Jdi na obsah Jdi na menu

říjen 2022

11. 10. 2022

27/10

Milí, Honzíček je i nadále v karanténě, zatím se jeho stav moc nelepší. Sice přibral, ale kontrolní krve 24.10. neukázaly změnu k lepšímu. Navíc to vypadá, že ho trápí i ledviny. Byla změněna antibiotika, poslal se výtěr na kultivaci. Tak uvidíme. Honzíček měl slíbený domov u moc fajn lidí, kteří se také starají o plno nalezených kočiček. Měl tam jít po kastraci. Jenže jeho zdravotní stav kastraci hned tak neumožní, tak odjel v úterý večer, že bude mít místnost s oknem, aby mohl pozorovat "cvrkot venku" a bylo mu líp po duši. Bohužel to Honzíček nedával, tak hned ve středu ráno jsem pro něj jela. Jak byl rád, že je zase doma... Je to škoda, chtěli jsme pro něj prostě lepší podmínky, než které má nyní u nás. Ale nemocného kocourka nemůžete nechat dlouho, aby si těžce zvykal. Vůbec nevím, jak to bude dál fungovat, týdny ho držet v místnosti bez okna a o samotě taky nejde. Takže jedině přesunout ho do ložnice - jenže do ložnice se mají brzy stěhovat koťátka z pracovny. Ať tak či onak, ložnice bude opět moc chybět našim starým kočičkám - a Gustičce s Helenkou, které jsou zvyklé tam v klídku pobývat a hlavně spát. Vždycky s příchodem někoho nového to změní chod našeho domova. Já už nechci psát útulku, my jsme domov pro mnoho seniorů, pro mnoho plašánků a marůdků. 

18/10

Milí, v den, kdy jsme se loučili s Červeňáčkem, tedy v pondělí 10.10. zastavilo pozdě odpoledne u domu auto - a vyšly dvě paní, že potřebují najít místo pro nemocného dospělého kocourka. Nebudu popisovat vše, jak jsme se snažili najít - KAM s kocourkem? Nemůžeme opravdu dál brát kočičky, mně u mužovi docházejí síly, finance, kočičí starouškové každou změnu snášejí velmi těžce... Každopádně kocourka obě paní, které ho našly a postaraly se o něj, odvezly na veterinu Vet-S do Litomyšle, kde se o něj paní doktorka postarala. Musel, chudák, i na infuze, jak byl dehydrovaný. Ve středu jsme pro kocourka jeli a zatím je u nás. Bere dvoje antibiotika, vykrmuje se a čekáme, až bude moct podstoupit kastraci. Oběma ženám, které se o kocourka postaraly a rovněž uhradily veškerou veterinární péči, moc děkujeme. Doufám, že kocourek, který dostal jméno Honzíček, najde bezvadný domov. A aby všemu nebyl konec, tak hned v úterý 11.10. navečer cosi mňoukalo před domem, po delším pátrání s baterkou byl zdroj mňoukání objeven - asi 2,5 měsíční kotě. Kočička. A nastalo opětovné KAM s ní? Jediná volná místnost, naše větší wc, je rezervována na středu 13.10. pro Honzíčka, až ho vezmeme z veteriny. Ke koťátkům nové kotě dát nejde. Hlavně u koťat je potřeba být velmi opatrný...Nakonec po mnoha voláních mne zachránila naše zlatá Monika a  koťátko putovalo do karantény k její mamince. V pátek 21.10. karanténa končí.... 

11/10

Milí, bohužel jsme se museli včera 10.10.2022 rozloučit s naším Červeňáčkem. Žil s námi víc jak deset let, v létě 2012 jeho a další kočičky přivezla Městská policie Svitavy z bytu po paní, kterou museli vystěhovat. Kočičky přišly k nám, pejskové do jiného útulku. Červeňáček byl dávno dospělý, zvykal si docela dlouho. Ale potom žil bezva život. Chodil si podle svého ven, nemarodil, byl silný, zdravý. Když se vracel z procházky, už zdaleka na nás volal, že jde domů. Rád se pomazlil, ale nebyl vysloveně chovací kocourek. Všechno skončilo letos, kdy začal zvolna hubnout. Diagnóza zněla bohužel jasně - lymfom. A Červeňáček věděl, že je nemocný a začal spávat se mnou v posteli. Musel se ke mně vždycky přitisknout, a když jsem se otáčela, přelezl, aby byl opět blízko mé hlavy, mých rukou. Od jara bral léky, které se podle potřeby přidávaly. Poslední týdny už se přidalo i srdíčko a tekutina na hrudníku. V neděli už mu nebylo dobře, a včera to bylo ještě horší, bylo vidět, že dýchání mu začíná dělat problémy. Nezbylo, než mu ulevit a nechat ho jít za Velkou Kočkou. Červíku, kamaráde náš, máme Tě moc a moc rádi.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář