Jdi na obsah Jdi na menu

prosinec 2015

2. 12. 2015

28/12

Milí, všem moc děkujeme za přání k Vánocům, všem moc děkujeme za dárečky, dárky a dary pro kočičky. Stromeček mají veliký a Víla Zvonilka pokud nespinká, je skoro pořád na něm, většinou jí pomáhá Písnička. Kdo se na stromek ještě neodvážil je malá Elfinka, ale co není, může brzy být. Makrely měly děti až 25., mne těsně před Vánoci skolila střevní horečková viroza a bylo mi opravdu moc bídně.
Pár kočiček marodí s kašlorýmou nebo s okatopšíkavou, ale snad to brzy přejde. Před Vánoci jsme museli s Brejličkou na pohotovost, přišla domů a schoulila se, nechtěla pak ani chodit. Vysokánské horečky, které pár dnů trvaly. Krve ani ultrazvuk nic závadného neodhalil... Dobírá ATB a hodně pomalinku se vrací do formy. Nekašle, nerýmuje, neblinká, není na ní nic vidět, jenom to, že je jí bídně....

stromecek.jpg

viluska-na-vrsku-stromecku.jpg

makrely.jpg

301556576.jpgvila-a-elfinka.jpg

24/12

vanocni-prani-2015.jpg

 

21/12

beinka-s-fialkou.jpg

Beinka (vpravo) s Fialkou. Díra ve zdi je vchod na terasu. Bea nemůže mezi ostatní kočičky, tak bydlí v pracovně (většinu času s ní tráví manžel). Do pracovny k ní mohou pouze tři kočičky - Fialka (která je tam nějčastěji), Julinka a Berenika.

20/12

Takže, milí, další oprava: přišly dobrůtky od Markétky Jansové, přišly další dobrůtky od Janičky Nešpolové, nádherné perníčky od Evičky Havah Moravcové a velký balík - krabice coby útočiště pro venkovky s obsahem - potřebnými věcmi pro kočičky, věcmi do aukce a ještě krabicí s cukrovím ppro nás dvounožce od Jarušky Kratochvílové. Nezlobte se, popletla jsem to.... Mám v mysli tolik věcí a tělo furt a furt nechce sloužit.....
Moc za všechno děkujeme, děkujeme za přízeň, kterou nám poskytujete, za tolik potřebné korunky a věci. Jste všichni zlatí:)
Eva

19/12

Milí, všem Vám moc děkujeme, za přispěné korunky i za balíčky, které nám v tomto týdnu dorazily - kočičkové perníčky od Evičky Havah Moravcové, za dobrůtky od Markétky Jansové a krabici pro venkovky s velmi potřebným obsahem pro všechny kočičky a taky pro naše mlsné jazýčky od Jarušky Kratochvílové. Jste moc hodní, a moc a moc Vám všem děkujeme!!!!
P.S. včera pozdě večer jsem "hodila na váhu" Vílu Zvonilku a Elfinku. Viluška 1430 gramů, Elfinka 1510 gramů!!!! Elfinka sice stále rychle dýchá, volal pan doktor, že došly další krevní výsledky - prý za nízký počet červených krvinek pan doktor v Plzni vyjmenoval asi 40 příčin, ale na veterině si stále myslí, že za všechno může těžká podvýživa a až bude tělíčko dost silné a začně tvořit zase další červené krvinky, zlepší se i dýchání. Je ale fakt, že dnes ráno si Elfinka snad hodinu hrála na posteli. poskakovala a konečně se chovala jako normální kotě.
Horší zpráva přišla dnes navečer. Na podzim umístěný Emílek prý začal rychleji dýchat. Vet u nás udělal rentgen, který odhalil zvětšené srdíčko a tekutinu na plicích, ve čtvrtek podstoupil speciální ultrazvukové vyšetření srdíčka v Hradci Kálové. Bohužel těžká srdeční choroba. Dostal spoustu prášků.... Jsme z něho moc a moc smutní, kdybychom věděli, že má nemocné srdíčko, nikdy bychom ho neumisťovali. Je to nefér kvůli němu i kvůli novým majitelům....jenže tyhle choroby se jen tak neodhalí, tělo kompenzuje všechny neduhy, dokud může a až když nemůže, příjde se na nemoc. Emíšek se s tím už mohl narodit.... Je nám to moc a moc líto:(

15/12

Milí, Elfinku máme od včerejšího odpoledne doma. Tekutinu v hrudníčku a bříšku nakonec zhodnotili jako fyziologickou kvůli jejímu stavu (podvýživa, začervení) a že by se nemělo jednat o FIP. Nicméně zánět plic, červených krvinek minimum.... Poslali ještě další krevní testy do Plzně, uvidíme, jaký bude výsledek. Má přidaná další ATB, dělali rentgeny, ultrazvuk, krve. Byla i na kyslíku.
Dýchá stále zrychleně, ale frekvence dechu je o trochu nižší, jak v neděli. Papá a dneska si i dvakrát hrála (tak asi po dvou minutách, déle nevydrží). prozkoumala ložnici a odpoledne chtěla po vzoru Víly Zvonilky skočit do jedné poličky ve skříni, ale nemá tolik síly na odraz jako Zvonilka a taky spadla dolů - přímo do misky s vodou. Vlastně skoro pořád spinká, jen se budí na papání (zhruba po hodině) a na wc. Ale - váží už 1150 g. Když jsem jí ráno dávala synulox, zrovna jedla a odtržení od mističky nesla nelibě s parádním vrčením:) Prostě papání je pro ni alfa a omega žití a není se co divit. Musela neskutečně hladovět a trpět.

13/12

Milí, ve středu k nám doputovala zbídačená vyhublá kočičí holčička, dostala jméno Elfinka. Stáří nejméně půl roku, váha 850 gramů... i přes léčbu včera navečer začala zrychleně dýchat a místo zlepšení se jen horšila, takže jsme ji dnes vezli na kliniku, kde si ji nechali. Tekutina v hrudníčku i v bříšku, zánět plic. Doslova bojuje o život. Je to velmi nespravedlivé, protože si za svůj krátký život užila asi jen hlad, bídu a trápení...... Jsme z toho moc a moc smutní.

elfinka.jpg

8/12

Milí,
Ratmírkovo očičko je zatím bez problémů. Jestli je to jen tím, že ho opravdu dráždily nemocné zoubky nebo zatím působením celkových depotních antibiotitk, to uvidíme. Každopádně nyní je Ráťa bez problémů!!!!!
Malý rezavobílý kocourek, viz článek níž, po autonehodě (vše by se mělo zahojit samo, bez operace) čeká na nový domov. Je to dost akutní, momentální zachránkyně měmní bydliště a 15.12. se stěhuje a do nového domova s ní kotě jít nemůže. Nemáte místečko v srdíčku, bytu a peněžence????
Naše Renatka vzala maminku venkovních koťat Mínu k sobě domů, Mína se seznamuje s obyvateli domu, je po testech a prvním očkování. Miloučká, stará krástkosrtstá rezavobílá dáma, skoro bez zoubků, ale se srdíčkem na dlani.
Její tři dcerky (jedna krástkostrstá rezavobílá a dvě dlouhosrsté rezavobílé) jsou na depozitu v kanceláři v teletníku, ve čtvrtek je čeká první očkování, pak přeočkování a následovat budou kastrace u všech čtyř. Díky péči lidiček v jejich vesnici, díky péči Renatky a Laďky jsou všechny v pořádku, i když dcerky jsou víceméně plašandy, snad se ochočí. Nepíšu skoro o teletníkovém depozitu. Po tom, co jsem se odstěhovala ze Svitav do Chmelíku, jsme s Renatkou víceméně pouze v telefonickém spojení - a já doufám, že to všechno napravím. Teletník, "náš" teletník vlastně od roku 2008 je bez produktivních kočiček - všechny mámy, co tam byly, se vykastrovaly a dále se kastrovaly i další nově příchozí (resp. přihozené, protože lidi jsou jen lidi a myslí si, že hodit koťata na kravín či teletník je to nejlepší, co pro ně mohou udělat). Letos se nám všem podařilo nechat vykatstrovat i kočičky z příslušného zemědělského družstva (14 koček) a zatím nehrozí, že by nějaká kočička mohla dále rodit.... Hlavní poděkování patří Renatce a jejím přátelům, že je pochytali a dali na veterinu, na nás zbylo jen to zaplacení. Vím, je to jen kapka v moři, ale hodně kapek dá dohromady louži, pak rybník..... Nebyly to jen tyhle kastrace, které jsme platili, ale i mnoho dalších a my jsme moc rádi, že na světě běhá plno kočiček, které se rvou se životem samy za sebe a nemusejí myslet i na svoje další potomky.
Nezlobte se, trochu rozjímám, jak je to ke konci roku obvyklé, mně k tomu vede ještě moje blbá chřipka, která snad už končí a moje tělo bude opět schopné fungovat normálně.
Malá Víla Zvonilka papá, blbne a nyní probíhá další odčervovací kůra, tentokrát Panacurem. Má za sebou dvě dávky, ta třetí ji čeká zítra.
Jak marodím, tak si navykly další a další kočičky chodit za mnou do ložnice, což není úplně nejpříjemnější, protože s mužem už nemáme skoro kde spát. Už aby zase nastal normální řád a v ložnici bylo obvyklých cca 10 kočiček....
Moc děkuji Evičce a Kamilce za poslední aukci, moc děkuji Vám všem, co jste si vydražli věci. Vaše korunky jsou a budou stále moc potřebné, a my za naše kočičky moc a moc děkujeme!

mina-a-deti.jpg

Mína a děti

 

kocourek-srazeny-autem.jpg

Milí, malinký kocourek (pardubicko) sražený autem, pacinka by se měla zahojit sama, bez operace - ve čtvrtek jde opět na veterinu. Nepotřebuje někdo nádherného rezavobílého kocourka?????? Volejte 734597049. Eva

4/12

Milí, ráno jsme byli s Ratmírkem na veterině, pan doktor udělal rentgen hlavičky, vytrhnul dva zoubky, odstranil kořen zlomeného špičáku, vyčistitl zoubky, dal kapačku, convenii, léky na bolest a teď Ráťa spinká v přepravce. Teoreticky jeho letošní velké problémy s očičkem mohou být způsobeny i zánětem nad zoubkem. Jestli tomu tak je, uvidíme až časem.... Ale bylo by moc dobře, kdyby mu tento zákrok pomohl.

ratenka.jpg

2/12

Milí, přišly fotečky od holčiček Madlenky a Andělky - jak hezky pomáhají umývat nádobí a také zkoušejí novou postel:):):). Prý se jim vůbec nechce chodit ven, raději jsou v domečku se svou rodinou, navečer mají plno práce, protože musí uspávat dcerku majitelů:):):) Prostě předvánoční pohlazení po duších.....

dscf6938.jpg

dscf6950.jpg

Dnes jsme brali na veterinu Waldu, opět vysoké horečky:(, takže zase atb injekce, braly se znovu krve.... Včera jen spinkal a pak navečer chtěl jít ven, ale přešel kuchyň a lehl a strašně rychle dýchal, byl hořící.... Není to s ním vůbec dobré.
Pak jsme brali Ratmírka, stále zlobí očičko, v pátek ráno mu pan doktor vytrhne jeden zoubek, který by právě oko mohl zlobit a přitom vyčistí zubní kámen.
A taky Liborku, které se otevřel absces pod ocáskem.

622631038.jpg

732706014.jpg

A fotečky malé Víly Zvonilky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář