Jdi na obsah Jdi na menu

SRPEN 2010

3. 8. 2010

 31/8

A je tu poslední srpen, venku skoro jako v listopadu, styl tohoto počasí koťatům nesvědčí, určitě budou zase spousty koťátek tzv. prázdninových...ale u nás je plno, přeplněno, k prasknutí. Jak asi tak budu řešit volání o pomoc????

Psala Maggie, nyní Bixie, má se moc dobře a poslala fotečky :

Obrazek

 

 

Obrazek

 

Obrazek

a tato krásná koťátka čekají jen na Vás

 

 

30/8

Neskutečné, ale zase další měsíc pomalu končí. Co přinesl? Miminka....co taky v létě jiného.

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Děti Žoflinky mi připravily večer překvapení, já píšu, že ještě nejedí - a ony už začínají ochutnávat:) Malí sirotečkové pomalu zkoumají byt, pěkně už jí, hrají si, jen večer bylo takové povadlé jednočernobílé, to s černou pacinkou. Zatím nemají jména,  nějak jsem ani dosud nepřemýšlela. Citelně se ochladilo, i v bytě je mnohem chladněji, tak doufám, že nás nenavštíví nějaká pšíkací viroza nebo záněty močových cest. Tyhle prudké změny nikdy nevedou k ničemu dobrému. Stačí i jen zlomek jedinců náchylnějších, co onemocní a pak se nemoc šíří ukrutnou rychlostí.

 

 

29/8

Miminka - jedno černé mi dělalo velké starosti, myslela jsem, že se sobotního rána nedožije, ale máklo a že s námi ještě pobude.

První fotky:

Obrazek

 

 

 

Obrazek

 

Obrazek

A malí pusíkové :

Obrazek

Chystám se dnes nafotit další fotečky, snad všechno zvládnu. Dětičky se snaží, jen Jáchymek je pořád dost nemocný. Teď právě mám dole u nohou jedno černobílé mrně, dnes začala více objevovat svět. Zatím je žádná kočka neadoptovala, takže jsou všichni zapatlaní, špinaví, no až by se člověk lekl. Ale tohle neřeším, jenom bych jim ublížila, kdybych se snažila je očistit, zůstala by vlhká a to by jim neprospělo. Chce to pár dnů a vím s naprostou jistotou, že budou jako ze škatulky.

Fran není dobře, Šušunka je taky taková divná, ale u ní to není neobvyklý stav. Bývá velmi často "divná". Brooklyn mě naštval. Mám ho ráda, je to úžasný mazel, ale taky je to jeden z hlavních pachatelů čůrání. Jdu sbírat prádlo, on si stoupne, otočí a ještě na visící prádlo značkuje. Takže tentokrát vyfásnul pěkně po prdelce, já byla tak na hadr na hlavu, košile šla rovnou ze šňůry opět do prádla, a já abych dumala, cože za to pletivo strčit, aby - kdyby - nedošlo opět k průšvihu. Patrně kdybych ráno vytáhla ze skříně triko, oblékla a zjistila "podpis", tak v tu chvíli by mě asi majzlo, protože rána jsou krizová...

Moc děkuji Kamile M. za balík ze zooplusu, přišlo nám plno tetrapacků Bozita. I malým miminkám moc chutnají!! a moc děkuji Evě Žváčkové za balík konzerv, mlíček, tyčinek, podložek, granulí a deku. Udělalo mi to velkou radost a podstatně přispělo kočičkám !!!

Ještě mimina dnes :

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

Obrazek

 

 

26/8

Přes všechny stop stavy a spol. je doma od sedmi večer šest malinkých koťátek, zhruba 4 týdenních, tedy maximálně čtyřtýdenních. přišla o mámu, pán jim koupil kočičí mlíčko, rozmíchal se zahuštěným a piškotky...ale zahuštěné bylo slazené. Očekávám těžké průjmy, což u tak malinkých tvorečků může být rychlesmrtící.

Zase jsem musela vyřešit, zda je vzít nebo nevzít. Tahle rozhodnutí z hloubi duše nenávidím. Nevezmu je a vyčtu si, že někde umřou, vezmu je, umřou stejně a spousty dalších doma. a to teprve budou výčitky.

Mám je nafocené, ale kamsi hupsnula ta zásuvka, kam bych mohla strčit šňůru od foťáku a tak sem prostě zatím fotky nemůžu dát.

Poldinka má jít ráno na kastraci. Ovšem opět pěje jak operní diva, která vypila něco studeného.

25/8

Obrazek

 

 

 

24/8

Dnes napsal Tobiášek, má se naprosto skvěle!!!, taky přišly nějaké fotky od Peršánka - Artuška

Obrazek

 

A psala Maggie, nyní Bixie, pozvolna si zvyká a navyká na paničku, s kočičí kamarádkou bez problémů :

Obrazek

Taky kočičky děkují jednomu pánovi za korunky:)

 

 

 

 

23/8

Miminka už nejsou miminky, začínají pěkně lumpačit. Tři týdny budou mít teprve pozítří, ale už teď šmejdí po pokoji, zkoumají, hrají si. Nezvyklé, na tak početný vrh. Obvykle bývají právě o fousínek opožděnější, ale kdepak tahle mimina! Myslím, ba vím, že se máme na co těšit! To bude rachotu, lítání, ječení a praní. A k nedopočítání!!! Při focení mi ochutnávala ruce. To obvykle dělají, když by si dali něco k jídlu, jenže - mlíko v lahvičce že si můžu vypít sama, prý jejich zdroj mlíčka funguje výtečně. Žoflinka mě neustále udivuje, byla opravdu extrémně vyhublá, stačilo den dva a už by nevstala. Její regenerace byla rychlá a teď - při plném kojení osmi koťat ona nabírá! Neskutečné. Je plná života, elánu, sama si hrozně ráda hraje.

Olivky oko se neustále zlepšuje, zato Méďa se mi už dva dny nelíbí. Sice do očka kapeme stále, nevidím tam nic špatného, tak Medardek začal být spavý, a ke spaní se ubírá tehdy, kdy je ve velké nepohodě. Zdravotně nevidím závadu, spíš se bojím, že půjde o nějaké obavy z ostatních - patrně - kocourů, i když i kočičky jsou někdy rázné ažaž.

Dnes mi přišel očkovací průkaz Samanthy, který jsem s ní zapomněla naložit.

Colettka dělá stále matku Jáchymkovi s Marečkem. I když se mi Mareček líbí víc, má správně ujetej ksichtík, tak Jáchymek je veliký mazel.

Už by taky potřebovali nové domovy, jako Olivka.

Ohledně nového domova pro Ježurku si nedělám iluze. Její deformita hrudníčku lidi velmi odrazuje. Obecně se nedivím, asi kdybych chtěla kotě, chtěla bych zdravé. Ale ne, já sama osobně bych vždycky brala špatně - tedy to nejslabší, nejohroženější. Jenže já nejsem lid....

22/8

Úplně jsem včera zapomněla napsat, že máme další přírůstek, brášku od Ferdy. Že se zatoulala a nevěřili, že se vrátí a majitelé jsou často v zahraničí.... Takže bráškové mourečkové bydlí u Renatky, kde se naprosto neuvěřitelně rychle adaptovali. Člověk se zaraduje, že umístí kotě a příjde kocourek... Ale opravdu už není kam brát další, není místo, byť by dobrá vůle byla.

Chystám se nafotit mimina, snad to dopadne. Jsou roztomilá, jako každé děti - a koťátka jsou snad jedna z nejhezčích mláďátek.  Začíbají být pěkně zvědavá, celkem slušně už chodí, maminka se vzorně stará, i když si občas taky odejde odpočinout. Je nádherně hravá, všechny kočičí hračky zná, evidentně to musela někdy být šťastná a opečovávaná kočička. Někdy....

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

21/8

Kočičky moc děkují jednomu strašně hodnému pánovi za korunky, jen se ještě nestačily zeptat, jestli mu nevadí zveřejnění jména.

20/8

Hlavní zpráva dnešního dne - odjel Honzík - Enýnek, a to do  Lanškrouna. Tak, miláčku krásný, hodně štěstí, zdraví a dlouhá léta krásného života. Čeká Tě bezvadná rodina i psí kamarád .

19/8Obrazek

Samantha je zpět, včera jsem pro ni jela. Víc se mi to nějak nechce komentovat...

Máme první adoptivní maminku!!! lenka Mandziuková si virtuálně adoptovala Tečku. Za Tečí mnohokrát moc ba ještě víc děkuji:)

Leni, moc za všechno děkuji!!!! Ani jsem nekomentovala, že má Tuláček domov, ale udělalo mi to moc velkou radost:)

Na pc leží Středeček, vedle něj Bonďa, na monitoru Evženek, hlídají mě, kluci jedni chlupatí.

Miminka od Žoflinky pěkně rostou, teď pár dnů nekrmím vůbec, ale brzy to začne. U takto početných vrhů se hlad ozývá kolem 3. týdne.

Ferda se zcela nečekaně u Renatky zabydlel, jako kdyby tam patřil.

Malí černouškové doléčují rýmu, Jáchymek na tom byl hůř, dostal Zylexis na podporu imunity.

I tak si tady poletuje mírná okatá, potvora jedna, ale pořád  to jsou jen vystrkující růžky, doufám, že ještě nějaký týden to všichni ustojí, alespoň než mimina vyrostou, aby se tady nepřehnala nějaká plošná potvora.

O malé černoušky se stará Colettka:

Obrazek

 

 

 

 Má stále plno práce, umývá je, "krmí", neustále svolává, pořád je s nimi jako pravá máma. A prťousové jsou naprosto spokojení. Colett jakbysmet.

Narozdíl od Colettky Péťa práci nemá a vegetí si :

Obrazek

 

 

 

  

16/8

Do nového domova odjel Tobiášek. Přeji mu hodně moc zdraví, bezvadný a dlouhý život .

Odjela i Samantha, k roční kočičce, nebyla určena k umísťování, byla to moje kočka...ale některé své kočky depozitováním a neustálými přírůstky zatěžuji více. Samantha, neboli Semoušek k nim patřila. S tou naší starou smečkou byla v pohodě, ale novousedlík nemusela. Zato miluje lidi, mazlení, chování a o to měla nová panička velký zájem. Těžko jsem se rozhodovala, ale zkusila jsem jí tímto zajistit klidnější život. Pokud si ale bude v novém domově stýskat, zajedu si pro ni.

15/8

No, dnešní nedělní klidný den až tak klidný nebyl. Prvně hlášení o kočce se třemi koťaty a pak new přírůstek :

Obrazek

 

 

 

 Roční kastrovaný očkovaný Ferda.

Už nemohl být doma...

Co se asi tak honí hlavou takovým kočičkám, o které bylo postaráno a ejhle lup šup a jsou odložené... No, domů nemůže, byť kastrát, ale mlaďoch, to by byly bitky. Pokojík je tabu... Ferda je zvyklý chodit ven, a to by mu taky chybělo. Zlato jménem Renatka ho vezme.

Abych nebyla smutná, rozhodl se Golfík, že udělá nudle, chtěl jen vodu a vajíčko :

Obrazek

 

 

 

  

Obrazek

 

 

 

 Jáchymek mu šel pomoci

Obrazek

 

 

 

 Tečí

Obrazek

 

 

 

 Žoflinka a mimi

Obrazek

 

 

 

 Prvorozená

Obrazek

 

 

 

 Mimi

Obrazek

 

 

 

 14/8

Maggie už dvě noci proplakala, ale prý něco pojedla, i si pohrálala s druhým koťátkem , zkontrolovala paničku v posteli, vidím ještě pár dnů a bude to dobré.

Malí černoušci se týden perou s ošklivou rýmou, dostávají antibiotika, kapeme do nosánků, přidávám několikrát denně trochu calopetky. Jáchymkovi už je lépe, ale Mareček pořád spinká. Právě tyhle pšíkací viry se usadily u Olivky v oku, dnes poprvé se mi zdá, že se začíná lepšit. Kapeme po 2 hodinách a už se nestihlo slepit jako jiné dny. Přestože ji to musí bolet, je Olivka velmi trpělivá.

"přebalovala" jsem miminka, tedy dostali jiný pelíšek do krabice, no - pelíšek, flanelový povlak na peřinu:),  Žoflince se opět nelíbilo, že jí beru JEJÍ děti... Je to zlatá máma! Ona nijak nezasyčí, jenom mi je pořád krade:) Ale ano, vím, kradu vlastně já:)

 

Obrazek

Miminka ve středu

 

Obrazek

a miminka dnes

 

Obrazek

Tobiášek

Obrazek

Pusík

 

Obrazek

Ježurka

 

Obrazek

Olivky oko

 

 

 

13/8

 

 

 

 Tak Maggie včera odjela. paní se moc líbila, i když je plašší povahy. Doma ji čeká o 3 týdny starší kotě a společně s paničkou mají na hraní jejího synka. Ten se mi moc líbil, evidentně kočky zbožňuje, krásně a pořád maluje, byl bezva!!!

Obrazek

 

 

 

 Olivku zlobí zánět v oku, musíme kapat jak jen to jde.

Obrazek

 

 

 

  Návštěva Kamila W.

Pomuchala se s kožíšky a ještě donesla koťátkům na dupačky:)

11/8

Máme PC!!! Pan Ing. Knyttl nám jej dovezl. Ale psala jsem, dopsala a vyhodilo mě to z internetu a nic se neuložilo,  tak to vezmu rychlovkou. 

Obrazek

Miminka Žoflinky rostou a ona sama je děsně vzorná máma. Medardkovi dál kapu, čeká ho oční kontrola. Stejně tak jde zítra Olivka, které se zánět v očičku rozjel nevídanými obřími rozměry, až z toho jde hrůza. 

 

 

 

 

 Moc děkuji Katce za korunky:) a vůbec Vám všem... Léto je hrozná doba. Moc koček a koťat a málo dobrovolných dárců:( Škoda. Ale hlavní věc - ŽIJEME:)

Také se zítra přijede podívat paní z Olomouce na Maggie, snad si padnou do oka a malá odjede...

Poldinka mrouská. Hrozně nahlas pějě operní árie, zblbla všechny kocouříky, krom dědouška Šimonka. Byť kastráti, mají o Poldinku veliký zájem. Ale já NESPÍM!!

Obrazek

 

 

 

  Šimonek a Ježurka

 

Obrazek

 

 

  Krasavec Boris

 

Obrazek

 

 

  mimi v sobotu...a propo, máme dva kluky a šest holčiček

 

Obrazek

 

 

 Dokonale využitý prostor, aneb Berenička v krabici

 

5/8

Evi, budu jenom moc ráda!!! Děkuji:)

Omlouvám se, ale počítač opravdu nechce pracovat, teď náhodou chvilinku "jede".

Takže, včera 4.8. cca mezi 4 a 8 hodinou ranní Žoflinka rodila:

Obrazek

 

 

  Takto to začalo.....

 

Obrazek

....pokračovalo.......

 

Obrazek

 

 

  .....a nakonec je maminkou osmi koťátek.

 

Podle sčítání lidu, které proběhlo před chvilkou bez brýlí a ve spěchu, neboť mi starostlivá maminka dětičky kradla, že jsou její, jsou dva kluci a šest holčiček. 5 je černobílých, 1 bílomourek a 2 bílomramorkové. Všechno bobtailíci s různě krátkými ocásky. Váhy od 64 g do 116 g (to bylo poslední vykrmené mimi).

No, ještě PC jede - na Olivku přišla rýmookatá, stejně tak Mareček měl jeden den očka "ulepená". Doufám, že se nerozběhne žádná velká vlna marodění, to by pro miminka nebylo vůbec dobré.

Medardkovi stále kapu, ale je takový zhnusený a ustrašený, chudák malinkej...

Obrazek

 

 

 3/8

Omlouvám se, moc mě zlobí počítač, příšerky se jednou trefily s čůráním do větracích otvorů....:(

Medardkovo očičko nevypadá nic moc pěkně, ale kapeme, kapeme....

Žoflinka vypadá jako balonek s nožičkama...

Alespoň nějaká fota kotíků :

Obrazek

Kevin

 

Obrazek

Maggie

 

Obrazek

Soptík se Zuzankou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eva - Bobtailíkové

5. 10. 2010 19:57

Ano, bobtailíkové jsou ještě pořád volní:)

Hříbalová - Bobtailíkové

5. 10. 2010 19:19

Chtěla bych se zeptat, zda bych se tu nedozvěděla, jestli jsou ještě ti Bobtailíkové volní ????

Lenka K. - Tobiášek

17. 8. 2010 10:03

Mám radost za Tobiáška a přeju mu vše nej v novém domově a jdu ho smáznout z inzerce :)
Na Ferdu jsem upozornila jednu paní, která měla zájem o " mého " nalezeného mourka Tuláčka, a ten už bydlí, tak jsem si říkala, kdyby se jí líbil Ferda...třeba to vyjde...

Eva z Pv - Inzerce

5. 8. 2010 19:54

Evi, neděkujte. Ráda alespoň nějak málo pomůžu. Pustím se do toho o víkendu, přes týden moc nestíhám.
Mimochodem, pěkná nadílka koťátek :o)

Eva z Pv - Inzerce

4. 8. 2010 21:59

Dobrý večer, Evi,
dělám na internetu inzerci několika psím útulkům a napadlo mě, že bych mohla dát do inzerce i kočičky z Vašeho depozita, které jsou k adopci. Fotky máte hezké, mohlo by to kočičkám zvýšit šanci najít nový domov. Budete s tím souhlasit?