamlada u vás běhal po louce a lovil v lesíku. To vám byla krása. Doma jsem pak měl ještě tolik energie, lítal jsem po celém domě, skákal ze sedačky na knihovnu… Jenže jinak ven nechodím, jsem kocour domácí. Ani se toho nedožaduji. Vím, že kdybych chtěl, mohl bych sedět přede dveřmi třeba hodinu i víc a vymňoukal bych si to. Jsem umanutý když něco chci, ale nedělám to. Zařídil jsem si svůj venek v teplých krajinách viz foto – dopolední siesta.

 Moje kamarádka Máša (někdy spíše ,,kořist“), měla v dubnu 18 let a já zítra 25.5. budu mít  9 let.           Všechny Vás zdraví kocour Emílek

emilek-2023.jpg

emilek-2023b.jpg

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář