Jdi na obsah Jdi na menu

SRPEN 2011

22. 8. 2011

22/8

Opět se po delší pauze ozývám.

Přečetla jsem si červenec a pokusím se navázat - holčičky od Emilky dostaly jména Kvaska (černobílá) a Táša (bílomourinka).  Zhruba dvoutýdenní rodíl mezi nimi a Pitkinem, Vasilkou a Táničkou již dávno není znát, všechna koťátka jsou velice temperamentní, hravá, a neustále jsou všude. Pokud najednou nejsou - spinkají a velice často všechna společně

dscn3803.jpg

Takhle jich je plný "cedník"...

Už chodí ven, učí se lézt na keře, na plot ...

dscn3819.jpg

a jde jim to náramně dobře. Maminka Emilka je už po kastraci, i nadále kojí. Děti ale hlídá stále jako ostříž a nenechá jim od nikoho ublížit. Je to naprosto úžasná kočička. Drobounká tělem, ale srdíčko má obrovské. Ráda se přitulí, pomazlí a hned zase odbíhá a svolává ratolesti.

dscn3800.jpg

Jednoho dne volala paní doktorka, co byla na jaře prohlížet Nellinku kvůli případné vzteklině (po pokousání bývalé majitelky - tak  to prostě bývá), že ní nějaká paní chce utratit slepá koťata, co k nim dovedla kočka, kterou přikrmovala - a tak je u nás maminka Favea (překrásná čokoládová kouřová kočička) a její dětičky - Rikki, Tikki (oba tmaví mourečkové), Tavi (bílomourek) a černý Conti. K nim přibyli nalzenci z příkopu - mourečkové Richard a Rita a bílomourek Rudolf.

dscn3661.jpg

Ano, i takhle vypadá kojení.... Favea s dětmi jsou v předsíni, prvně spávali v přepravce, pak v pelíšku, co dostali od paní doktorky, ale poslední dny spí na gauči.

Dětičky plaché Milušky také rostou, Elenka je krásná bílomourinka, ale mourování má takové tmavě šedé, domodra. Bruno je bílý, různooký - a hluchý....

dscn3627.jpg

Také jsme vyslyšeli prosbu a je u nás Ratmírek. Ocitl se u jednoho domu v Bystrém, ve špatném stavu.... Ratmír byl vyhublý, s ránou na tváři, na noze, velkým vředem v oku... Dospělý krémový kocourek, mazlík, ale jen nabral trochu sil, začal být trochu moc peroucí se a musel na kastraci. Zároveň mu pan doktor zoperoval víčko, po nějkém úraze bylo srsotlé tak, že vnitřní část neudtále dřela rohovku a na ní se udělal vřed. Zatím to vypadá dost dobře, uvidíme, co řekne kontrola.

dscn3651.jpg

A pak dorazil asi půlroční kocourek Gusík...

dscn3814.jpg

Bohužel, auto přejelo naši Lízinku.

Bohužel, včera jsem nechávala uspat poslední "Fraňátko" - Dalimilka. Zůstal s dcerou v bytě, Fran a její tři děti (Vilma, Jehlička a Zara) podlehli všichni FIP, nejinak tomu bylo u krásného mazlíčka Dalimilka. 16. srpna měl 11 měsíců.... Tak teď budou s námi, na zahrádce, zase všichni spolu....

 

Kéž by všechno snažení, všechna láska a práce, všechny bezesné noci, bylo bez smutků, bez černoty.

Ale....

 23/8

Přidávám fotečky pro adoptivní maminky Danielku,  Martinku,Jitku a Michalku :

 

dscn3749.jpg

Lori na stříšce

dscn3694.jpg

Středeček

dscn3688.jpg

Bubáček

dscn3618.jpg

Andulka

Lucinku, Katušku, Kamilku a Milušku prosím o shovívavost, Medardka, Evženka a Pusíka dodám později...

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Míla - Pozdrav

17. 9. 2011 9:51

Zdravím všechny na Chmelforku a přeju aby se dařilo, aby byly síly na nekončící kolotoč. Veliký dík za vše co pro chlupáče jste schopni udělat. Jen slunečné dny. Míla, Tailíček a spol.

Míla O. - Moc zdravím,

31. 8. 2011 16:05

Evi,ten poleh Andulky provádí Miki nejraději v kuchyni mě pod nohama,kouzelný je na stole:))
Kotíci jsou krásní...
Přeji radost a pohodu a co nejmíň smutných událostí...

Jarka - Favea

28. 8. 2011 13:39

Mně se zase moc líbí Favea. Vůbec kouřové kočičky. Jedna se mi líbila na místě, odkud přišla Fran, ale podařilo se pro ni najít jiné místo, tak jsem jí nechala odejít. Pak jsem se marně snažila zachránit jejího otce Čertíka.Byl tu s nám jen něco přes měsíc.

Lída Opuštěné kočky - Tánička

24. 8. 2011 17:05

Teda Evi řeknu ti nemít doma to co mám,tak Táničku ihned beru.Je úžasná,mám slabost pro želvičky a tahle je naprostý unikát.

Eva - děkuji

23. 8. 2011 21:40

Danielko, děkuji... Pro Vás mám fotečku Lori, hned ji tam přidávám...

Daniela Kabaštová - Hezký den

23. 8. 2011 12:14

Hezký den přeji máte moc krásné přírůstky a přeji jim ,at´ se mají krásně,jsou zdravé atd.A je mi moc líto Lízinky a Dalimilka.