Jdi na obsah Jdi na menu

srpen 2021

12. 8. 2021

24/8

Mnohokrát děkujeme 

Nadace na ochranu zvirat

Foundation for the Protection of Animals

Pujmanové 1219/8, 140 00 Praha 4, CZ

 

za peněžní dar 10.000,- Kč na veterinární péči a krmivo pro naše kočičky.

12/8

Milí, přelom prázdnin byl trochu krušný, docházelo všechno krmivo i korunky. Poprosila jsme na našich FB stránkách, zda by nám někdo neposlal krmení. A naši milí přátelé a příznivci nezklamali a objednali granulky i konzervy, i poslali peníze. Vám všem moc a moc děkujeme!!! Jste opravdu zlatí. 

Malá černá koťátka, která jsou v naší přímé péči, už mají jména - malinká kočička, co má špatnou přední nožku, dostala jméno Maggie a kocourkové jsou Bart a Homer. Ano, jména ze Simpsonů:) Takže na Maggie zatím stále volám Mimi, a kluci jsou - ten o fous větší (150 g) a akčnější je Bártík a menší a mazlivější je Houmík:).

Při cestě z jihu Čech v sobotu 31.7. jsme obdrželi naléhavý telefonát ohledně nalezeného kotěte z Dolního Újezda, tak jsme si z celodenní dovolené domů dovezli asi 5 měsíčního černobílého kocourka. Je moc mazlivý, ale ještě stále se sžívá s kočičím osazenstvem. A pořád nemá jméno, jen o něm mluvíme jako o "Oujezďákovi". Někdy mne napadne jméno pro kočičku okamžitě či velmi brzy po příjmu - a někdy to trvá. Ono vybrat jméno hezké, nezapomnětlivé a hlavně zatím nepoužité, to už je docela obtíž.

Naše tři koťata v dočasné péči u Růženky zatím domov nemají a mám dojem, že už ani nenajdou. Letos je fakticky totální a naprostý přetlak koťat. A čím déle koťat nenalézají domov, tak prostě a jednoduše přerostou. Lidi chtějí jen mazlivá malá koťata - o puberťáky pak už není zájem, protože ta malá roztomilá jsou nabízena ze všech stran od množitelů. Mohla bych se teď hodně rozepsat o tom, že je to poslední dva roky opravdu děs běs, ale nebudu se rozčilovat a ani vás, kdo tohle čtete, nechci zatěžovat.

Koťata u Moniky jsou stále dost plachá, hlavně jedna malá kočička, asi je celá maminka (ta se i těsně po kastraci hned začala budit, adrenalin funguje a ostražitost extrémně plachých venkovek je obrovská). Co je trochu zvláštní, že se jim moc nechce papat a málo přibírají (samozřejmě odčervovaná jsou). A potřebují aspoň něco nabrat, aby je bylo možné vykastrovat a pustit zpět. A netroufneme si je pustit, aby se vykrmily venku a pak se znovu odchytly - to by se opravdu nemuselo podařit a množila by se další plachá koťata:(

S Miminkou (Maggie) jsme byli u ortopeda v Hradci Králové. Po rentgenech a prohlídce konstatoval to samé, co náš pan doktor - chce to čas.... Za dva měsíce máme přijet na další rentgeny. Mimi nožička až tak neomezuje, chodí, lítá, hraje si. Ano, kulhá a hodně. Ale už se snaží nožku zapojovat i v chůzi.

Koťátka u nás dost rozvířila stojaté vody starousedlíků, ale to se děje každý rok při příjmech koťat. Dospěláci je prostě a jednoduše nemají rádi. Nicméně letos to naši starouškové snášeli mnohem hůř, každý rok je znát, že jsou méně a méně tolerantní. Nedivím se, chtějí mít svůj klid, chtějí mít vše na stejném místě, ve stejnou dobu a potkávat známé tváře. Čas to zase ustálí a bude lépe.

Milí, mnohokrát vám všem moc a moc děkujeme. Děkujeme, že díky Vám můžeme poskytnout přechodný či stálý domov kočičkám, co byly bez domova. Že teď už mají kde být, co jíst, kde dostanou pohlazení a péči. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář