Jdi na obsah Jdi na menu

R O K   2 0 0 9

 

Vstupujeme do dalšího roku, roku o kterém doufám, že bude vlídnější, zdravější a klidnější. Roku, kdy sice ekonomika republiky, Evropy i celého světa jde pomalu do háje, ale o to víc bude potřeba naší činnosti, protože o to víc bude kočiček bez domova.

Eva

 

 

Novinky měsíce ledna

 Novinky měsíce února

 Novinky měsíce března

Novinky měsíce dubna

Novinky měsíce května

Novinky měsíce  června 

Novinky měsíce  července

Novinky měsíce  srpna

Novinky měsíce září

 

 

 

 

 

 

Odjela jsem na dva dny na školení do Špindlu, naštěstí doma to všichni přežili bez úhony...

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Tečka Arnička se pomalu zlepšuje a zlepšuje. Sice má ještě dost problémů, ale sílí, hraje si a chuť k životu, nezdolnou chuť k životu, tu dokazuje dnes a denně. V pátek 11.9. je na 11,00 hod. objednaná k dr. Beránkovi do Pardubic, očnímu specialistovi - ať prozkoumá zarostlé očko a půjde-li to, pak ať jej zoperuje....Tak, prosím, držte všichni palce.

Koťátka v odloučeném depozitu se mají krásně k světu, nejúžasnější pro mě je Borisek. Je to kocourek, který mne uchvátil hned poprvé, takové hubeňounké chrastítko kostiček a chloupků....černý dlouhosrstý kocourek, nádherný, i když plachý. Dokázal obdobnou chuť k životu jako Arnička, zesílil a je z něj už pěkný kocouřík, ale co dělá se svým exteriérem? Z dlouhosrstého je pomalu krátkosrstý a navíc od ocásku světlá a světlá...:)Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Prostě úchvatný kocourek.

A další? Jediná tam kočičí slečna - Perlička - je pořád mazlík, krásně vybarvená bílomourinka s medovým kabátkemObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Je to miláček....Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

  

....zvídavá, hravá, prostě kotě jak má být.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 Bráška Perličky - Kamilek. Nádherný světlý moureček, mazlík, umí dávat nádherné pusinky. Je to velký šplhavec, rozpustilý, překrásný kocourek.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Hraní si - to je Kamilkova veliká zábava.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polodlouhosrstý Ferda je elegán, má jemnou hebounkou srst, umí se něžně pomazlit a také si moc rád hrajeObrazek

 

 

 

 

 

 

  

Je to kocourek velký a přenádherný.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Bráška Ferdy černobílý Honzíček je kocourek jemné povahy, mazílek, hodný kocourek.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Soptík je moureček typově trošku jako habešánek, je prostě kouzelný, i když malinko plašší.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Je to skokánek a moc rád si hraje.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Lionka nemoc potrápila, ale je to veliký bojovník a už je skoro úplně v pořádku, i když je proti ostatním koťátkům drobnější..... Jsem moc ráda, že se o koťátka paní Renata tak dobře stará.

Obrazek

 

 

 

 

 

  

Krémákovi chybějící oko nijak nevadí. Je to milý a milovaný kocourek. Doktor Lanto Ravonjison odvedl skvělou práci, ani mu nejsem schopna dostatečně poděkovat.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

A tady spinká Milagros s Jolečkem:)

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Oblíbené odpočinkové místo naší Bambulky.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Tečka Arnička má ráda travičku.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Andulka. Vzorná máma, super mazlík, hodná, klidná, prostě kočička se samými superlativy.

8/9 Eva

 

V pátek 11.9. Tečku Arničku operoval Dr. Beránek v Pardubicích, odborník na očička kočiček a pejsků...operace dopadla dobře, oko tam Tečka má a prý funkční. Všechno oškrábal, vyčistil, rozřezal, zašil, prostě "udělal oko"...

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

to je Tečka Arnička první večer po operaci

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Tady druhý den - sobota 12/9

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Tady v neděli 13/9

Tečku trápí poslední dny teploty, i druhé oko je jakoby nemocné, rýmička horší, ono je to všechno spojené...Takže jezdíme na injekce přidaných antibiotik, kapeme do očí, čistíme nosánek, límec, bradičku a mazlíme se... Je hodně spavá, límec ji trápí, stáhla se do sebe a krom toho, že se jde najíst, tak stále spí..

15/9 Eva

Tečí jsem v úterý večer límec sundala, už to dál nešlo, hned ožila a je jí lépe, i když na injekce jezdíme dál.... Měli jsme včera moc milou návštěvu paní Evy M., kočičky se pomazlily, předvedly, dokonce se nechal pohladit i plachý Bonifácek a Ondrášek se do Evy zamiloval. Mimo mazlení kočičky dostaly korunky a moc moc děkují:)

17/9 Eva

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Valná hromada:) O víkendu se umístila dvě venkovní koťátkaObrazek

 

 

 

 

 

 

 

kočička mourinka a kocourek černobílý...ať se mají jen dobře.

Tečí očko hodlá stále srůstat, musí se s ním pořád hýbat a rozlepovat...zítra by se měly vytáhnout stehy, ale musí se na to přispat. Nevím, zda se to zítra zvládne, možná až v úterý.

20/9 Eva

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Tečka Arnička má stehy vyndané, pan doktor že uvolnil co šlo, ale 3. víčko zase narůstá na víčka...prostě v pondělí, svátek nesvátek jedeme k Dr. Beránkovi. Beru i Boriska, kterému se na rohovce udělal vřed.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Včera jsme s Bamboo zajely do Radiměře, kde jsou 3 asi šestitýdenní koťátka, 2 kocourci a jedna kočička. Majitelé si nějak neví rady, co s nimi. Souhlasili však s kastrací kočičí maminky Čikitky, ta už je objednána na 5.10. A s ní  půjdou na kastraci i kočičí mámy "Podkeřové".

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

23/9 Eva

 

Mili je nemocná, skolily ji nějaké viry, dostala horečku, tak má antibiotika, léky proti horečce a snad jí bude brzy líp.

V rámci rozdělení našich cest - Janiné a mojí - dochází i k rozdělení kočičích stránek a účtů.

Já nadále zůstávám na těchto stránkách + paralelně chvíli i na www.evap.estranky.cz a Jana zakládá nové stránky, jejichž název Vám sem jistě napíše.

Účty - původní číslo účtu 222180158/0300 zůstává Janě, mám nové číslo : 2128876123/0800.

Jinak se nemění vůbec nic, kočičky nám zůstávají stále stejné i stejná práce...

26/9 Eva

Včera jsem byla v Pardubicích s Tečkou Arničkou a Boriskem na ošetření oček u očního specialisty a jednoho z nejlepších očních odborníků v celé republice - MVDr. Beránka. Tečí potřebuje 2x týdně uvolnit oko , 3x denně mazat mastičkou a dál bere tabletky. Borisek vyfasoval další mastičku, takže se mu budou mazat dvě 3x denně. Na to, jaký je to plašánek, byl nesmírně hodný. O Tečce Arničce netřeba hovořit, je to ta nejstatečnější a nejúžasnější kočička pod sluncem.

Přibyla další dvě černá koťátka, jeden černý kocourek Verunek, asi 4,5 měsíční a asi stejně stará černá kočička ve velmi špatném výživovém stavu, hřbítek má jen kostičky, nesmírně hubená a hladová s matnou srstí...ještě jméno nedostala, zatím dostává to, co potřebuje nejvíc - jídlo a péči.

Brzy vložím nové fotečky kotíků z Javorníka, paní Renata jim byla odvézt krmení, mastičku do očí a nafotila je. Jsou tam m.j. dvě roztomilá  koťátka "Javornický bobtail":)

Nedostala jsem se dřív na stránky, byť byl třídenní víkend, tak sobota byla uklízecí, v neděli jsem musela k rodičům, postarat se a včera do Pardubic... K tomu ohromné množství koček a koťat, nějak není čas....

29/9 Eva

 

 

Ř Í J E N

Říjen začal bídně. Jednak jsem měla jet s Tečkou Arničkou do Chocně k Dr. Šebelové, aby jí uvolnila oko - a nejela jsem, protože se mi udělalo špatně. Ale také jsem měla večer telefonát od paní Evy : Podkeřové mámy se už 4 dny neukázaly (a to jsou na 5/10 objednané na kastraci), koťatům je zima....hmmm, nutno odebrat koťata. Mrzí mne ty maminy, loni se taky tak divně ztratily a přišly až zase s koťaty:(. Pak - není vůbec dobře Milli, má stále horečky, äčkoliv bere antibiotika i léky proti horečkám. Nic povrchově nepoznám, všechno vypadá dobré, pouze když občas, třeba jednou za dva dny, zakašle, tak to zní hrozně zahleněně. Musíme opět k doktorovi:(. Zahrádková koťata pomalu také musím vzít do tepla - a od vlaku, jedno už vlak, bohužel, přejel. Do všeho dost marodí máma, dnes musela jít ležet do nemocnice. Takže se všechno pěkně šmodrchá, jak jen může.

2/10 Eva

Dnes došlo ke stěhování "Podkeřáků" :

 Obrazek

 

 

Vzadu krásná Krémulka, vepředu bílostříbrný Bořík

 

 

 

 

Obrazek

 

Vzadu moureček Artuš (Artík), vepředu bílomramorka Zorrka

 

 

 

 

 

Kotíci byli zprvu vyděšení, ale v autě se rychle zklidnili. Všichni dostali Stronghold, Krémulce jsem vytáhla z tvářičky klíště. Doufám, že si brzy zvyknou a dostatečně ochočí, aby mohli jít do nových domovů. Jsou krásní všichni:)

3/10 Eva

Krémulka, která dostala ale přezdívku Kremrole:), zapadla za skříň a ječela a ječela, až ji paní Renata vytáhla, bylo dobře. Takže zase odstavovala nábytek, kdyby se ještě někomu přihodil malér, aby nebyl uvězněn dlouho. Koťátka si na ostatní už zvykla, na zvykání na lidi to bude na delší běh. Z loňských Podkeřáků byla nejdřív mazlivá Stellinka, pak Laura, posléze Zázvorka a nakonec James. Ale tomu to trvalo dost měsíců.... Zázvorka prvně obývala gauč a vylézala velmi opatrně, navíc byla pokousaná, s těžkým zánětem kosti, takže ošetřování tehdy bylo složité. Děkuji za pěkná slova paní Romaně, mám radost, když mi napíšete:) Alespoň nemám pocit, že si tady ťukám písmenka sama pro sebe:)

Dnešní den byl celkem klidný, dětičky se mnou vařily, veliká kuchařka je Colettka a hned po ní Andulka. Musí kontrolovat, jestli je všechno k jídlu - a co kdyby mi upadl kousek masa, že? I když Bětulka čajzla koláče... Milli hodně spala, ale vypadá už líp, v noci si hodně hrála. Zato Tečí není vůbec dobře, vytrvale ji sužuje rýma, s těmi zúženými nosními dírkami je pro ni všechno těžší a teď jakoby se rýma zesílila či co. Celou noc spala se mnou, ani si nehrála, nevím, ale vypadá, že se s něčím pere. Jako by toho všeho neměla za sebou už dost.

Venku to vypadá, že se podzim fakticky blíží, a to hodně rychle, s takovou venkovní koťata brzy příjdou k nám. A že by něco doma ubylo, to zase ne. Sice je zamluvený Joleček a s ním mám vybrat ještě někoho - no, dumám nad Chilli...., ale ještě týden dva zůstanou. Letos opravdu umísťování moc dobře nejde. Nicméně pomalinku ale jistě se umísťovat daří, tak co bych chtěla, že? :)

4/10 Eva

Ráno jsem opět chtěla vstát a jít se podívat na zahrádková koťata a zhodnotit, zda ještě mohou sestrvat na místě. Jenže já ráno prostě neslyším budík:( Noc začíná hodně pozdě, dětičky většinou "žijí" tak do půl třetí, tedy hlavně si hrají...a různě přebíhají a pobíhají a usnutí mi někdy dělá problém, ale když už spím, tak mě nevzbudí nic. Aby si tělo odpočinulo, naučilo se ignorovat přebíhající kočičky (myslím tím ty, které přebíhají po mně) stejně jako všechny možné doprovodné zvuky - ale pak neslyší budík. Nejlíp bylo, když býval doma syn, to se mnou vždycky zaklepal a bylo:) No, snad se povede a vstanu zítra... Byla bych ráda, kdyby koťátka ještě nějakou dobu vydržela, nápor v odloučeném depozitu, aneb kanceláři v teletníku, byl poslední dny značný a vůbec nestojím o to, aby se rozbujela nějaká choroba. Kancelář dostala podobu kočičího obývacího pokoje. Postupně se vše podřizovalo novým obyvatelům, takže teď mají veškeré potřebné kočkověci včetně 3 škrábadel - odpočívadel. Paní Renata se o koťátka nejen stará, ale věnuje jim spoustu svého času, hraje si s nimi, mazlí se, vychovává. I když jsem se do poslední chvíle zdráhala tuto kancelář využít, jsem ráda, že ji mám, kotíkům tam fakt nic nechybí, dobře prospívají (samozřejmě až na letní příšernou nemoc, ale na tu raději nevzpomínám, ještě pořád to moc bolí). Kéž by takových lidí, ochotných pomoci, dát kočkám svůj čas, pohodlí, lásku a také  peníze, bylo víc. Kdyby se tak našli lidé, ochotni k sobě brát nové kočičky a koťátka, aby prošla karanténou. Ale takoví zřejmě existují jen v pohádkách.... Mně hrozně mrzí, že s každým novým příchozím člobrdou ohrozím všechny stávající. To prostě není fér. Ale mám právo říct :  zůstaň kde jsi, nikdo Ti nepomáhal doteď, nepomůže Ti ani dál. A jestli umřeš na nemoc, hlady nebo Tě něco zajede, je mi to jedno...? To je dilema asi jako když se řeší, zda kočka v bytě nebo chodící ven. Tohle mám dávno vyřešené. Moje kočky ven chodit nemohou, pouze Šimonek chodí někdy na vodítku. Kdyby ale chodit ven mohly, pak jedině tehdy, kdy bych měla pro ně dostatečně velkou volieru. Jinak ne. Přejetí kočky je často oblíbený sport. A teď v čase těch hnusných velkých slimáků, kdy takřka každý sype na zahrádku různé jedy, nene, to je pro mě riziko moc velké a nepřijatelné. Ale když má kočička žít celý život v bytě, je dobré, aby měla adekvátní podměty - takže různá odpočívadla, hračky, krabice, možnost koukání z okna či pobytu na balkoně (zasíťovat!!) a hlavně - věnovat se jí! Pak by jí nemělo nic chybět. Ano, nepozná lov myši, ale taky nepozná kola aut. Nepozná číhání na ptáčka, ale nepozná hrůzné bolesti po olíznutí tlapek, když prošla po záhonu s jedem. A teoretické řešení, čemu že bych dala přednost, zda roku života na svobodě nebo 5 letům zavřená je blbost, takto kočka nikdy neuvažuje, to je přenos myšlení člověka na zvíře, tudíž pěkná hovadina. Mnoho a moooc venkovek už nechce vystrčit nos ze dveří. Proč asi? Ano, protože konečně poznaly pohodu, klid, jídlo, lásku a jistotu. Kočka nepřemýšlí jako člověk, ale rozhodně není blbá. A to jsem se rozjela. Včera jsem Tomíkovi žehlila kalhoty a košile (jak já žehlení nerada!!!) a dumala jsem nad mnoha věcmi i nad tím, o čem všem sem napsat, snad alespoň některé nápady zrealizuji.

Na úvodní stranu jsem dala prosbu o pomoc. Opravdu se nacházíme, už od léta, v dost velké finanční krizi. Je naprosto jasné, že bez Vás, hodných lidiček, bych se nedokázala o tolik kočiček postarat. A moc Vám za Vaši krásnou podporu děkuji. Ale kočiček je nyní opravdu hodně a účty jsou šílené. Pokud se někdo bojí poslat korunky, a přesto by chtěl pomoci, přivítáme jakoukoliv materiální pomoc - granulky, konzervy, pelíšky, škrábadla, hračky, pamlsky, cokoliv, co kočičky potřebují. Každému z Vás ráda svoje kočičky ukážu, jen upozorňuji, že bývám doma až vpodvečer, přece jen, naštěstí, pracuji a pak vyjížďky na veterinu či do terénu a teprve potom domů... Kočičky Vás uvítají, milují návštěvy (až na pár strašpytlíků), rády si s Vámi pohrají, pomazlí se. Mohu i doložit faktury za veterinu a krmivo atp., ale myslím, že Vám kočkopříznivcům, musí být jasné, že toto je opravdu finančně náročná záležitost. Vím, píšu o "pitomých" penězích, jenže - jenže bez nich by nešlo nic:( Připadám si tím už otravná, jenže loňský "domeček" byl nákladná záležitost, vzala jsem si půjčku a tu jsem ještě nestihla doplatit, když letos "tukalo na dveře" tolik kočičích dušiček... Připadám si jako schraňovač růžových papírků, už mi chodí samé urgence a upomínky, jenže prvořadě musím kočky nakrmit a poplatit veterinu. Naštěstí za září faktura není tak hrozná, 10.500.- Kč, ale i tak... Letní hrozné měsíce mi pomohli překlenout mí hodní přátelé, i můj syn...

Ach jo...to jsem se dostala ke koncům, co? Když ale bez peněz do hospody nelez....a je fakt, že pokud nebudu schopná postarat se dobře o ty kočičky, které už v péči mám, nebude možné nabrat další. Prostě to nepůjde. V rodině mám velkou oporu zejména v tom, že tolerují, byť s častými připomínkami, pobyt tolika kočiček tolerují a nejen to, pomáhají mi s nimi. Muž je "hrací a mazlící" a také odváží a dováží na veterinu, dcerka m.j. nakrmí, vyčistí wc, když je třeba a zaskočí mne velice dobře. Dřív mi hodně pomáhal syn, ale ten bývá doma už jen o víkendech a ani ne každý víkend, přesto když potřebuji, pomůže i finančně, objedná krmivo... Naštěstí, protože muž je již devátý měsíc nezaměstnaný....a co Vám budu vyprávět, mnoho z Vás obdobnou situaci zažilo. 

Tečce se v noci udělalo lépe, ale stejně ji musím vzít k prohlédnutí. Mrzí mě, že operace oka jaksi vyzněla do ztracena, Tečí je prostě kukla, neustále se kuklí, takže očičko zarůstá fofrem udivujícím, ale pro to, aby viděla, zcela nepřípustným. Vůbec nevím, co dál...

5/10 Eva

Zatím jen krátce, včera podstoupila kastraci Čikita, černá kočičí maminka tří černých koťátek z Radiměře, paní doktorka povídala, že má hodně mléka, zatím má u sebe jěště dvě koťátka, ale laktace se bude muset pohlídat, aby nedostala zánět. Zítra jde na další injekci antibiotik...také si paní doktorka prohlídla naši Tečí, ta už nemá v očičku ani dírenku:( Myslela jsem, že spolu pojedeme v neděli k dr. Beránkovi, stále jsem se k němu nemohla dovolat, až dnes před polednem - a v neděli už má plno:(. Zítra se mu uvolnil termín v 11,15 hod., jenže já jet nemůžu, prostě dovolenou nedostanu ani omylem. Večer musíme vyřešit, zda pojede muž nebo dcera. Vezme se také Borisek s rohovkovým vředem. Se sestřičkou v ordinaci jsme se domluvily, že budu na telefonu a s panem doktorem se pak domluvíme. Budu nesvá, jak nemůžu jet sama, je to divný. Ale další volno má pan doktor až v druhé půlce října a to už je  moc pozdě....

Včera večer mi volala paní C., zda mohu vzít koťata, kterými se krmí hadi....i dnes jsem jí volala, zda už ví, kolik kde atp., byla celá přepadlá, že včera špatně pochopila dotaz jednoho známého. Myslela, že se ptá, zda nechce koťata, jinak že budou krmením pro hady. Vím, že o tom lidé často mluví, ale nejsem schopná si představit, že by chovatelé hadů opravdu krmili koťaty... A on se jí ten pán ptal, zde nemá koťata, že shání krmení pro hady. Tak buď si dělal nemístnou legraci nebo opravdu hadi kotě sní, ale proč ne raději myš? Třeba je to šetřílek... Nevím a žádného chovatele hadů neznám...

Dneska v noci jsem doma měla velké zahradníky, shodili zase další květináče se zbytky šáchoru a sloní nohy (nolliny). Slíbila jsem, že koupím další, ale smetat mokrou hlínu smíchanou s granulkami a spol., to si je, zvlášť, když se mi koťata motají pod nohy. Přivandrovalečkové, aneb Pandravičky, jak krásně jim říká přítelkyně Zápalka, jsou vůbec silně akční, hlavně holčičky Lillifee a Motýlek. Obě nesmí chybět u žádné vylomeniny, navíc se do jejich mírně škodící party přidává i Šušunka, takže vzrůšo teprve bude. Jenom uchránit asi 2 minuty zavázaný pytel s odpadky, než se doobléknu a obuju, to je docela nemožné. Začnou hryzat sáček, protože v něm vždycky něco lákavě voní, odeženu jednu, zahryzne se další, do toho chce se mnou odejít Bambulka, ona totiž hrozně ráda jezdí, v autě si to náramně užívá:) a taky by se Julinka ráda sklouzla po schodech...prostě odchod do práce je složitý. Teď jsem mluvila s mužem, tak vyslancem do Pardubic bude on....no, snad to zvládne. Co vypadá jednoduše on vidí moc složitě:( Taky se dozvěděl, že Borisek příjde k nám, protože je plašan a těžko se bude umísťovat, takže mi odvětil, že evidentně jich je většina neumístitelných:( Jo, někdy je to soužití poněkud zajímavé. Nedivím se, včera nějaký parchantík opět počůral zeď, a to bych i já vraždila, jenže.... Už jsem dumala nad nějakým rámem, do něj omyvatelnou tapetu a pověsit na zeď. Protože jen tak lípnout cosi na zeď - to svádí okamžitě ke škrábání. Soužití s kočkou je bezva, do počtu cca 10 naprosto ideální, po patnácté už je to horší a pak ještě horší.

Janičko, jste moc hodná, že se staráte i o cizího kocourka, s přístupem lidí ke kočičkám je to ve většině případů víc než smutné. Kdyby se jim porouchal nějaký přístroj, do opravny zajdou, protože stál nějaký peníz. Kočku neplatili, je jich všude dost, tak co se namáhat:(. Jani, děkuji moc za Vaši podporu, vím, že penízky nazbyt má málokdo. Kdybyste ale něco posílala - někdy - mám nový účet.....děkuji:)

6/10 Eva

 

Obrazek

Tečí má po zákroku, pan doktor Beránek očko zase otevřel, prý uvnitř bylo pěkně volné. Takže zase dál mazat a cvičit, zrovna se prý probouzí. A pan doktor tentokrát nechtěl platit vůbec NIC! Je to nejen moc hodný člověk, ale i uznalý.....a odborník:)

7/10 Eva

Tečí nebylo moc dobře, těžko odbourávala narkozu, oko bolelo a navíc jí vadilo i prudké světlo. Ji a Milli jsem večer dlouho chovala, Millince taky není nijak dobře, jen těžko říct, co jí je. Prodělává jakousi virozu, asi se se vším pere hůř, když v létě přežila tu hrůznou chorobu. Tečce jsem oko omyla, večer i ráno, namazalo se, nosánek se musí čistit pořád. Jak jsou zmenšené nosní dírky, neustále se jí ucpávají.... Ráno už vypadala líp, papala ale už i večer, a to s chutí jí vlastní, tedy velikou:)

Miláčkové ráno zase dováděli, m.j. při jídle se někdo opřel o opěradlo židle, ta spadla (což se stává poměrně často), ale všichni se polekali a bleskurychle rozprchli, někdo si přišlápl mé levé chodidlo, někdo pravé stehno...takže do uklízení rozházených věcí jsem náhle zjistila, že jsou všude krvavé šlápoty a mohla jsem utírat znovu... Na Šimonka taky leze malinko kašel nebo se mu horší rýma, ale ráno poletoval, byl ve velmi dobré náledě. Jak mně se někdy nechce odcházet do práce....

Přišla mi krásná fotka milé Coco (šla na počátku t.r. do nového domova), kterak dělá "mámu", v tomto případě "kojí" 4 měsíčního briťáčka FerduObrazek

8/10 Eva

 

 

 

 

 

 

Včerejší den mi nějak proklouzl prsty, uběhl rychleji než snad stačil jít čas. Byla jsem u kotíků v kanceláři, jsou to miláčkové:) Z Podkeřáků je Artík úplně v pohodě, ale ostatní tři se stále ještě bojí. Tečí a oko - no, prostě mažeme a hýbáme s ním. Co ale bude dál fakt nevím. Jsem moc ráda, že bude víkend, leze na mě asi nějaká podzimní únava nebo co, včera večer se mi tak hrozně nechtělo NIC dělat, ale tohle si člověk musí rychle vyhnat z hlavy, protože neudělat potřebné úkony prostě nejde. I tak bych potřebovala víkend aspoň třídenní, plánů plno, jenom jestli všechno stihnu. Dnes ráno "kojila" Lori, nafotila jsem, tak až stáhnu fotky do PC, ukážu:) Tečku Arničku jsem zatím nefotila, je poměrně v nenáladě, hodně pije, jako kdyby se snažila pořádně poodbourávat narkozu nebo co. I když dnes ráno vypadala jako dřív - plná elánu. Obrazek

9/10 Eva

 

 

 

 

 

 

 

 

Volala paní, na chalupě kočka porodila 4 koťata, vychovala a přišla o život.... Koťata mají asi 3 měsíce, dvě černá a dvě šedá (že by mourečci?). Lidi se budou vracet do bydliště. Jak já mám odmítat? Doprčic!!

9/10 Eva, která potřebuje sekretářku, aby brala telefony a uměla říkat NE.

Je špatně. Mili umře. Po prodělané panleukopenii byla tak oslabená, že se jí rozvinula FIP. Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Jen brečím, protože v tomhle případě nejde dělat NIC:(

Včera telefon a tady je výsledek :Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Poldinka v hodně zbědovaném stavu, oči byly boule naplněné hnisem, nos zalepený úplnými špunty, plná škrkavek a jiných příživníků, vyhublá, prochladlá, s vodnatým průjmem s příměsí krve. Nechce jíst, pít, dostává kapačky a krmím ji stříkačkou...Jestli přežije, netuším.

Tento víkend bych ráda vymazala.

11/10 Eva

 Obrazek

 

 

 

Ennynka odjela v pátek 9/10 do nového domova v České Třebové.

 

 

 

 

 

 

Jsem strašně moc smutná, tahle hnusná smrtelná nemoc Mili, mojí Milušky milované, tak ta mě dostala na kolena. Nedokážu pořádně myslet na nic jiného. S Mili jsem prožila hodně, kdosi ji vyhodil k psímu útulku ve Vendolí, kde jsou m.j. i dravci, pan Zelený tenkrát volal sos, že jsou tam 3 koťata...a nemají šanci přežít. Mili i Ivošek onemocněli pitomou panleukopenií nebo co to bylo, Ivošek zemřel a Mili, Milagros = Zázrak, přežila. Ono přežila ale znamená spousty hodin, kdy jsem ji chovala, spousty léků, pomalého krmení, plno návštěv na veterině. Mili si nás všechny omotala pacinkou hned v prvních dnech. Byla hrozně plachá, vystrašená, ale brzy začala důvěřovat. Až se z ní stala mazlivá kočička. Krásná už byla. A jak je hebounká, její srst je jak chmýříčko, jak hedvábí i samet.. "Matka" Lori ji adoptovala s ostatními kotíky, takže k ní často chodila "pít" - žužlat cecíky a cítit se tak jako v rodině, u mámy, od které ji moc brzy vzali. 

Mili miluju strašně moc a nenávidím tu  nespravedlnost, že tak krásný, hodný kotě, který si užilo už plno trápení, musí zemřít. Já si ji chtěla nechat, když byla prvně nemocná,  slibovala jsem jí, že když nebude chtít do nového domova, nemusí, že může zůstat, že budeme rádi, když zůstane. A ona na mě koukala, jako by rozuměla a uzdravila se...a teď nás opouští.

S poldinkou jsem byla na další infuzi, dostala přidaná antibiotika, pomalilinku se snad lepší. Byla šíleně dehydrovaná, vyhublá, nemocná, začervená... Kéž by to zvládla alespoň ona!

Fakt, loňský rok byl k nesnesení, ale ten letošní? Mnohem horší.

Lidušce děkuju za moc pěkná slova. Tyhle všechny hrůzy zná moc dobře taky. Dokud budou lidi nezodpovědní a totální ignoranti, bude těchto nechtěňátek a bezdomovečků stále moc a moc, a čím víc jich je, tím víc různých nemocí, tím víc práce, tím víc psychického vysílení, protože když kočičky milujeme a snažíme se opravdu udělat naprostý maximum, tak o některé přicházíme a to strašlivě moc bolí. Ono nestačí jen čistit záchody, dávat jídlo, léky, mýt nádobí, česat kožíšky, hladit a hrát si. Člověk je pořád ve střehu kde kdo kýchá, blinká, co z toho bude, jestli plošná choroba všech nebo bude marodit jeden, kde brát peníze na krmivo, na léky, kde brát čas... Nikdy dřív jsem si nemyslela, že to je tolik vysilující. Ale jsou okamžiky, kdy mám pocit, že všechno trápení k něčemu je. Když kočička najde nový milující domov.

Tečí není stále moc dobře, očko mažeme, ale žádné pokroky nejsou, naopak.

Zítra dovezou ona 4 koťata, annoncovaná v pátek. Zatím je vezme paní Renata, kvůli Mili nemůžu.

12/10 EvatKoťátka paní dovezla , jsou to samí kluci. Zatím je vzala paní Renata domů...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Obrazek

dva modří kluci

 

Obrazek 

a dva černí kluci

pro venkovní maminu hledám pokoj, kde by mohla porodit a vychovat svá koťátka. Narodí-li se venku, zemřou...

 

Obrazek

mamina je ta vlevo.

Včera měly kočičky velkou radost, protože jim přišla krabice plná věcí, ale o tom blíže, až sem dám fotky:) Každopádně se líbilo úplně všechno:) Jinak chci tímto poslat omluvu, že magnetku jsem zatím neposlala, prostě s Mili nemyslím na nic....ale zítra půjde poštou!!!!

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Mili ráno oblízla trošku konzervy, ale jinak - jinak je to na ...:(

Poldinka udělala veliký pokrok, chodí, jí, pije, začíná být plachá, včera poprvé předla. ATB budou dál v tabletách. Už má skoro 60 dkg.

Jani, ani nevíte, jakou radost jste mi dnes udělala. Moc pěkně jste to napsala. Děkuju!!!

V noci jsem miláčkům slibovala nucené práce i sekáček...zase dělali neplechu, rozsypali misku s granulemi, po celé kuchyni...tak jsem smetala a láteřila, že půjdou pracovat a na živobytí si vydělávat, protože odmítám vyhazovat granule. Jak je smetu, je tam plno chlupů, drobečků a Popelka fakt nejsem... Neuběhlo snad deset minut a znovu - další miska. To už jsem slibovala, že je nasekám na tisíc malinkých kočiček a budou trpaslíci. A když ráno rozsypali další, popřála jsem jim dobrou chuť a ať to koukají sníst!

14/10 Eva

Obrazek

 

 

Terezka má dneska svátek, takovéhle pěkné příníčko dostala:)

 

 

 

Terezka děkuje sekretářce Týnce za moc milé přání:))))

Dnešní den byl smutný, myslela jsem, že je den "D" ale Mili odpoledne trochu jedla... ALE - ale teď už vidím, že opravdu nastal ČAS.

Kéž by bylo nějaké "potom", kde na mě bude ona i všichni mí milovaní, kdo odešli, čekat a ještě se znovu setkáme a už to bude napořád tedy nafurt.....

15/10 Eva

 

Obrazek

Milinka dnes v 10,00 hod odešla za ostatními, kteří na mě čekají a až jednou za nimi příjdu, bude nám všem dobře, protože budeme všichni spolu.

Milunko moje, miluju Tě.

16/10 Eva

Jako by nestačilo včechno trápení, v noci z pátku na sobotu se Tečce utvořila na hlavičce boule, jakoby jí tam rost roh. Myslela jsem otok od oka, ale oko mi nešlo "rozlepit". V sobotu podstoupila narkozu, kdy jí pan doktor otevřel "bouli", vyčistitl, byla plná hnisu. V krčku vřed jak kráva, na pusince mezi spodním rtem a předními zoubky taky. Jestli se jí nemoc vrací....nicméně po narkoze se budila dobře, asi se jí i ulevilo a moji obavu, že přestane zase jíst, naštěstí nenaplnila. Papá. Ne tak jako dřív, ale papá. Ze svých 1,90 kg zhubla na 1,55 kg:( Včera se udělal rentgen plic, to vypadá celkem dobře. Ještě dnes krve, je podezření, aby neodcházely ledviny... 

Obrazek

 

Ke všemu se rapidně zhoršila Šušunka, se svou rýmou a spol. se trápí delší dobu, ale teď vypadá děsně, jako kdybych na ni vylila sádlo, srst má ježatou, mastnou, je unavená, stále spí... 

Obrazek

Jediný člobrda, který mi fakt dělá radost, je malá Poldinka. Za ten týden udělala neuvěřitelný pokrok, vyrostla, už není takový skrčeneček, ale úplně normální kotě, stále se nemůže dojíst. Hodně si hraje, lítá, cupuje myšky, honí se s Bambulí a tak každých 10 min si odběhne zobnout z mističky a pak zase pokračuje ve hraní. A když se unaví, usne... Stále je v pokojíku, ještě bere antibiotika a vzhledem k její plachosti bych ji volně vypuštěnou nenašla. Na jednu stranu jsem ráda, že je plachá, znamená to, že je jí dobře. Na druhou bych se s ní ráda mazlila - což sice mohu, ale jen když ji chytím. Pak jakoby si vzpomněla, že tahle ženská ji přece chovala a krmila, zklidní se, ulehne a nechá se hladit a drbat...a dělá jí to dobře. A pak zase mrskne ocáskem a je tou plachou kočičí holčičkou.

Víkend uběhl rychle, snažila jsem se dohnat spánkový deficit, tak snad malinko se podařilo. Dneska došla zásilka steliva, přesně načasované, doma není ani trocha zásoby, všechno jsem už dosypala. Tečí i Šušu mám nafocené, ale na fotky jsou ještě ve foťáku, vlastně od pátku jsem nebyla na PC. Boleček, Joleček i Chilli zdolávají nějakou ataku nemoci, jsou unavenější, ale nekýchají, nekašlou, nic viditelného, nasadila jsem Wobenzym, snad pomůže.

V pátek byl Ferda na očkování a noví "kluci" - 2 modří a 2 černí na prohlídce. Tam se zjistilo, že jeden modrásek je holčička:) Byli odčervení a čeká je první očkování, jen Renatka hlásila, že jim slzí oči. Uvidíme, co z toho bude, jestli nemoc nebo to přejde.  každou takovou věcí se očkování oddaluje, nemá význam očkovat zvíře, které není 100% fit.

Dochází nám taky zásoby konzerv, už mám posledních pár v šuplíku, ve sklepě není nic. Jsou sice objednané, ale zatím nedorazily. Stejně tak granule, ty budou zítra.

Ze všech kočkařských stran slyším hlášení o přemíře koček a koťat, lidé se dále zbavují koťat odložením na podivná místa. Tohle pořád nějak nechce hlava pojmout. Když vidím, co práce mi dá nějakého tvorečka vypiplat, co starostí a když je marný boj, co bolesti to přinese a jsou lidi, co odloží takové krásné zvíře jako kus hadru....jako když hrách na stěnu hází.:(

Pořád a pořád mám pocit, že se někde stala chyba. Že je v informačním a vzdělávacím systému díra jak vrata. Přece nemohou být všichni tak zabednění, přece nemohou být všichni tak bezcitní, možná, kdyby školní instituce v tomto případě suplovaly úkol rodičů a naučily děti respektovat živé tvory. Fakt nevím.

Colettka si užívala, strašně ráda se mnou vaří a v týdnu toho opravdu neuvaříme mnoho, takže dělala ochutnavače, hlídala hrne, talíře, kdyby mohla, snad by i umyla nádobí:).

Ráno jsem si vzala špatné klíče od auta, tak jsem se  musela vrátit domů pro jiné. I když jsem nebyla snad ani 5 minut pryč, letěli mě všichni vítat, jako kdybych přišla z práce:) Bylo to milé, a mně se zase jednou do práce vysloveně nechtělo. Oni se postupně snaží všichni vystídat v mazlení, hraní a ležení na mně, kontakt jim dělá moc dobře a bylo vidět, že můj odchod se jim nelíbí....to víkend je lepší.

Všechny je mám moc ráda, nedovedu si představit, kdyby se někomu z nich mělo stát něco zlého. Čím déle u nás kočička je, tím víc ji poznám a samozřejmě, tím hůř se mi s ní loučí. A moc si přeju, aby se všichni dostali do těch nejlaskavějších rukou. Zbožné přání, letos se bídně umísťují koťata, natož dospělci. A koťata začínají být fakt velká, nemůžu nechat oči na Mikim, z něho fakticky roste kocouřisko veliké, převeliké. Kde se to v něm vzalo vůbec netuším, ale je nádherný. Jeho ségry, Lillifee a Motýlek (Moťa), to jsou takové správné poletuchy, velice temperamentní, myslím, že měly za tatínka jiného kocourka, než Miki:)Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Motýlek

 

Ondráška zlobí ouško a očičko, on se pomazlí, nastaví hlavičku, ale jak mu chci něco udělat - tedy nakapat, to se z něj stane lítá šelma a nezmůžu nic. Ani dát mu tabletku. Tu jen výjimečně.

Kéž by bylo už období klidu, žádné vážné nemoci a hlavně žádné umírání! Mám pocit, že si všichni zasloužíme trochu klidu. V tom se docela těším na Vánoce, to je období, kdy zavíráme kancelář a obvykle jsme asi 10 dnů doma....

19/10 Eva

Tak Tečce ledviny fungují dobře, zato Šušunce krve nedopadly vůbec dobře...

Obrazek

Tečí a Šušu dnes ráno.

Poldinka už má celé kilo:)

19/10 Eva

Miluško, já tu magnetku mám na stole v práci, nachystanou, ale moje skleroza je mrcha, pořád zapomínám doma Vaši adresu - a v práci se na mail nedostanu:( Jediné, co Vás může potěšit, že stejným způsobem teď kupuji zubní pastu....:( Mám často pocit, že nejn čas chybí, ruce chybí, a chybí i hlava... Třeba dnes - po práci k našemu vetovi pro granule, do masny pro maso, pak domů, nabrat Tečku a Šušunku, odjet na druhou veterinu na injekce, vrátit domů, vletět do samošky aspoň pro rohlíky, a pak druhé čištění wc dne, druhé krmení, úklid průšvihů a dumání, zda zvládnu zajet za "odloučenými" koťaty, další čištění wc, další krmení, rozdávání tabletek, mezitím pomazlení a pohrání si, aspoň posbírat suché prádlo, pověsit vyprané a dát prát další, čekání, zda bude něco potřebovat máma, ta zítra nastupuje opět do nemocnice, tentokrát do Jevíčka na tři týdny....a bude pomalu půlnoc, kdy se naposledy vyčistí wc, vykartáčuje koberec v obýváku, pouklízí věci a jde se spát - teda já se o to snažím, příšerky tak různě pobíhají, povykují, sem tam na sebe zasyčí, něco shodí, chodí se za mnou mazlit a navzájem se vystrkují, až zvítězí Tečí na krku, Šušu hned vedle, u hlavy Julinka (ale ráno tam je Terezka nebo Sazinka, občas Evženek či Medardek), za koleny Bonifác, Evženka a Fran, pod nohama jak kdy kdo, nade mnou na opěradle Bětuška a Medardek....a na mně se střídá Liuška, Johanka a Ebinka. Váš maxipelíšek má obrovský úspěch, jen si ho upravili k obrazu svému a spí na něm, ne v něm:) Ale milují ho všichni a tzv. kdo dřív příjde, ten dřív mele, ale krom krmení je stále obsazen...a polštářky také. Ten Milinky zůstal v pokojíku, takže si na něm hoví Poldinka, druhý mají v obýváku. Navíc protože milují krabice, tak i ta je stále doma, na ní právě onen maxipelíšek.

Dala jsem na úvodní stránku "aktivovanou prosbu" - připadám si příšerně, otravně a vlezle, fakt se omlouvám, ale evidentně jsem si ukousla větší krajíc, než jsem schopná sníst....jenže letošní rok je velice podivný, málo se umísťuje a naopak bezdomovečků je nějak víc....

Chci jen, abyste Vy, co mi pomáháte, věděli, že bez Vás bych to nezvládla a že Vám moc děkuji.

20/10 Eva

Večer přišla nečekaná návštěva a donesla korunky i nějaké granulky, byla jsem moc ráda a tímto rodině M. děkuji:) Chtěla jsem ukázat Zázvorku, ale příšerky vlezly pod postel...

A také mi došla moc pěkná fotka Pana Alberta, synka teletníkové Sazinky, co se narodil vloni v domečku :

 

Obrazek

Je z něho krásný kocour! Maminka Sazinka by měla určitě radost...i když zrovna ona má nyní problémy, protože "smečka" - tedy Krémák, Jitka a Ádinka ji začala vyhánět z teletníku a paní Renata už ji pár dnů neviděla... Ovšem Sazinku nejde jen tak chytit a někam zavřít, sama by se utrápila, domeček snášela jen proto, že měla koťátka. A když ta povyrostla, chodili všichni ven... Je to kočička velmi svobodná, hrdá. Na domečku byla jasnou vůdkyní, co se stalo, těžko říct. Doufám, že se navrátí a bude zase dobře.

20/10 Eva

Aktuálně sděluji, že dětičky v noci pěkně zlobily. Musela se zpřístupnit "krabička" od anteny k TV, kvůli montování čehosi k digitálnímu vysílání...a to bylo vzrůšo! Jak se něco doma děje, hned alespon půlka pomáhá, teď se posunuly stolky, přerovnala jejich místečka, zpřístupnil "nový" kout a všechno se muselo vyzkoušet.... Zklidnily se až po druhé hodině, teda hlavně mlaďoši, starousedlíci spali mnohem dřív. Tečí si vlezla ke mně, jako každý večer, ale Šušunka večer nepřišla, až ráno. Obě ale pěkně jí, včera se mi zdály obě dvě lepší.

21/10 Eva

Včera jsem byla za dětičkami v "kanclu", Boriskovi se očičko hodně zlepšilo, ale pořád tam ještě nějaký proces trvá, Perličku taky napadla "okatá", Lionek zase pšíká, je to drobný kocourek, po prodělané letní hrůze je řádně "podražený" a přes všechny podpůrné prostředky roste pomalinku. Krémulka je drobeček, v ruce je jak vrabčáček, přitom papá, absolvovala jedno odčervení Strongholdem, musí se všichni znovu odčervit, tentokrát tabletkou. Ostatní tři "podkeřáci" jsou velcí, pěkní, Krémulka je sice nejhezčí, ale děsnej drobínek. Sice vypadá, jenže má takovou mírně delší a huňatou srst, kdyby byla "nahatá", tak to je jen malinký chroustík.

Tečí i Šušu vypadají poměrně dobře, obě hezky jí, Tečka Arnička opět předvádí svou rychlezarůstající schopnost. Šušunka pečuje o srst, která je však nadále jakoby mastná, ale je veselá, hraje si, tak snad všechno zvládne.

22/10 Eva

Mám dvě novinky - první, kdy volala paní z www.napomockockam.cz, že obdržíme granulky:) Právě v přesnou dobu:) Moooc děkuji....

a druhá - zase volala paní ze za Prahy, já pak volala jiné paní a vylezlo z toho  kotě snad se zlomenou tlapkou u Vysokého Mýta, takže po práci sedám do auta a jedu za Hrušovou k čerpací stanici Ono nebo jak kamsi k vývařovně....tam by mělo být v bedně a nemůže dlouho čekat, že by ho vypustili.... Člověk si může vymýšlet plány o nepřijímání dalších "krků", ale realita je poněkud jiná, takovým sos nejde nevyhovět.

Info podám jak to půjde.

Pokouším se podoplňovat alespoň základní údaje ke všem kočičkám, co jsou doma. Jde to pomalu, ale někdy to určitě dokončím:) Jenom chci připomenout, kdokoli je u nás vítán, jestli můžete, přijďte se podívat a pomazlit. Jen počítejte s tím, že se u nás "ochlupíte" a že přes všechnu snahu kočičky přece jen nadělají dost nepořádku - a že tam, kde očekáváte třeba křeslo stojí sušák na prádlo, který milují ke spánku, tam, kde nečekáte nic, stojí krabice a v ní kočka...

22/10 Eva

Tak podávám info - po páté hodině jsem dojela na předměstí Vsokého Mýta, našla čerpací stanici Ono s motorestem - a byla dovedena ke kotěti. Z bedny ho musely paní (nebo slečny) vypustit, kotě je hrozně divoké. Při chytání mě pěkně hryzlo do palce, poškrábalo ruku, ale bylo bezpečně v přepravce. Palec jsem vymyla, dostala jsem vodku na dezinfekci, ale už po cestě mi pěkně natekl. Koťátko je snad 3 - 4 měsíční, černobílé, dlouhosrsté. Tlapka - tlapka, přední, vypadala hrozně. Sice na pohmat jsem cítila, že trochu teplá je, ale nic moc, vypadala však nedobře, bylo vidět, že ji kotě delší dobu nepoužívá, chodí vlastně po záprstí, mělo tam nehezký hnědý otlak, takže cesta vedla hned na kliniku do Chocně. Aby se koťátko dalo vůbec vyšetřit, zrentgenovat a manipulovat s ním, muselo být přispáno. Takže pak jsem mohla juknout pod ocásek - je to kocourek. Ovšem tlapička - špatná. Necitlivá, "mrtvá". Zítra podstoupí kocourek amputaci tlapičky, tak na něj myslete...je slabounký, sice vypadal "velký", ale to klame jeho dlouhá srst, je jako pírko. Když všechno dobře půjde, v sobotu mi ho přivezou. A já doufám, že půjde dobře úplně všechno, protože jak léčit divoké kousající stvořeníčko teda nevím.... A Poldinka bude muset z pokojíku mezi ostatní, aby kocourek mohl na samotku. Já myslela, že bude Lennon - protože když benzínka Ono - tak holka že by byla Yoko a kluk Lennon, ale teď jsem chtěla napsat Lennonek a vypadá to divně....tak ještě podumám.//////////// a ty čárky máte od Šušunky, přišla se pomazlit.

22/10 Eva

Další info - kocourek je po amputaci, teď (11,43) jsem mluvila s paní doktorkou. Dostává infuzi, dostal atb, injekci na bolest - protože rána je to velká - a zítra mi ho přiveze pan doktor do Svitav. Kotík je stále silně nepřátelský, stehy má vstřebatelné, protože se předpokládá těžká manipulace, dostal i Convenii - atb dlouhodobě působící, kdyby se mu nepodařilo dál dávat Noroclav, aby byl alespoń něčím cloněný. Je prý opravdu velice vyhublý, bídné kilo. Bude mít teď těžký zápas o život. Protože s tak divokým kotětem opravdu nepůjde "normálně" bydlet, vybrala mu paní doktorka klec na králíka - aby se mu tam vešel malý záchůdek, misky na jídlo a vodu a kousek místa na pelíšek. Takže zatím bude v této kleci, já žádnou doma nemám, čili náklady na operaci stouply ještě pořízením klece...ale co, hlavně, aby přežil. Moc si přeju, aby svůj zápas vybojoval a aby se alespoň trochu ochočil, protože bude potřebovat zvýšenou péči. Mám z toho hlavu zamotanou.... Jenže jsem nechtěla rozhodnout o ukončení života, když je stále naděje, že by mohl dlouhá léta žít... Uvidíme, jak všechno půjde dál.

Tečí je opět nějak hůř, natekly jí uzlinky na krku, z operovaného oka teče dost slz, Šušunce je lépe. Kluci, všichni 4, tedy Boleček, Joleček, Chilli a Miki jsou v pubertě a neustále obtěžují svými "choutkami" koho mohou. Už jsem jim večer vyhrožovala, že když to půjde takhle dál, tak pošupajdí na kastraci. Pokousaný palec je jak koule, rudý, velmi bolestivý, cokoli dělat je teď pro mě obtížné, od mytí nádobí po čištění wc, včetně chytnutí kočičky, abych jí dala prášky. Jenže já v rukavicích neumím kočku chytit, vzhledem k artroze mám i tak ruce trochu nešikovné a v rukavicích nemám už vůbec žádný cit, takže přestože pevné rukavice vlastním, nepoužívám je - a pak jsem občas pokousaná. Ne od domácích, ale od venkovek... Ale s tím musím počítat.

Poldinku ještě pořád trápí zánět v očích, takže mažeme, jen chytit ji - to jde nejlépe u jídla. Jinak si hrajeme na honěnou a schovku dohromady. Jenže i když je plachá, tak když se chytí, dá se hladit, mazlit a nikdy neútočí, nevrčí, nesyčí. To kocourek, to je úplně jiný kafe, ten útočí na ruku okamžitě, s uspáním dnes měli opět problémy, jak mu aplikovat injekci...

Je půl třetí, před chvílí jsem mluvila s paní doktorkou, kocourek je už vzhůru, stále naladěn "rozsápu, rozkoušu, roztrhám"...

23/10 Eva

Tááák, byť jsem tady nebyla něco málo přes 24 hodin - od včerejšího podvečera máme nové kotěObrazek

 

 

 

 

 

 

 

Tak 5 týdnů, pod půl kila, vyzáblinka, volala paní z motorestu, kde jsem byla ve čtvrtek pro kocourka s nožkou, že tam je další kotě, a ..... Ještě nemá jméno, renatka navrhuje Vilémek, uvidím, zda nám k němu sedne.

Kocourek po amputaci nožkyObrazek

 

 

 

 

 

 

 

dostal jméno Pusík Teodor. Je ubytován v kleci, papá, antibiotika a analgetika dnes dostal injekčně, zítra je snad vezme v jídle..Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

z té boudičky jsem ho sundala, teď je v boudičce a má jiné wc, tady se mi zdály vysoké okraje...

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Tečí se rána pěkně zahojila....

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malá Poldinka

 

Práce pořád moc, takže zatím útržkovitě aspoń takto. Pusík je zatím v pohodě, minikotík taky, je strašlivě umazlený, pořád by si hrál s prsty, spí na dceři u krku. Evidentně zvyklý na lidi - a pak odložený, odhozený, vykopnutý...:(

Tak, prosím, držte palce, ať jde vše OK.

 24/10 Eva

Víkend proběhl poměrně dobře. Pusíka jsem sice našla v sobotu ráno řádně pokakaného, takže chtě nechtě musel z klece, boudička vyhodit, ani vyčistit by už nešla - a Pusíka nějak očistit. Co šlo utřít, utřelo se, něco se vystříhalo. Zapudrovala jsem ho, něco vyčesala, ale dlouhá srst, vzteklý kocourek a pokákání je příšerná kombinace. Jediná výhoda všeho - musela jsem překonat strach, že mě zase kousne a manipulovat s ním, u čištění možná něco pochopil a byť šíleně vrčel, syčel, plival, tak nekousal. Vlastně od sobotního rána se ho snažím brát ven, dál čistit a hlavně chovat, hladit, uklidňovat. Včera večer jsem ho chovala dvě hodiny, usnul mi na břiše, ale musí mít plno děsivých vzpomínek, ze spánku sebou škube, až se vždycky s děsem vzbudí a zase usíná... Zda ho bolí rána - nevím, analgetika dostává, vůbec tabletky zatím v jídle vždycky snědl. Než bolesti si myslím, že ho opravdu budí děsy. Když ho hladím a on se uklidní, uvolní, zavře očka a evidentně je mu dobře. Ale stačí malilinký podnět a je zase syčivá příšerka, která chce jediné - zdrhnout a ukrýt se. Ráno na mě zase syčel, ale už méně, pochovala jsem ho, vyčistila klec, dostal najíst a byl v pohodě, je vidět, že dělá pokroky, začíná důvěřovat! a tomu jsem moc ráda. Dneska ho asi naštvu, vezmu ho odpoledne na kontrolu k paní doktorce, ale snad pochopí, až se vrátíme domů, že je všechno v pořádku. Rána je veliká, ono to ale jinak nejde, nicméně na jeho kostnatým malinkým tělíčku vypadá děsivě. Jen se hrozně bojím, aby nedopadl jako Milli. Prožitý velký stres, hubenost, velký zákrok - to všechno může odstartovat fikpu. ím, může a nemusí a já budu doufat, že všechno dopadne dobře. Malinkatý koťátko, pro kterého padly návrhy jména jako Vilémek, Rákosníček, Štěpánek je zatím stále bez jména, v kalednáři krom Teodora měl svátek ještě Vendelín... Dcerka mu říká Golfíku. A vůbec dcera - v pátek v noci si hrozně moc opařila nohu, takže jsme musely na pohotovost, do její kašlorýmy ještě tato příhoda, moc ji to bolelo, má opařenou velikou plochu, chodí na převazy....:( A to si jen zalila vařící vodou Coldrex a postavila hrnek na stůl a bum - vylil se jí na nohu.

Poldinku trápily víc oči, změnila jsem mastičku, včera tedy nic moc, ráno ale vypadaly lépe. Tak snad už konečně zabere a bude dobře. Také se ji snažím chytat a mazlit, ale stále je plachá a když se blížím rukou, klopí strachy ouška k hlavičce, ale s Golfíkem si vyhrají... Oba dva vyfasovali Stronghold, Poldinka jako přeodčervení a Golfík první odčervení. Jak takhle o něm píšu, tak mám dojem, že mu ten Golfík zůstane...:)

Včera jsem m.j. uklízela, snažila jsem se pořádně povysávat i škrabadla, ale koukala jsem, že chlupy jsou sice jemné a hebounké, ale snad jak beton - drží a drží... Ale ve všem tom zmatku jsem neměla vůbec kdy sednout k počítači, dopsat sem události, zkontrolovat maily - nic:( Tímto se omlouvám, ale prostě bylo nutné dělat jiné věci. 

Tečí trápí víc rýma, což je s jejím nosánkem obtíž, když jí všechno hned zaschne a pak nemůže ven. Očko dost slzí, kéž by tam zbyla alespoň malá dírenka, aby mohly slzy dál odtékat! 

Šušunka vypadala mnohem lépe a jen jsem si to večer řekla, v noci měla zase horečku. Je to holčička moc podražená, mazlilka, snad se dovede dál pořádně rvát a nad nemocemi zvítězí.

Kluci puberťácký blbnou, blbnou a blbnou:) Sice je s nimi legrace, ale někdy bych je majzla plácačkou:) Boleček sem tam kýchne, ale stále jsou na Wobenzymu a na atb to není, musí trošku imunitně zamakat....i když mám strach, co zase spustí za "průtrž chorob" noví kotíci. Ráno jsem byla u pana doktora pro tabletky, Nissamox pro Pusíka a Tolfedine pro něj i ostatní - tak se ptal, zda něco doléčuji nebo je něco nového....povídám, že nového ano, ale kočky....jen zaúpěl a že bude muset objednat léky.... Jo, já vím, že brát nové je riziko. Jo, já vím, že bych nikoho přibírat neměla. Vím. Ale copak můžu odmítnout volání sos?:( Kdyby byla situace "normální", najdu jim jiná vhodná depozita, ale situace normální není, je nenormální tím, že všichni praskají ve švech:( Pusík potřebuje spoustu pozornosti, aby se alespoň trochu ochočil a zklidnil, jenže když jemu věnuju nějakou hodinu navíc, zase mi chybí pro ostatní. Prostě člověk bojuje nejen s materiálem, ale i časem.... Ale všichni potřebují alespoň minimum pozornosti extra, s každým se musím denně pomazlit, promluvit, aby si nepřipadal odsunutý. Takže kradu čas sama sobě - opět se noc zkrátí:( Jenže to moc dobře není, naštěstí jsou ještě pořád víkendy, kdy si mohu ráno přispat. A teď bude ještě volná středa. Však jsem jim ráno, když mě šli doprovázet, povídala, že ještě zítra a pak s nimi budu zase celý den.

26/10 Eva

 

Obrazek

 

Pusík v neděli 25/10 večer

 

Obrazek

Golfík

 

Obrazek

Poldinka

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Večer mi Pusík chvilku zdrhnul, ale pak jsem ho zase dala raději do klece, přece jen chůze mu zatím dělá trochu problémy....

26/10 Eva

Světe div se, je tady PODZIM! aneb taky kašlu a kýchám jako dcera - a, bohužel, pšíkavá a uzlinková nám vesele začíná řádit - přeloženo, zase dolétly viry, některé kočky mají zvětšené mízní uzliny, některé kýchají...pokud se vše ustálí v této formě, OK, zvládneme vše bez krize. Já si dám Coldrex,   dětičky čtyřnohý dostanou trochu vitamínků a uvidíme...

Večer jsem zase dlouho chovala Pusíka, žádné velké pokroky se nedějí. Ale důležité je, že nekouše a že když je u mě, uvolní se a usne. Ještě s ním bude plno práce.

Včera jsem se krásně bavila, měla jsem malé domácí kino:) Zakoupená dvě mražená kuřata jsem postavila do hrnce na sporák, ať si pěkně rozmrzávají....a hodně pozdě večer se milé sestřičky Moťa (Motýlek) a Lillifee rozhodly, že se musí přesvědčit, zda v tom sáčku je fakt maso...jak se doplňovaly při zakusování do obalu, přidržování packami, to prostě nepopíšu, jenom jsem seděla a s úctou hleděla, že inteligence mají dost a dost... Myslím, když půjde vývoj, i jen u nás doma, tímto tempem, brzy si budou kočičky vařit samy - a možná i nám:). Teď podle zvuků se rozhodl někdo převléknout postel. Já vlastně za chvilku nebudu mít co dělat...:) Bonifác umí otevřít mikrovlnku, Sazinka, Bamboo a kdovíkdo ještě si otevřou špajzku, František si jednou telefonoval s policií a před pár dny mi někdo asi vytáčel záchranku, naštěstí volal jen 11 :). A že ovládají přepínání televize - jasan, to je známá věc. Dnes ve čtvrt na čtyři mě něco vzbudilo - svítila stojací lampa. Nedavno si o půlnoci kdosi pustil rádio. Technika je prostě pro mladé:) Takže ráno ani nebudu vstávat, jen zavolám, že chci kávu a jestli by byl někdo tak hodnej a dal péct kuře:). Stačí, když musím Colettku žádat o opuštění její židle, protože už není moje, ale její ...taky se ptám, byla-li by tak hodná...a ona že NIC - tak důrazněji žádám, pustila-li by mě sednout - opět NIC. I vsunu pod ni ruku s omluvou, že bych si ráda sedla - a pokud jen neradostně odskočí, je to dobrý, velice často mě plácne packou přes ruku - kuš, Ty, teď SPÍM.... A sem tam mě i hryzne. Ale to pouze náznakově - abych si snad nemyslela, že si s ní můžu dělat co chci. A asi abych byla patrně vděčná, že si teda na chvíli můžu sednout... Stejně je zvláštní, byly jsme v pohodě, ale poslední asi 2 měsíce mě zrovna moc nemusí. Vaření se mnou ji baví stále. To na ni nesahám, takže sedí či popochází kolem a sleduje. Jinak strpí, když ji pohladím, tak asi 5 pohlazení, pak se ohradí, a někdy velmi důrazně. Dcera si s ní ale může dělat cokoliv. Mám ošklivý pocit, že ze ztráty koťat viní mě, ale to už bych teda hodně fantazírovala, takhle přece kočky neuvažují.....i když, jak se jí podíváte do očí.....kdoví?

27/10 Eva

Omlouvám se, padla na mě chřipka, takže slavnostní sváteční den jsem polehávala... Pusík už druhou noc měl nablinkáno, po práci musíme na injekci. Dnešní ráno přišla dětičkám pošta ve dvou krabicích - mám nafoceno, dodám, všechny měly radost. Teda skoro všechny, pár se takových akcí neúčastní, protože to je pod jejich důstojnost:)

29/10 Eva

Všem se omlouvám, ale chřipka je hnusná, odporná, děsná a příšerná, 4.den ležím v tahu (teda samo až na wc, krmení, podávání tablet atp.), vzala jsem si pátek i dnešek dovolenou a pořád FUJ:(

Jen heslovitě - Golfík horečkuje, má změněná atb, Pusík už nebydlí v kleci, dostane se i na stůl, rád spává v křesle, když ho lapnu, pak si lehne a uvolní se, jinak stále syčí....Tečince nateklo její neblahé oko, myslela jsem slzy - nee, teď je hodinku po operaci, očičko šlo ven, bylo samo hrozně nateklé.... Noci jsou krušné, jak kašlu, teplotuju a bolí mě v krku, tak puboši mi lezou na mozek, pořád někoho otravují, do toho "starouši" začnou vrčet atp..... Už ať je mi dobře a můžu SPÁT! Jinak hrozí, že vezmu nůžky a udělám šmik...:) Nebojte, to se nestane. Ne ode mne:)

Zůstaňte mi, prosím, věrni, víc teď nezvládám:(

2/11 Eva

 

L I  S T O P A D

 

Listopad jsem měla ráda, jednak mám narozeniny, ale hlavně je to měsíc, kdy se děti těší na Vánoce, rodiče malinko šílí, co kde za kolik a jak... Jako dítě jsem si dělala kalendář z čtvrtkového papíru - třeba říjen měly dny tvar rybičky, listopad svíčky, prosinec větvičky. Jednotlivé dny se vymalovaly, poslepovaly a pak se den co den "stříhal metr"...Tohle dál pokračovalo s dětmi. Vnoučata jaksi ještě nemám a kočky by něco takového zajímalo, ale trvání bych viděla v minutách nebo sekundách.

Chřipka odporná jedovatá hnusná mě upoutala k posteli natolik, že jsem opravdu schopna pouze krmit, čistit záchodky a dávat léky. Už dlouho mi nebylo takhle blbě. Lidičky mě těší, jsou milí - kočičky dostaly další dárky, ale nejsem schopná teď psát více, jenom jsem chtěla říct, že bídně, ale žiju! Že Tečí je v pohodě, Golfík naopak, něco ho trápí, tu si blinkne, tu si nejí, ale teď dcera hlásila - papal kuře! Pan doktor na něm nic neshledal, a to mě vždycky poděsí úplně nejvíc. Šušunka je jeden den bezva, z toho ji popadnou teploty... Teď nastává otázka Javornických bobtailů - tak z 6 koťátek 3 vezme Janinka do Prahy. Nenajde-li se nikdo, kdo by u sebe depozitoval či ve snovém světě si adoptoval! další, bude muset zbytek k nám...což je vždycky průšvih. Kotíci jsou 2 měsíční, 1x očkovaní, nechcete?????? Jooo, Pusík Teodorek papá, běhá a svorně syčí, moje ochočování ovadlo, jsem docela ráda, že jsem "ochočená" sama... Až mně ale bude líp, Pusíku, těš se! Zase bude chováníčko:)

Lidičky zlatí, určitě jsem na mnoho zapomněla, odpusťte, jak budu trochu víc živá, napíšu, dám fotky... teď se snaží pomáhat mi Moťa, až musela z klávesnice. Miluje kurzor, hlavně, když se hýbe.

Jinak puberťáci nade mnou svorně vítězí, už nemůžu ani mluvit, natož křičet, z postele resp. gauče vstávám pomalu a povlávání koštětem začali brát jako bezva hru. Ale až já vezmu do ruky nůžky!!!!! jooo, poslal mi dopis František - můj Fanoušek krásnej hodnej, co je rok z domova. Udělal mi obrovskou radost, poslal i fotky, je vidět, že se má skvěle:)

Jinak inzerát : daruji ročního kastráta, bílomourka, s výrazem vyorané myši, který má oblibu čůrat kdekoliv, hlavně tam, kde je to vidět a kde se to špatně myje. Je mazlík, rád spí v posteli, má problémy s močovými cestami, je třeba hlídat moč i jaterní testy. Kdooooo chce Brooklynááááá????? :) P.S. podle mě je malinko hloupej, přezdívka Dodo (Blboun nejapný), ale to dcera nerada slyší, protože Brookla je přece její mazlík... Zmeťoušek jeden! Zelenej.

Tak papa, loučím se s pomocnicí Bětuškou ml., která se nahřívá na PC, děsným kašlem, bolestí v krku a o rozbouřené peristaltice nemluvě:(

4/11 Eva

Hlásím, že stále ještě žiju:) - byť bídně, ale žiju. Miláčkové jsou úžasní, úchvatní a taky pěkní vykukové a příšerky zelený.... Tečí jsem sundala límec a dnes zase oblékla, oko tvoří nějaký záhadný výpotek, prý je to normální, ale mně se to nějak normální přestává jevit. Pusíka, miláčka syčivýho, jsem popadla a hladila, chovala, česala, předl si a byl miláček a teď je opět plašidlo. Ale udělal velký pokrok a mně radost. Jednak tou jednou tlapičkou je schopen v záchodku hrabat a pak - je schopen si i hrát! Mají koulodráhu a pak malou koulodráhu a to se mu tolik líbilo, že si našel zvláštní ležící pozici a tlapičkou balonek posunuje, šťourá...fakt šikulík. Jen jsem objevila pupeční kýlu, malou, a dneska se mi celá ta břišní stěna zdá jakási slabá, musím ho v pondělí vzít k paní doktorce, něco mi tam vadí.

Obrazek

Pusík dnes odpoledne

a pak - chci moc poděkovat za balíčky, které kočičky dostaly!Obrazek

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pelíšek si hned zabrala Šušunka

 

 

Obrazek

Deka se líbí všem

 

Obrazek

tlapičková i červená taky:)

 

Obrazek

důležité je střežit si balík:)

 

Obrazek

všechno projde důkladnou kontrolou

 

Obrazek

velmi důkladnou kontrolou!

 

Obrazek

a také zatěžkávací zkouškou:)

Tečinky oko - v pondělí po operaci vypadala takto :

Obrazek

Dnes je zase lepší...

Obrazek

ale Tečka Arnička je veliká bojovnice!!!

 

Obrazek

a Pusík také, ostatně i maličký Golfík se pere s osudem odhozeného miminka

Obrazek

maličký okatý kocouřík a hrozný mazílek - náš Golfík.

Takže, lidičky, moc a moc děkuji všem, kdo jste nám pomohli a pomáháte. Dnes nechci psát žádné chmury, jen hezké věci...mějte se pěkně a, prosím, zachovejte nám přízeň:)

P.S.  Jani a Evi, do vašich řad listopaďáků se ráda nořím, nicméně ke štírům se nehlásím:) nečtete snad:)? To je samý pif sem a paf tam....:)

7/11 Eva

Přátelé a přítelkyně - mám RADOST! Javorničtí bobtailové úspěšně odcestovali do Prahy, po trojicích do dvou depozit k moc hodným paním....:) :) :)

Obrazek

jedna trojka je u Báry

 

Obrazek

vpravo bobtailka (bez ocásku)

 

Obrazek

a druhá trojka u Janinky - vpravo bobtailík

8/11 Eva

 

Uff, dnes jsem byla po delší době na půlden v práci, jsem naprosto odepsaná....:( Miláčkové to snad chtějí napravit a předat mi nějakou energii, protože to, co vyvádí, tak to ani popsat nejde. Slyší NĚCO, pobíhají, lítají vzduchem - kočky, květináče, bábovky, hrnky, všechno. Jo, a někdy i chlupy. Nechápu, ale NĚCO JE VE VZDUCHU!!! teď jen aby to bylo dobrý! Shrnu-li dnešní den do krátkých informací - malinkej Golfík už bydlí ve "velkém světě" a je závislák na manželovi. Před létajícími kočkami a věcmi se schovává do tak prťavých škvír, že bych tam nešla hledat ani myšku. Plyšovou. I když jsem nechtěla o víkendu psát nic špatného, ke stručným info zprávám patří i to, že Tečce rána po oku trochu hnisá, evidentně ji bolí, byla jsem s ní za paní doktorkou, takže se vyměnila atb, pže m.j. mám pocit, že na noroclav už tělíčko nezabírá. Chtěla jsem vzít i Pusíka, u něj mám obavu, že kýla bude větším problémem, než jsem zprvu myslela. Ovšem jak mám, hernajs, chytit plašana, když na lapení kočky a cestu na veterinu nemám ani celou čtvrthodinu? Dokud měli choceňáci do šesti, dobrý. Ale zkrátit do pěti jako má běžně dr. Fedrsel - to prostě k mé pracovní době nejde. Ale, nebudu se vztekat. Malá drobná Fran mi vyrazila dech - v krabici spala Joeynka, běžně se s ostatními kočkami extra nemusí, se starousedlíky vegetuje v pohodě. A ta malá křehule vždycky přiběhla, zamávala pacinkama jak karatista, naplácala Joey nebo vzduchu před ní, odběhla a lízala si pacinky po "velkém boji" a pořád dokola - přiběhla, nabančila vzduchu - odběhla - "omyla" packy a zase...až to Joey za mohutného vrčení a mumlání, cože je to dneska za mládež, vzdala. Nebo - Johanka si spí metr nad zemí na škrabadle, příjde Medu a obchází škrabadlo, vyzývavě hledí na Johanku a hledá, jak se k ní dostat. Na moje zákazové volání naprosto dlabe. Až vlezla na židli a Johanku napadla, celá naježená, ocas jak štětku na čištění komína, svých hodně kilo naježených, malej medvěd! A zcela běžně si tu spolu přes dva slovy : DVA roky žijí spokojeně, bez ataků...jo, fakt JE NĚCO VE VZDUCHU!

Už mě bolí i mít ruce na klávesnici. Tělo se tímto tempem uzdraví do Vánoc. Příštích.

9/11 Eva

Zprávy : venku prší a prší....:)  Jde mi všechno moc pomalu a obtížně, ale pomalilinku se zase snažím dostat do původních kolejí. Dětičky neutuchají v blbnutí -  takže jsem včera učinila dotaz na pana doktora, kdy by měl čas na kastrace 4 kocourků - a on že ráno v 9,30. Takže Joleček, Boleček, Chilli i Miki jsou od dnešního dopoledne bezkuličkoví:).

Ovšem jinak nic moc veselé zprávy, Tečce stále "oko" zlobí, Šušunka je opět nějaká divná, u té holky netuším, cože ji trápí, Středeček je taky horší, ten je ale chronik...bohužel:(. A Ondrášek má podle mě vřed na rohovce, jenže - obrovské jenže. Do Ondráška dostat tabletku nejde, a když, tak zcela výjimečně a že bych mu mohla pravidelně podávat antibiotika nepřichází v úvahu. Kapat do oka - s vypětím všech sil a vyceděním trochy krve jednou denně, víc ani ránu. Musím ho naložit k vetovi a vymyslet nějaký postup. Ale u vředů je nejdůležitější právě častá aplikace antibiotického přípravku (kapky, mast) do oka:( Přestože se dokážu poprat s mnohaou kočkou, jsou některé, co přemohou mě.

Paní Renatka hlásila, že teletníková Sazinka je nemocná, a to fakt už netuším vůbec, co s ní. Velice totiž pochybuji, že by atb pojedla v krmení. To jsem na holky vloni zkoušela na domečku, snědly vždy vše a na talířcích zbývaly poctivě vyplivnuté tabletky. Chytit ji? Jedině do odchytové klece, ale manipulovat s ní - těžko. Jedině to zkusit, že by vlivem nemoci "vyměkla".

Obrazek

Sazinka v zahrádce domečku - loňské léto

Musím něco vydumat, bylo by mi líto, kdyby umřela. Je pravda, že ji už dlouho z teletníku vyhání Krémák, jestli kočky VÍ......?

Podzim, nemoci, boj o život a ještě pořád chřipka - pěkná kombinace na těžkou depku:(

11/11 Eva

Ivi, když mám co fotit, je to bezva:) a deky slouží ještě pořád bez průšvihu - tedy počůrání:)

Sazince zkusí Renatka dávat léky do jídla, uvidíme.... Jinak Ondrášek, naštěstí, vřed nemá, to tam měl "blemt" - já mu nemůžu vzít hlavu a koukat do očí, to bere jako ohrožení a oči zavře, máchne packama...takže jen co jsem zahlídla. Dostal Convenii, depotní atb - zda zaberou uvidíme. Kromě zánětu v oku, uchu má opět zánět dásní... Kocourci po kastraci se zotavili velice rychle, jen nevím, jak pan doktor zhypnotizoval Chilliho, protože ten celý večer chodil k hlavní míse s vodou a packama ji vyšplíchával, tak se jen utírala podlaha a dávala nová voda a každý, kdo ťápnul do studené louže, pěkně nadával. Také včera odjela do nového domova malinká Krémulka a jel i Kamilek, k malinké kočičce, první dojmy nic moc, kočulka se ho bojí. Potrvá-li stav bání se déle, bude muset Kamča zpátky. Ale to už se vrátí k paní Renatce domů, protože je jí bez něj moc veliký smutno. U mě se chřipka pomalinku odplavuje, ale o to víc mě zlobí zub. V noci jsem spala minimálně, potřebuji k zubaři, ale - ale musím být v práci, tak vůbec nevím jak kdy a co, ale vím, že déle už zub nevydržím:(

Jooo, a veliké děkování Na pomoc kočkám, o.s., přišly nám granulky, jen byly v krabici v práci - a jak jsem marodila doma, ani jsem to nevěděla. Takže VELKÉ DÍKY, kočičky už včera dostaly, přišel pytel 10 kg Technical adult a  dva dvoukilové Technicaly kitten. www.napomockockam.cz :) :) :)

12/11 Eva

Pěkný den všem - zub bolí dále, i když u zubaře byl....no nic, každopádně včera odjela do nového domova Perlička, a zamluvený je i modrý kocourek u paní Renatky. Já jsem včera vzala domů Boriska, aby si zvykal na ruch rodiny a přestal být plašanem. 

Obrazek

Zatím se mi ho obměkčit ke spolupráci moc nedaří, ale je NÁDHERNÝ. 

Obrazek

Dcera byla dnes na návštěvě u Krémulky - prý je to vymazlená kočička, nikdo by na ní nepoznal, že byla plašanka - a stačilo pár dnů. Stejně na tom budou i Zázvorka a Bořík, oba jsou krásní, přepychoví - Zázvorka je mramorka s nádechem do stříbrna a Bořík je stříbrnobílý kocourek. Zítra musím s Tečkou na vytáhnutí stehů.

Obrazek

 Pusík má jizvičku už skoro vyhojenou, mažeme každý den a opečováváme. 

Obrazek

Kluci kastraci snesli dobře, teď ještě dobírají antibiotika. Mám neustále velikánskou radost z Javornických bobtailů. 

Obrazek

Když vidím jejich fotky, jak skvěle je o ně postaráno ....jsem šťastná. Najdete je na odkazu na www.kocky-online.cz/rate Tam jsou "fotografie", "komentáře", "nové fotografie" ,"nové komentáře" to když si porozklikáte, narazíte na ně a na moje fotky a komentáře atp. Je tam bezva parta lidiček, tzv. "jaxáků":) 

Obrazek

Sazince se paní Renatce léky zatím daří podávat, že vypadá i líp, tak snad to zvládne, holčička černá.

Obrazek

15/11 Eva

Tečka zvládla vyndání stehů bez problémů, musela se přispat, ale brzy večer byla zase fit. Dnes pobíhá, pospává...

Obrazek

A dnešní den ještě přinesl dalšího člobrdu :

Obrazek

To je Daneček. Dopoledne telefon - paní že u Lidlu našla kotě a doma má dvě britky a nemůže si ho nechat - a když ho nevezmu, že ho bude muset vrátit....

 

Obrazek

A tak je u nás tento prťous, modře tečkovaný kocourek cca 7 týdenní. 

Obrazek

a Golfík náhle vyrostl....

17/11 Eva

Nevím jak to dělám, ale chřipky se nejen nemůžu zbavit, ale jako kdyby se mi vracela zpět:( Včera večer jsme vybalili balík od Katušky Křepelkové - a Stellinky s Attilou, fotečky drží ve foťáku - já odpadla a u chování Pusíka jsem usnula a pak už jsem se na PC nedostala:(

Malinkej Daneček se celé úterý snažil dlabat, až opravdu kakal až dost řídce, včera už to bylo OK. Kapeme do oušek, má tam zánět, protože se mu v nich pomnožily ale řádně ušní roztoči. Střívka jsou po škrkavkách taky pěkně nafouklá, odčervení Strongholdem má za sebou, teď ještě odčervení párkrát zopakujeme. Má patrně z koček pěkně nahnáno, protože kudy chodí, tudy vrčí, ale chodí naprosto suverénně, hrdě vztyčený ocásek i hlavičku. Pomalu se sžívá s Gárfíkem, asi budou pěkná dvojka:) Boriska jsem začala pouštět do "velkého světa". Sice zaleze pod postel, do gauče, ale taky si chodí a zkoumá. Na noc jsem ho dala zase do pokojíku - a on chtěl pryč. Takže dnešní noc byla první, kdy byl s námi se všemi, večer si chodil, koukal na rybičky, jedl s ostatními - a vypadal úžasně spokojeně. Můžu na něm oči nechat, je to fakt překrásný zvíře.  Večer blinkal Miki a Lillifee, doufám, že jen kvůli chlupům nebo jim něco nesedlo, nechci, aby se u nás něco rozmáhalo! Kluci po kastraci sem tam pšíknou, chtě nechtě je zákrok trochu oslabil, Bolečkovi jsem nechala dál atb., jinak je už dobrali.

Dívala jsem se kolem a plno lidí píše "naopak" - tedy aby po otevření okna byly aktuální dny nahoře. Myslíte, že to mám obrátit? Aby měsíc začínal "dole" ?

A dnes nám přišel od Katušky druhý balík!!!

 

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

další obrázky zítra..... 19/11 Eva

Kdepak zítra....( Omluva - ale já se asi nikdy nezbavím chřipky:( :(:(:(

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

ObrazekObrazek

Dětičkám přišly pelíšky, vitam.pasty, hračky, škrábadlo, trávy, lopatka, dečky, granulky, prostě měly dva dny Vánoce. MOC DĚKUJEME:)

A v pátek dorazily věci od Martinky Hoškové - deset Mikešů, 20 kg pytel granulí Míca, 9 dvoukilových granulí Dibaq kitten, 4 přepravky, 48 konzerv a plno myšiček - MOC DĚKUJEME:)

Obrazek

 

 

Obrazek

 

Obrazek

Všichni jste moc hodní, že nám pomáháte, opravdu to potřebujeme a moc si Vaší pomoci ceníme.....:)

Víkend máme za sebou, uplnul hlavně rychle:( V pátek byl na testech FeLV a FIV Smrček, byly negativní, rovnou byl naočkován a asi příští víkend odjede do nového domova. Smrček je modrý kocourek u paní Renaty. Verunek byl prohlédnut, dostal Zylexis a dnes odjel do nového domova, zatím zprávy jsou moc příznivé. Také odjela do nového domova Eliška od Vondrů.... a nám, nám přibyl kocouřík :

Obrazek

 

V sobotu telefon - a z něj je tenhle malinký kocourek. Našli ho psi jedné paní z Borové, když s nimi byla na procházce, v lese. Modrooké mimino, které brečelo a bálo se. Fakt, někteří "lidi" stále překvapují svou zabedněností:( Kocourek zatím nemá jméno, mně snad došla nebo co... Kocourek se u nás okamžitě choval jako doma, nadlábnul se a šel na průzkum, hrál si, dospěláky klidně chytal za ocas... Jako kdyby se tady narodil. Takže tady máme tři kocouří klučíčky - Golfíka, Danečka a tady toho nového člobrdu.

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 Borisek se vystěhoval z pokojíku a vegetí si tady velmi dobře, hodně si hraje, neustále šmejdí a pochoduje, jen teda chytat že ho nemám:(

Obrazek

 

22/11 Eva

Borise jsem přechválila - v noci děsně otravoval, vystřelil z gauče, popadl nějakou kočičku, já jsem křičela, on zapadl do gauče a tak pořád dokola. Zajímavý je, že puberťáci nechali Tečku na pokoji - ale Boris ne. Popadl ji za krk....a už měl jednu přesprdelku! Takže - ve středu v osm ráno ŠMIK! Takhle by to nešlo. Prťouskové jsou v pohodě, malýho černobílýho pojmenovali na Jaxe Lesánek - jen mně připomíná Přemka. Tak nevím:). Chronickým "rýmařům" - Šimonkovi a Evženkovi jsem objednala homeopatika, na radu paničky Pinka, a taky jedny Tečce, už dost dlouho rýmuje, nosánek se jí zalepuje...a tím, že má dírenky malinké, si ho nedokáže nijak vyčistit nebo to vykýchat a musí dýchat pusinkou, takže se několikrát denně čistí nosík. Teď skoro všichni spí a šetří síly na noční blbnutí a týrání paničky:) Fakt - jsou noci, kdy úpím.... Naštěstí většinou to je v  pohodě. Po příchodu z práce jsem si chvíli sedla na křeslo, přišel malej Lesní Přemek:), vlezl na klín a spinkal....a jako u mnoha těchto vyhozených miminek má ve spánku divné záškuby tělíčka a tak jsem hladila a hladila, až skončil pod bradou:) Má rýmečku, nosánek celý dočerna, ale dostává atb, papá velice pěkně a s Danečkem se pěkně vydovádí. Golfík na ně sem tam kouká, že je už velkej kluk, asi o dva týdny straší, že - ale pak mu to nedá a zapojí se taky. On si ale nejvíc vyhraje s Poldinkou. Večer se dlouho prali na gauči, Golfík je ten, kdo provokuje ke hrám, Poldinka si spíš jakoby hraje na mámu nebo starší ségru. Nafotila jsem to, ale teď už fotky vkládat nemůžu, je nutné pověsit prádlo, pokrájet maso, vyklidit koupelnu, manžel se po letech probudil a kupodivu souhlasil a že ji vymaluje ... (uvidíme), wc, hraní a padnutí do postele, tak cca kolem 1 v noci a do půl třetí hádání se s narušiteli klidu:)

Jo, a zítra mám narozeniny - info pro štírový zvědavky:), tudíž od zítřka za měsíc jsou Vánoce....

23/11 Eva

Děkuji moc za přání:) Evi - já byla původně psí skrz naskrz:))

Den uběhl normálně, jen v noci jsem měla malou noční můru. Čistila jsem Tečce nosánek a vůbec a že jí odstraním volný stroupek u "oka"...ufff, táhla se drátovitá nic, Tečku to bolelo - já netujšila, která bije. Co šlo jsem odstřihla, ale ne úplně u kůže, to Tečí nedovolí, nicméně ji to bolelo:( Na dotaz paní doktorky - jde o vnitřní šití, jak se dostal zevnitř koncový uzlík ven těžko říct, ale druhý je ve vnitřním koutku. Tak teď čekám, co bude:( Že naše Herinka nevstřebala vnitřní šití pamatuju moooc dobře:( Tečinka jako kdyby měla od všeho zlýho po větší či menší troše okusit. Teď ji bolí, když se umývá a zavadí o to, když si otírá o mě obličejík, prostě na houby. Zkusím ji ráno vzít s Boriskem, co pan doktor vymyslí. Přemýšlela jsem, zda tomu nechat volný průběh, ale po dnešním zkoumání jsem dospěla k závěru, ať mi s tím někdo pomůže.

Doufám, že nějakým způsobem Borďu chytím, absolutně na sebe nechce nechat sáhnout:(

Jinak jsem dostala krásnou kytku od dětí a dárek na míru - arašídové horalky (8) a konder vajíčka (taky 8) a čokoládku a aloe vera pitíčko....to já ráda, dělá mi dobře na žaludek, ale je drahý....:(

Něco bylo s PC, internet takřka nešel, takže se po zkoumání a opravaách s telefonem na uchu (syn na dráte) nakonec na delší dobu vypnul - a naskočilo to:) teď už "končíme", tedy odkočkovává se ložnice, táta půjde spát. Dětičky svou porci masa snědly, k narozeninám dostaly i lepší konzervičky.....:)))

24/11 Eva - a za měsíc jsou Vánoce:)

Borisek zvládl kastraci, je opět fit a ve formě.....Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

dám sem pár fotek - chovám Pusíka....a prostě mám jednu ruku nepoužitelnou.

Obrazek

 

Lesní Přemek...

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

Poldinka a Golfík

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

Golfík

Obrazek

 

tři mimina

 

Obrazek

 

Tečka Arnička....

 

 

25/11 Eva

Omluva - nějak fakt není dostatek sil....

dnešní den přinesl kočičku :

Obrazek

Na mnoha místech popálená, naštěstí jen srst, min. 5 měsíců stará, vážící pouhých 960 gramů...

 

Obrazek

štěstí, že nehořelo dál

 

Obrazek

asi dlouho nic nejedla....

 

Obrazek

manžel prvně nadával, že zase další kočka, když ale viděl....

28/11 Eva

Aby všemu nebyl konec :

 

Obrazek

 dnes přivezla paní z Osíka u Litomyšle tohoto asi třítýdenního kocourka, kterého našla venku...

 

Obrazek

 

 

 

 takže krmím, dávám čůrat...

29/11 Eva

Nemám dobré zprávy, bohužel. Malinkýho kocourka trápí množství epileptických záchvatů, veti se kloní k názoru, že jde o vývojovou vadu - hydrocefalus...což by k životu opravdu nebylo:( Noc bylo krušná, střídaly se slabší a silné záchvaty, přes den byl se mnou v práci - spal ve starém baťohu.  Odhodlání z noci bylo ho dát uspat, ale záchvaty polevily a dopoledne vlastně neměl žádný... Dostal tablety na epilepsii, dále jsem koupila i homeopatika...teď je u mě na klíně. Je to všechno docela nefér.

Maluschka se pomalinku zapojuje do dění - alespoň tak, že má chvíle, kdy pozoruje okolí, kousek bytu prozkoumá, hrála si s mými vlasy, vlastně doteď jen spinkala a papala...  Je moc hodná, ale stále vypadá jako namočená, srst má ježatou, teňouliký nožky, teď k tomu napapaný bříško... Pouze u jídla se umí ozvat, dostává na mističku zvlášť, necítí se dost silná, aby jedla s ostatními. A když k ní někdo příjde, nevrčí na něj, ona pláče...

Jsem dopředu velice mile natěšena. Přišel totiž mailík, že nám paní Eva Holečková poslala 2.500.- Kč na ježíška - škrabadlo. Já neumím dostatečně poděkovat. Jsem natolik zvyklá na to, že jsou lidi krutí, že každá laskavost od nich mi úplně vyrazí dech. Všem, Vám všem, kdo mi pomáháte rvát se s osudem bezdomovečků, moc děkuji. Však Vy víte dobře, že bez dobrých lidí bych to nedokázala. A také jsem odpoledne měla moc pěkný telefon, kdy mi paní nabídla objednat a zaplatit škrabadlo. U nás je obvykle v obýváku velké a dvě malá, v ložnici jedno velké a malinké v pokojíku. Jenže většina  - až na nové z léta - jsou rozbitá:( Prostě opotřebování takovým množstvím je rychlé. Kočičky na nich rády odpočívají, zvlášť v oblibě jsou "cedníky".... A když už musí trávit čas pospolu, je třeba, aby měly dostatek místeček, kam si zalézt, dostetek sloupků, kde brousit drápky i šplhací techniku.... Přece doma nemám koncentrák, kde poslušně sedí vedle sebe a ani nedutají. Dutají a až moc, dnes dutaly do půl čtvrté...:)

Doma mi začínají kočičky popšíkávat, ale stejné projevy jsou hlášeny z dalších míst - patrně zase "větrná chřipka", aneb viry letí vzduchem... Já sama jsem jak štucel chorob, prostě se z té chřipky nevyhrabu a nevyhrabu, "chytla" mě záda. Bolí ukrutně, jednak páteř krční, ale pak "nožní" - táhne to do noh, píchají nože...a jen vyčištění wc je k nepřežití. A hele - přežila jsem:)

Andulka začala být zahleněná a vrátil se jí její chronický zánět dásní, takže od soboty jezdíme na injekce. Ona tabletku nepolkne a nepolkne. Dnes jí je už mnohem lépe. Mydlí koťata o sto šest. Samantha popšíkává, Bětulka, Středeček, Leontýnka... Semouškovi dávám homeopatika, stejně tak je dostává Šimon, Evžen a Středeček. Mrňata také, ale podporu imunity, další kapky na podporu leju do vody.

Milí moji, končí listopad a zítra máme prosinec, jejda, to ten rok zase uletěl! Joo, představte si - v rámci "škrkavkového auditu" (našla jsem vyblinkanou škrkavku - a babo raď, kdo ji vyblinkal) jsem zjistila, že mám vlastně o kočičku víc, než jsem myslela! To jsem někdy někoho zapomněla přičíst! Takže Maluschka nebyla padesátá (doma), to už byl Přemeček! Taky - já hledám jméno a on je klučík od Borové, mohl být Karel Havlíček:) Jemu je to ale jedno, je naprosto úžasnej, ať se jmenuje Lesánek nebo Karel:) A proč audit? Abych věděla, kolik tabletek na odčervení zakoupit....:) Tam jde o kila - takže : Julinka - kolem 4,60 Kg, to je 3/4 Caniquantelu Plus.... atp atp.

Uvítám Vás v prosinci, musím dofotit úžasné dózy na kávu, které i s konzervami a kapsičkami poslala naše milá Miluška - moooc děkujeme, již spapáno a kočičky na dozičkách obdivuji:) Zkusila jsem lípnout kus ubrousku na svíčku - nevypadá to špatně.....:) Jenže já nemám čas:( Tvorba blbinek bývala moje oblíbená - ozdoby ze slámy, ze šustí, z korálků,  zdobení perníčků, háčkované ozdoby, aranžování suchých květin, vázání věnečků, to všechno mě bavilo. Si zkuste jen péct cukroví! Netřeba formiček. Když urvu kus místa a podaří se mi vyválet pouze těsto a nepřilepím tam kočku, pak určitě malé stádečko stihne přeběhnout vál a hnedle mám ťapinkový vzorek:)

A úplně na závěr. Ať místy žbrblám a laju na svého muže, tak poslední dětičky - byť s komentářem - přijal skvěle. Maluschku opečovává, miminko lituje, i odchytil si Boriska, pomazlil, vyčesal dnes Bubáčka, Bereničku a Šimonka. Je někdy děsnej, ale je skvělej:) Když tak poslouchávám : víte, já bych ráda dvě koťátka, ale jsem ráda, že mi manžel povolil jedno.... sice to docela chápu, ale přitom si říkám, že přece chlap hernajs není pánem tvorstva. Kdysi snad býval, ale - milé slečny a dámy, ruku na srdce, my toho zvládneme mnohem víc:) Nejsem feminista, jen mě štve ono zajeté područenství žen. Myslím, že jiné rozhodování je ohledně pořízení pejska - musí se venčit (teda vynechám ony jakoby pejsky, co chudinky chodí kamsi na podložku a neňufnou, co jim  nechal na rohu za znamení sousedovic Brok). A venčení psa, procházky, to zabere 4x denně nějaký čas. Vím, o čem píšu, leta letoucí jsme pejska měli. Kdežto je-li kočka jedna nebo dvě - tam není rozdílu, spíš naopak. WC musí mít, krmivo, souseda na dovolenou, co zaskočí, a když jsou dvě, nenudí se, mají oporu jedna v druhé. Člověk je sobec. Hodně chlapů je echtsobců. Pánové, zamyslete se a uvažujte mozkem. Ne egem.

Jaj, končím, začínám se moc rozepisovat....

Tak vše nej do adventního období, hodně klidných, čistých a prospěšných myšlenek.

30/11 Eva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pavlína - to se nesmí stát

14. 8. 2013 23:28

nesmí zemřít výlep to až na hlavní nadraží,prosím

Eliška - Jsou hezké

2. 9. 2010 14:13

Jsou hezké mooooooocinky ,Ale to jsou všechny tvoje? Napiš na e-mail studium.kamen.ska32@seznam.cz dík pp