Jdi na obsah Jdi na menu

leden 2022

11. 1. 2022

20/1

Milí, v pondělí 17.1. byl obtížný den - museli jsme se rozhodnout, zda přijmeme vyhozená koťata. Nebylo to lehké, ale nakonec jiná varianta neexistovala. A tak jsem navečer domů dovezla šest malých koťátek, která někdo odložil v krabici u lesa. Z krabice se dostala ven, ale choulila se společně a nerozutekla se. Hned jsme jeli na veterinu a pak domů. Přivezla jsem dvě tříbarevné kočičky, jednu želvovinovou malinkatou mourinku, krásného dlouhosrstého černého kocourka a dva kluky bílomourky. Černý krasavec už odjel do nového domova, kde dostal jméno Black. Dnes odjela jedna z tříbarevných kočiček, která dostala jméno Valentýnka. Na oba už v nových domovech čekali kočičí kamarádi. Malinkaté mourince budu říkat Helenka, po naší Helence, která nás v prosinci opustila. Taky to byla taková něžná drobná kočička jako tohle mimino.

271995273_5449817788368012_4182796888200143735_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

271982266_5454539177895873_297551903130867429_n.jpg

271871278_5450676991615425_8209761201942460030_n.jpg

11/1

Milí, přejeme Vám všem krásný, šťastný a zdravý rok 2022. Mnohokrát děkujeme za Vaši podporu, za pomoc nejen materiální, ale i psychickou podporu. Bez Vaší pomoci by náš útulek nemohl dál pomáhat kočičkám v nouzi. Děkujeme.

Dostali jsme plno darů a dárků, ať krmivo či peníze, anebo přímo dárky pro mne a manžela. Všem moc děkujeme.

Konec roku byl dost obtížný, nejen, že odešla 10. prosince naše Helenka, ale 22.12. jsme museli na poslední cestu vyprovodit i Žížinku. Žížu. Žížalku...Mou spací kočičku. Byla s námi skoro celou dobu, co jsme ve Chmelíku, byla mírná, velká, krásně předoucí. Laskavá kočička. Ale zradily ji ledviny a podle všeho se pak přidala ještě další choroba. Tak byly Vánoce u nás dost smutné, Žíža se mnou každou noc spala, u mé hlavy, krásně předla, v tom kmitočtu, který mne uklidňoval. Teď mi moc a moc chybí.

Víla Zvonilka ještě doteď bere antibiotika na chronický zánět vnitřního ucha, už je ale dobírá, vypadá zdravá. Huráááá. Nevrávorá, zvládá skoky do výšky. Její záškuby a křeče pomalinku ubíraly na intenzitě a teď už dva dny je i bez drobných záškubů. Moc si přejeme, aby se zcela vyléčila a byla zase jako dřív. Jediné, co stále neumí - vyjít z ložnice mezi ostatní kočky. Sice nakukuje, ale zatím se neodvažuje. Zato dovádí s Gustičkou, rády se obě honí a blbnou s hračkami. Gustička je stále v separaci, nesmí mezi další kočky, dokud nebude po kastraci - k té by mělo dojít 14.ledna. Už deset dnů plně mrouská, noci proječí, tak se s ní moc nevyspím. Doufáme, že si potom najde místo mezi dalšími kočičkami. Ona je sice mazlík a přítula, nicméně je to poloplachá kočička, cizích lidí se extrémně bojí a i s novými kočičkami se sbližuje hodně dlouho.

Hodně marodí Fífinka, neustále se jí vrací zánět do ouška, ale dávat Fífě léky je věc skoro nemožná. Je na ní vidět, že jí není vůbec dobře, nasadila takový zachmuřeně naštvaný výraz, hodně moc křičí a nevím proč, naštěstí zatím dobře jí. Čekají ji další vyšetření, uvidíme, co bude. Je to už stará paní, která může mít plno neduhů.

Baruška je obdobný případ, trápí ji záněty v pusince a velké zahlenění, antibiotika dobrala, ale výrazné zlepšení se tedy nekonalo, a to byla antibiotika cílená po bakteriologickém rozboru.

Jeníčka taky dlouhodobě zlobí pusinka, někdy je líp, jindy hůř. Ale jídlo zvládá.

Stánička má teď velkou rýmu, začal pokuckávat i Vlastík, i oba Houbíci mají rýmu. Evženka trápí jeho bolavé klouby víc, než obvykle. Stellinka hubne, i když dobře jí. Dostává léky na bolest, které je ochotná sníst v mokré mňamce z DM. Budeme muset asi zkontrolovat krve, což je u Stellinky naprosto příšerný úkon, i když je ve fixační tašce, tak stále bojuje.

Evidentně prudké změny počasí nesvědčí ani lidem a ani zvířatům.

Celé Vánoce měly kočičky stromek v ložnici (už je odstrojen) a pak mají vánoční stromeček v zahradě, ten tam bývá vždycky i přes Velikonoce. Baví je pohrávat si s ozdobami nebo na něj lézt.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář