Jdi na obsah Jdi na menu

únor 2023

7. 2. 2023

21/2

Milí, zima asi pomalu odchází, často prší a kočičky domů nanosí plno blátivých stop. Což není moc příjemné, ale zase vidina Slunce, tepla a nahřátých kožíšků je krásná. Obzvlášť některým našim starým a nemocným kočičkám opakujeme, že musí vydržet, aby si ještě užily tepla venku. Zpěvu ptáčků. Letu motýlků. 

Mám na Vás velkou prosbu - mohli byste nám koupit a poslat nějaké renal kapsičky? Ne urinary, to je zase úplně jiná dieta. Ale pro chronická selhání ledvin. Už nám úplně došly. Granulky pro renal dietu ještě máme. A kdyby to šlo, docházejí nám úplně i normální konzervy:( Moc by nám to pomohlo. Moc děkuji.

O víkendu u nás byli zájemci o zbývající "Kukuřičky" - Justýnku a Ofinku. Všechno vypadalo dobře, domluvili jsme se, že si je odvezou za dva týdny - Justýnka má jít teď 24.2. na kastraci, tak týden po ní. Jenže - osud byl jiného názoru, hned druhý den paní volala, že jim dcera veze koťata od své sousedky. Takže zase nějaká množka "vyfoukla" možnost hezkého domova dvěma úžasným kočičkám. Navíc nevím, co se zase děje, ale poslední dny je to jeden telefonát za druhým nebo forma zprávy v messengru, každý chce odložit svou či nalezenou (snad) kočku. Bohužel - už to dál nezvládáme. Teď pominu existenční problémy, ale nedávám to ani fyzicky. Budou se muset snažit mladší... Hlavně ale musí, bezpodmínečně, lidi nechávat zavčas kastrovat kočky. Tam je alfa a omega všeho.

7/2

Milí, leden nebyl moc příjemný, prohnala se u nás nějaká viroza, a to jak kočičí, tak u mne. 26. ledna nás zcela a naprosto nečekaně opustila naše Anýzka. Mladá tříletá kočička, kterou sice trápily záněty v tlamičce, kvůli kterým již v roce podstoupila extrakci zoubků. Ale vždycky pomohla antibiotika a bylo zase fajn. Jenže ji postihla velmi náhlá choroba, ze které nebylo návratu. Je nám to moc líto, vždycky, když jsem obírala vařené kuře, tak skočila na poličku nad linkou a čekala na svoje oblíbené kousky. Ráda se mazlila a hladila, a už ji nepohladíme... 

Barušky kontrolní krve dopadly dobře, vzhledem k tomu, že dostává dlouhodobě kortikoidy, tak se hlídá hlavně stav ledvin. Matyldu velice potrápilo hojení po kastraci s následnou dost těžkou virozou, dlouho brala troje antibiotika, ale snad už je všechno za námi, i když momentálně ji trápí zánět v jednom oušku. Tak kapeme kapičky, celková antibiotika vzhledem k jejich nedávnému užívání, zatím nedostala.

Evženka začaly zase moc bolet nožičky, tak zkouším dávat Gabapentin, jestli mu v bolesti pomůže - protože depotní analgetika mu sice zabírají, ale opět jsme na tom opravdu bídně s penězi a nemůžeme si je dovolit. To samé s Nellinkou, Bradičkou... Opravdu péče o takové množství koček, které jsou staré a nemocné, to je finančně velmi nákladné. Víme, že by si všechny ty staré kočičky nebo ty chronicky nemocné, zasloužily kontrolní krve, kontrolní vyšetření, podpůrné léky, ale na to opravdu finance nejsou.

Honzíček je malinký lumpík, jsou dny, kdy mu můžete předkládat všemožné pochutiny a on nejí. Nejí, protože ho bolí pusinka. Léky na bolest moc nepůsobí, ne všechny vzhledem k ledvinovému selhání může dostat. Poslední týdny je ochoten dobře přijímat dietu od Royal Canin Recovery liquid eventuálně Renal liquid. Jenže - je to drahé:(.

Díky Vašim darům máme zásobu granulek pro ledvináře. Ale došly nám granulky gastrointestinální a naprosto docházejí kapsičky pro ledvináře, kteří kvůli onemocnění nejsou žádní velcí jedlíci a krmivo si opravdu vybírají, nejlépe jim vyhovují kapsičky od Royal Cain renal.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář