Jdi na obsah Jdi na menu

září 2019

10. 9. 2019

25/9

Milí, hodně marodí naše Libuška. Není u nás moc dlouho, přivezli ji ještě s Čestmírkem v odpadkovém koši, podle informací je Libušce 9 let. Záhy po příchodu k nám prodělala operaci, měla zánět dělohy, trápí ji podle všeho i nějaký neurologický problém, nicméně se u nás dobře zabydlela a začala být i dost dominantní. Jenže ji napadly viry. Pro její poničené zdraví to je veliká zátěž, denně jezdí na kliniku na injekce a kapačky, nemůže dobře dýchat, nechce jíst, a zatím se vůbec neuzdravuje.

Zase začal podzim. Jenže letošní podzim bude asi velikánská kalamita kvůli koťatům, hodně koček stihne porodit i třetí vrh. A podzimní koťata jsou slabá...a navíc pro ně není odbyt. Nejsou ani místa v útulcích a dočasných péčích. Bude to opravdu velmi kruté období.

Každý den někdo volá s tím, že tam a tam jsou koťata - kočka - březí kočka. Snažíme se pomáhat, jak to jde, ale k nám už nikoho brát nemůžeme. Jestli jste někdo z blízkého okolí, kdo byste se mohl postarat dočasně o akutní příjmy - což teď budou hlavně nemocná koťata, ozvěte se nám. 
 

12/9

Milí, nepíše se mi to vůbec lehko, ale 10.9. v podvečer odešla naše Beinka. Snad existuje něco "tam nahoře" a Beinka už je spolu se svou sestřičkou Brigittkou a kamarádkou Bereničkou. Bea byla kočičkou mého manžela. Bydlela v pracovně, ke které jsme jí před mnoha roky vybudovali velkou volieru, na kterou mohla kdykoliv vyběhnout průlezem. Měla tam i svůj kočárek, velké škrabadlo. Bea k nám přišla před osmi lety ještě se sestřičkou Brigittkou, ta nás opustila před pár roky, obě vystrašené, plaché, opuštěné a ve stresu. Beinka u nás našla domov a také našla dvě velké kamarádky - Fialku a Bereničku. Manžel a tyhle dvě kočičky jí dělali denně společnost. Mne se bála, jen výjimečně se nechala ode mne pohladit. Ale manželovi věřila, každé ráno se pomazlila a spolu s Fialkou mu obě pomáhaly pracovat na PC. Fialka Beinku hledá - a manžel je v těžkém zármutku, její odchod nese opravdu moc těžce.

Vzpomeňte na výjimečnou kočičí bytost, jakou naše "baronka" Beinka byla. Zapalte svíčku, prosím. U nás to moc nejde, všude je spousta čumáčků, které by se spálily....

10/9

Milí, opravdu pomalu začíná podzim - včera jsme poprvé zatopili. A kočičky si lebedily v teplu pěkně na gauči a v pelíškách.

I kočičí maminka Anežka našla svůj domov. A malinká kočička Bedřiška Anička, která šla z bytu do depozita u dcery, našla domov také - neboť u dcerky zůstala:)

Péťu trápí nosík stále, je to věc chronická, se kterou asi nic moc nepůjde dělat.

Cyrilek asi špatně skočil a natrhnul si kolenní vazy, tak dostává léky na bolest a snad se nožka spraví. Hodně marodí plachá siamka Beinka, před víc jak třemi roky byla na operaci karcinomu štítné žlázy.

Kočička Libuška je malý magůrek. Opravdu je divná, jen se řádně zabydlela, tak začala usurpovat obyvatele Chmelforku - hlavně kočičí, ale sem tam ublíží i nám. Její bývalý spolubydlící Čestmírek ji asi velmi dobře zná a jen ji má minout, syčí a běží pryč.

Sláveček je už právoplatným obyvatelem ložnice - tráví v ní většinu času. A moc rád si hraje jako malé kotě.

Monetka je zase trochu lepší, ale s jídlem je to pořád bída. Opravdu nejlépe sní pouze instantní convalescentní kaši od RC a pastovité doplňky stravy z DM drogerie.

Nellinka i Tomášek berou svoje léky a zatím je všechno dobré. 

A protože začíná podzim, pár kočiček začíná pokuckávat. 

A protože začíná podzim, kočičky obecně papají nadále jak divé. Není to dlouho, co přišlo objednané krmení ze Zoohitu a kapsičky už skoro nejsou, konzervy ubývají každým dnem. A to dostávají ještě denně maso.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář