Jdi na obsah Jdi na menu

listopad 2019

6. 11. 2019

26/11

Milí, ozývám se po necelých třech týdnech - a ono se toho událo docela dost:) . Za Vaše příspěvky jsme objednali a odvezli granulky a konzervy Černým kočičkám. Ještě jim přišly i balíky od Vás, pro krmivo jsme jeli i k dárkyni do České Třebové. Ještě stále mají Černé kočičky peníze na našem účtu, za to jim objednám další krmení. Jste velice laskaví a moc za ně děkuji. Paní Klímová jich hodně nechala přes Feliti kastruje vykastrovat. Pokud budou kastrované, krmené a dále budou moci pobývat na místě, kde jsou, bude všechno v pořádku.

Přestože náš útulek není vhodný pro malá koťata, máme mnoho starých kočiček, které každou změnu nesou velmi těžko...tak jsem podlehla ... přivezli mi dva malé vyhozené kocourky. Kupodivu hned druhý den odjeli společně do bezva domova....a netrvalo dlouho a 10.11. jsme jeli do Krucemburku pro dvě malé kočičí holčičky, které někdo vyhodil. Kupodivu se obě velice brzy umístily.

Ale s tím asi nějaký umísťovací anděl odlétl, protože 15.11. navečer nám dovezli 3 vyhozená koťátka, tři malinké kočičí holčičky. Ještě jsou u nás

16.11. jsme jeli pro tři koťátka do Klášterce nad Orlicí. Velká část této obce jsou pouze "chalupy", lidé tam celoročně nebydlí, zato je tam hodně koček. Už v létě jsme tam brali z jedné chalupy tři koťátka...a tahle tři byla ze sousední chalupy. Bohužel tam nikdo neřeší kastrace, nikdo se nepozastavuje nad tím, co tam asi kočky budou samy v zimě dělat, čím asi se budou živit... Tahle tři koťátka, něco přes dva měsíce stará, měli lidé u sebe doma (následující den "zazimovali" chalupu a odjeli domů) a já myslela, že to budou "normální" koťata...nebyla. U dvou velmi těžký průjem, nateklé a zanícené konečníky, spousty blech... Ještě teď kocourek "ukakává", konečník stále ještě není dohojený. Inu, krmit koťata mlékem s rohlíkem opravdu není dobrá volba.

Bohužel je teď u nás šest malých koťat, všechno se moc zkomplikovalo, protože do ložnice nemohou chodit odpočívat staří a nemocní starousedlíci. Potřebuji koťatům rychle najít domovy, aby tohle "nadělení" naši dědouškové a babičky byli schopni zvládnout. Nellinka začíná být docela apatická, Monetka čůrá, kde to jde i nejde, Květuška je celá popletená, proč tam nemůže, Tomášek se zhoršil, Fífinka se také diví, proč nemůže ležet na posteli a v klidu spát, o mojí spací kočce - babušce Žíže ani nemluvě. 

Bonifácek se někde dostal do konfliktu, někdo ho ošklivě pokousal a má ránu pod krkem a zboku tlamky - pod okem. Tak jezdíme na injekce antibiotik, rány mažeme a doufáme, že to bude dobré. Přece jen Bonýnkovi je 11,5 roku, už to není žádný mladík.

 

 

 

 

6/11

Milí, podzimní čas pro nás není vůbec příznivý, na konci září nás opustila Libuška, kromě onemocnění dýchacích cest byl velký nález i na srdíčku. I přes všechnu péči a krmení zavedenou sondou jsme ji museli nechat odejít. 18.10. nás náhle opustila naše stará Jituška, selhalo srdíčko.  a jako kdyby to bylo málo, selhaly ledviny našemu Buřtíkovi a 22.10. odešel za Velkou kočkou i on. 

Snažili jsme se najít dočasné péče pro několik koťátek, tři z nich našla péči u paní Jany Koutné v Karli, dvě u paní Kateřiny Rajmanové ve Svitavách. Některá z nich jsou již umístěná.

Pár kočiček zlobily zoubky, resp. opakované záněty v tlamičce, tak vytrhání zoubků podstoupili Kavánek, Stodůlek a Anduláček. Fialce byly zoubky ošetřeny a špatné se také vytrhly. Jasíkovi se zanítily jeho poslední zoubky - špičáky, tak jsou také venku. Pan doktor Rambousek je velmi šikovný a obratný, a tak všechno proběhlo hladce.

Marodil Vlastíček, zánět horních cest dýchacích se nelepšil, měl poslechový nález, ale už je zase fit. Medušku trápí asi astma, hodně kašle, plíce na snímku nevypadají vůbec dobře - a při rentgenování plic se přišlo na brok, který má poblíž páteře, ale nijak ji neohrožuje.

Rozárku (13,5 roku) potrápila rýma, zlepšila se, ale znovu ji zase dostala zpět. Rozárka však kvůli své těžké nemoci tohle špatně zvládá. Po nedávném epileptickém záchvatu o ni máme velký strach.

Nelíbila se mi ani Evženka (11,5 roku), dělaly se rozbory krve, vše vypadá v pořádku.

Teď bude čekat rozbor krve Květušku, která má podivně rozevřenou srst, i když jinak funguje bezproblémově.

Nellinka je teď na podzim hodně unavená, stále ji trápí chronický zánět slinivky (kromě Addisonovy choroby). Krevní rozbor dopadl celkem v pohodě, výsledky ohledně zánětu slinivky zatím nejsou.

Co mi dnes hodně zamotalo hlavu - to jsou dva kocouří kluci. Vyhozeni, opuštěni - a nikdo je nechce:(

Chci moc poděkovat všem, kdo nám pomáhají.

Chci moc poděkovat všem, kdo jste pomohli černým venkovním kočičkám - přišly jim korunky, objednám a následně jim předám krmivo.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář